Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4557 / Sune Jonsson, Contax, blandmiddag och inte så mycket mera i dag!

Sune Jonsson alltså!

.

Och ni som fotat med en förkrigs-Contax II typ, och en efterkrigs-Contax IIa typ, känner nog igen avståndshjulet på Contax G2!

Jag har fotat en hel del med Contax G2 tidigare, nu e det återanvändning!
Här är länkadress till en tidigare blogg från 2013 med bilder från G2:an.
https://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-1993-bade-fuji-x100-och.htm

.

Å så litet matfotografering! :) Vi hjälptes åt med middagen i dag!
Jag fixade grunden, grönsaksbiffar! (Rårivna potatisar, morötter, lök, ägg, olivolja, kryddor, som man gör biffar av och steker)

Min fru la på romanisallad med torkade inlagda torkade småskurna tomater, olika färska tatomater, röd paprika och det vita är turkisk youghurt med ipressad vitlök! Bredvid youhurten ligger lingonsylt! "Ska du förstöra det hela med lingonsylt", sa min fru! Det blir inte förstört, sa jag! :)
Och ölen hällde jag upp!

Nog för idag!

I morgon besök på en fotoutställning i Gamla Sta'n! 4 fotografer!
Sedan Tårtan!

/Bengan

Postat 2019-03-26 20:42 | Läst 1771 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4556 / Analog enhandskamera och snabblunch! Å Tårtan i morgon onsdag!

Roffe å jag valde fel ställe för förstarundan i dag, ute på gärdet! Eller rättare sagt, det va jag som valde! + 2,5 grad och  blåsigt! Fryser du, frågade jag Roffe! Varför då, svarade han! Så jag frågade inget mer, men jag frös i alla fall! Efter en stund sa Roffe, det kommer snö! Jaha, nu kan han lukta sig till det också, tänkte jag, men jag svarade bara, jaha säger du det!

.

Efter några minuter så vände vi hemåt, och väl hemma började det såklart snöa! Trindsnö!

.

Ok, de e väl bara å gilla leget, då kan man läsa litet och mysa och fixa en snabblunch! Och Roffe lovade att inte skvallra om typen av lunch till Matte! Roffe fick därför också en liten lunchbit! (Jag har inget socker i smeten)

Och vad jag märkte när vi va ute, det är att Contax G2, den funkar ungefär lika bra som min X100! Man kan hålla den i ena handen/högerhanden och fota! De e ju AF-på G2:an och en bra sökare, och autofilmframdragning och autoexponering! Ofta har jag Roffe i koppel med ena handen, typ vänster, och med G2:an kan jag då fota (analogt) med högerhanden!

Skall nu sätta mig och planera litet för Gnesta-Planket, sista lördagen i juli!
Och i morgon är det Tårtan! Väl mött där!

/Bengan

Postat 2019-03-26 11:38 | Läst 1659 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4555 / Kvällsnördigt för förryckta! Å så Tårtan nu på onsdag!

Sitter och läser  om Contax G2! De e fler som gillar kameran enligt artikeln! Å vi som fotat med Contax II tidigare, vi log väl litet igenkännande vad gäller den manuella avståndsinställningen på G2 då kameran presenterades!
Å här e läsningen om Contax G2!

Å före Tårtan nu på onsdag, så tänkte jag gå och titta på Fyra Fotografer i Galleri Konsthallen i Gamla Stan!

Annars hyffsat lugnt, frånsett att det vackra vädret gör att Roffe ställer krav på minst två långpromenander per dag, förutom två litet kortare pinkrunder! Så det blir fyra vändor! Puh!
Men nu sover Roffe!

Slut för idag!

/Bengan

Postat 2019-03-25 23:34 | Läst 1286 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4554 / Bildflödet minskar när jag fotar analogt, blir jag en sämre fotograf då? ;)


Jag har nu fotat analogt ett tag och märker ett minskat bildflöde till bla. bloggen! Jag märker även ett lägre bildtempo när jag e ute! Det rycker såklart i pekfingret, men efter en sekund eller två (när hjärnan går på) tänker jag, "vadå för bild, skärpning, det där e bara en reflex i pekfingret, det där e väl inget att fota! Tänk i stället före pekfingret!" :)

Och i bakhuvet när jag fotar analogt finns såklart även att jag har en filmrulle med 36 exponeringar! Så det e inte bara å trycka av några bilder, och kolla på baksidan av kameran och sedan radera, utan jag måste tänka mig för!

Å då blir frågan, blir man en sämre fotograf när man inte tar så många bilder varje dag! Ni vet det där med att träna 10.000 gånger osv inom idrotten typ! För det borde väl även gälla inom bildsporten! Träna mycket och ofta så blir du bra? ;)

Nu fördriver jag även tiden med att plocka fram en del äldre bilder för att titta på dom igen! Man kanske inte behöver ta nya bilder varje dag, utan man kan även kolla på redan tagna! Återanvändning! ;) Å vissa bilder verkar vara som ett bra vin, litet lagring och så upptäcker man nya och spännande saker! :)

.

Bläddar litet i prospektet till analogkameran! Snyggt prospekt! De e sällan man får sådana här snygga grejer längre, det mest ligger på nätet!

.

Å kolla här va! Vad grejer det finns i analogkameran! Redan då! :)

Så bilderna i bloggen blir mest från iPhone 5! Det e litet som Polaroid med en iPhone numera! Men analoga bilder e Pg, jag vill bara fota upp en rulle till, för att kunna framkalla två rullar samtidigt! (Framkallningsdosan rymmer två rullar)

Men det e kul med återanvändning! Tack för det Contax G2!

/Bengan

Ps. På onsdag, Tårtan!

Postat 2019-03-25 11:53 | Läst 1877 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 4553 / Sune Jonsson och "Kontrapunktiskt förhållande mellan text och bild"

Hammarby boxning, "Dubbeltolvan" på Södermalm!

På senaste Viksängen pratade vi bla. om Sune Jonssons fotograferande! Och begreppet kontrapunktiskt förhållande mellan text och bild, som Sune ha myntat om sitt arbetssätt! Eller det som Sune klär i ord, finns inte fotograferat! Eller som Sune förklarar om boken med det blå huset! "Boken skall inte betraktas som en dokumentärskildring. Det är helt och hållet ett litterärt verk som bygger på minnen från min barndom.

Visst e det här ett spännande och intressant fotografiskt arbetssätt!

Annars få analoga bilder tagna i dag.. 
Två tror jag..

Ha en bra söndagskväll!

/Bengan

Ps. Tårtan på onsdag!

Postat 2019-03-24 18:32 | Läst 1577 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa