Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Övergivna hus, fabriker mm

Produkter
(logga in för att koppla)
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Jag vill gärna åka tillbaka, jag var där förra veckan men jag ser på era bilder att jag har missat saker. Jag är också billös. Första buss går kl 09.05 och första tåg vid 10.07, det skulle ev kunna gå om man får/kan drälla in framåt elva halv tolv men då har nästan halva dan gått?
 
Blir jag ensam på söndag? Jag har inte hört nåt från John och jag vill inte stå där på söndag och det visar sig vara inställt...
Bodil, tar du bussen?
//
Nina
 
Tre veckor på raken kanske tunnar ut "startfältet" en hel del...
Jag har preparerat mej för lite annorlunda bilder, men är osäker på om jag släpar mej dit... följer tråden med spänning ;-)
 
Jag kommer om ni kommer, jag vill jättegärna åka till kraftverket igen. Jag tar i så fall bussen från Stockholm kl 09.05 (Swebus från Cityterminalen). Bussen kommer till Västerås 10.35. Hittade ingen tidigare avgång (varken buss eller tåg). Jag har inte mailat John för jag trodde att det inte skulle bli något imorgon. Jag hoppar in här lite då och då under kvällen.
 
Var det förresten någon som var uppe på taket och la märke till betongfundamenten för luftvärnskanoner?

Enligt en artikel i gårdagens VLT (Vestmanlands Läns Tidning) tillkom fundamenten (även kallade lavetter) i samband med Suez-krisen 1956. De ska enligt bilder från kraftverkets arkiv även ha utrustats med maskingevär någon gång fram till 1958. Hur länge de fanns kvar där är dock oklart. Lavetterna verkar ha varit avsedda för 40 mm automatkanoner. Vattenfall hade ett eget driftvärn som övade inför situationer där dessa skulle kunna komma att användas, liksom även andra statliga bolag som t.ex. SJ och Televerket, och även andra större företag som Asea.
 

Bilagor

  • fundament-400.jpg
    fundament-400.jpg
    47.4 KB · Visningar: 735
Ja, vi blev 5 st. Det var lika skoj idag som förra veckan. Tyckte nog att jag såg spår av obehöriga som jag inte såg förra veckan, hu. Skall lämna nya rullar till framkallning och hämta förra veckans skörd. Idag "fuskade" jag lite med en digital kompakt när film och batteri tog slut i min "riktiga" kamera.
 
Ja, vi såg betongfundamenten. John berättade lite om dem idag, jag såg dem förra veckan och skulle fråga vad det var men glömde bort det. Jag skall söka upp artikeln på VLT:s hemsida. Intressant, jag visste inte att statliga bolag hade egna driftvärn, fast det var kanske klokt av dem ifall det blev kristider.
 
Turbinskovlar. Det är väl ingen som sett såna förr?? Nähä, misstänkte det :)
 

Bilagor

  • dsc_2920_w2.jpg
    dsc_2920_w2.jpg
    24.7 KB · Visningar: 716
Senast ändrad:
Jag har letat på VLT's hemsida men hittade inget. Antingen har de inte hunnit lägga ut det, eller så är det så att de inte lägger ut allt från papperstidningen.
 
mange78 skrev:
En viss förkärlek till diagonalkomponering kanske?... Nåväl, en hel del fina bilder var det i alla fall!

Blev lite illamående av att titta igenom ett par bildserier.

Ok att tilta till någon horisont ibland men här är det bara jobbigt det tillför knappast något för bilden.

Helt ok locations, lite mera jobb på bildkomposition, samt kanske ett lätt efterarbete för att förstärka de känslor man vill förmedla så hade de tilltalat mig betydligt mera.
 
Eftersom ni nu ändå börjat posta länkar, kan jag tipsa om följande (som jag hittat på Flashbacks forum om Urban Exploration) som har många bilder på övergivna byggnader och en del tunnlar etc. Länkarna går till svenska sajter i huvudsak och bildkvaliten varierar från "inte så bra" till "mycket snyggt". En del av dem är klart bättre bildmässigt än Jörnmarks (tycker i alla fall jag), medans hans texter håller betydligt högre klass, av naturliga skäl.

irlPippi - http://irlpippi.1go.dk/

Nome_nescio - LostAndFound.carlinphoto.net

Tgbg - http://tgbg.byethost4.com

benkar - http://www.benkar.se/album/DetGlomdaRummet/

Ninjakossan - http://g.smisk.nu/~hoffe/ninjakossan/index.php?ref=FBUEBilder

rutger ue - www.swedishruins.nu/index.htm

mary chain - http://www.freewebs.com/caustic_window/

Ravefarfar - http://ravefarfar.kicks-ass.net

CloakingDevice - www.cloakdev.org

Keel Lorentz - http://ue.0truth.com/2003-09-20/

Nebukadnessar III - http://members.fortunecity.se/nebukadnessariii/

sytech - www.filofaxen.se/ue/

http://www.eternit.se/

Utländska sajter går det 13 på dussinet. Det finns en web-ring för UE. Gå till
http://dir.webring.com/rw och sök på "urban exploration" så får ni upp flera ringar varav den största har ett par hundra sajter. Sedan har ni surfmål för åtskilliga dagar framåt.
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.