Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Tio fotografjobb i Skåne försvinner

Tio fotografjobb i Skåne försvinner

Skånska Dagbladet och Norra Skåne ska spara pengar genom att göra sig av med tio fotografer. I stället ska fotojobben läggas ut på frilansar och reportrarna.

Men det är inte bara fotograferna som hänger löst. Skånska Dagbladet och Norra Skåne i Hässleholm och Laholm slås nu ihop till en tidning med lokala editioner. Det innebär att 53 tjänster ska bantas bort. Det skriver Journalisten.se.

Publicerad 2009-06-04.

3 Kommentarer

Dubbelolle 2009-06-06 00:09  
Jäkligt skrämmande utveckling! Men det gäller snart alla, vi ska ställa upp precis när det passar. Ja ja bara sänk skatterna ännu mer så blir vi alla lyckliga! DubbelOlle.
pgx 2009-06-06 16:20  
antar att du tror att det är pga att arbetare får behålla mer av sina pengar som är orsaken till att folkmister jobbet? Det är ju totalt ointressant för företagen om löntagaren får behålla mer av sina egna pengar, Men för sjutton sänk skatten på att anställa människor för företagen som är världens värsta i Sverige, sanningen är att det är snusk dyrt att ha personal i sverige pga skatteförtrycket, sänk skatten på arbete så har företagen råd att behålla personal. Men du kanske tror att om man höjer skatten ännu mer på arbete så blir det fler jobb?, det är ju därför man har högskatt på alkohol, bensin etc just för att desto dyrare desto mer brukar man eller hur :)
tormig 2009-06-07 22:22  
Märklig rubrik, att tio fotografjobb i Skåne skulle "försvinna". Det skapar ju också möjligheter för frilansande fotografer och journalister som kan mer än "bara" skriva.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.