Stefans bilder

Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

707 - morgon på ängarna - del 2

Fortsättning på gårdagens något mulna morgon. Men i dag kom solen fram efter lite vacker morgondimma med dagg. Och i går började aprikosträden blomma.   

   Gustav Adolfs kyrka              Det var lite dåligt ljus, springande harar blir lite suddiga då          var är hon?       Rödspoven i rött morgonljus            Norra Åsums kyrka        De vitkindade har kommit, stoora flockar och ett väldigt liv                     men de vanliga grågässen är där också        

Postat 2018-04-20 08:24 | Läst 954 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

706 - morgon på ängarna - del 1

Morgonpromenad är livets bästa stunder. SMHI hade utlovat kanonväder, och jag bunkrat upp med solskyddsfaktor, men solen kom inte förrän på eftermiddagen. Den försökte bryta fram på morgonen och lyckades nästan, innan molnen lade sitt täcke över landskapet. På plats 05.50, testar nya GX7 med kitoptik 14-42, optiken var väl hyfsat bra.     

                            Stora områden är oframkomlig träskmark, högt älskad av småfåglar.                 Men vad är detta för pippi?       Kanske denne herrn kunde besvarat, han kom gående vid 07.30, kanske hade han kört långt för att se vad jag har hemmavid. Han var först att dyka upp efter mig.       Rovfågelstenen, och där bakom Norra Åsum kyrka.   

  

Postat 2018-04-19 17:26 | Läst 772 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

705 - spaning under förmiddagen, del 2.

Det blir ju igår förmiddag då, denna blogg är fortsättning på den i går. Full aktivitet i hemmet i dag, våren för mycket med sig, t.ex. fönsterputsning. Hade ett ärende in till staden i dag, skulle ta bilder på ett säkert snokställe på vägen hem, men där var för många som ville samma sak, det gillar inte snokarna, de gillar inte när folk ställer sig och glor på dem. Så det blev inga ormbilder då. Hämtade en begagnad kamera också samtidigt, köpt till ett rasande lågt pris, blir till att göra sig av med en av de andra då tror jag. Det var intressant att följa paketen med kameran; så här var tidsåtgången med frakten: Lördag kl 09, lämnas på postinlämning i butik. Ligger i butiken till måndag kl 17 då Postnord hämtar. Sen åker den från en liten ort i mellan Sverige till Malmö på 10 timmar endast, och är i "min" butik, postutlämning, kl 10 i går. Får avin på e.m. i dag och kan hämta den. Så nästan hela tiden låg den hos postombud på en hylla.    

  Sångare, åtminstone denna sylvia art har börjat komma, svarthättehona.         och hannen           Sävsparv       Sothönan häckar på samma plats varje år        Hararna springer här och där             Stötte på dessa granna bockar, visade sig glädjande nog vara 4 djur minst       get också        snabba som vinden        Plastfåglar såg jag också        Sen gick jag bort för att kolla ormvråkens bo, den hade just lagt sig, samma ruvningsposition som förra året.      gick runt på andra sida, plockade nässlorna där. Den hade koll på mig.   

Postat 2018-04-18 16:19 | Läst 1043 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

704 - spaning under förmiddagen, del 1

Så blev det en liten tur utanför byn. Vädret var riktigt mulet med lätt dis, men varmt och behagligt.    

   Startar i trädgården med starar               Mellan byn och en skogsdunge finns ett fält. Där väntade två flockar med tranor. De sträckte på vingarna, lite morgonstela.                           Harar fanns det också         i grupper        Till sist ett sant vårtecken, och visst, det blev nässelsoppa mitt på dagen i dag.   

Postat 2018-04-17 16:37 | Läst 648 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

703 - Vår i tädgården

Vår i trädgården, det innebär mycket. Blomstermattor, fågelsång, glädje, men också en del utmaningar. Det ser ut som om möjligen ett starpar skulle häcka, trevligt. För en stund sedan kom fasantuppen och ropade på mat, så jag gick ut med lite jordnötter, han kallade då på en höna som kom och åt medan tuppen vaktade omgivningen och såg på, en sann gentleman är han. Satt på uteplatsen idag och njöt av blommor och fågelsång. Men upptäckte mer vid närmare inspektion som 3 vildkaniner och flera nya sorkhål på olika platser. Sorkfällorna kom ut, och så viftade jag med en pinne mot kaninerna. Två av dem sprang iväg, en av dem tveksamt, men den tredje drog sig mot sin lega där han tryckte. Jag gick dit, ställde mig över och talade med denne, som helt ignorerade mig. Blåste på huvudet - nej. Tog en pinne och petade lite på ändan, jo det blev en runda - tillbaka till legan.      

  Porslinshyacinten var finast från baksidan        Balkansippan bildar små mattor i gräsmattan         Botanisk tulpan sp. Turkmenica       Lungörten        Hyacinterna        Kejsarkronor, en av de få rötter eller lökar en sork INTE äter.         Julros sp. orientalis        Varje år talar en vän om vad den heter, nästa dag är det borta. Grannen hund har också ett teflonnamn, pinsamt.        Påskliljan i full blom, kan också liksom hästhoven bilda gula mattor i dikena.        Viola odorata        Vid gårdsbutiken syns 3 storkbon; nr1 - ingen hemma just då,  nr 2 - putsar sig  och          nr 3 - vänder ägg, så gör storkar.     

Postat 2018-04-16 19:23 | Läst 534 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa