Stefans bilder
Vanliga fåglar - ingen säljande rubrik.
Som konserverad gröt den rubriken. Det har varit lite jobbigt, men så kom en kompis i kväll och körde mig till fika i Tollarp helt överraskande, det var fantastiskt! Värt den kännbara överanstängningen i kroppen flera gånger om. Bilder senare, hinner inte med något riktigt mer, men hellre det än och ha tråkigt.
Koltrasten Sen blev det regn, nermulet och ISO 6400. Men det brydde sig stararna inte om. Här syns dropparna falla på blötstaren. Ringduvorna som bott hos mig i många år, också genomblöta. Denna lilla hackkyckling fann jag på cykelvägen, alla fjädrar på huvudet borthackade lugnt med tom blick inväntar den slutet, ensam och utesluten av gruppen.
Gäss
Fortsättning ur lagret, försöker få lite tema över det hela, i dag gäss. Taget för några veckor sedan.
Det blir mest vitkindade, branta leucopsis, här i hamnmiljö Flyger gärna i par Solitärgås Tillsammans är det som gäller Vingar för pengarna Avspark Grågäss Men detta är inte en gås, det är en kentsk tärna.
Blandade baggar
Lite ur sommarens bildlager igen, har just nu mycket med mor och far, och det är bekvämt att ta ur bildlagret.
Jag är en stolt bagge som ser ut över MITT rike..... ...men vem är du? Nåväl, bäst att äta pollen, energi behövs. En miljöbild. Det är ju så med makrofoto, det går ju både att ta miljöbilder och riktiga närbilder. Vad som är bäst, ja där är smaken som baken, både och föredrar jag. Denna orange bagge är den vanligaste synliga utanför byn, men jag har aldrig lyckats lista ut vad den heter. Sedan slank en gul bagge över kanten, helt ny för mig klättrade nedåt och försvann över nästa kant.
Blandade bilder
Ur mappen "överblivna bilder" sorterade jag ut dessa. Håller på med höstregnsbilder, men de är inte färdiga ännu, inte tagit några bilder ännu idag, kokat sylt i stället på blandningen plommon + äpplen. Och fångat sork, de kommer från fälten nu och invaderar, en sann utmaning att hålla dem tillbaka.
Stigen till fågeltornet i Åhus, finns inte så mycket fågel där så är stigen bra nog. Gustav Adolfs kyrka, nytt perspektiv. Där de små djuren trivs, men även stora braxar kan ligga och lura här. Nyckelpigan Lockespindeln Vinbären, känns redan som om det var länge sedan, men goda var de. Sockerärtor - en favorit. Bara att sätta sig ned och smaska i sig. Nu är de större, får sprita dem först.
Liten promenad i Sölvesborg
Fortsatte mitt kameratest, först mitt på ljusa dagen då vi åkte till Sölvesborg i ett ärende, för att sedan äta en bit och gå en liten runda nere vid vattnet. Till vänner i Sölvesborg: nej, vi orkade inget hälsa på sedan, utan åkte hem och vilade ordentligt. Kameran presterade över förväntan, mycket glädjande, inget att klaga på. Iso 160 alla bilder. Tog på kvällen hemma mörkerbilder med Iso 1600, vill inte gå högre. I lampljus utanför huset och en trettondels sekund handhållet blev det utmärkt, likadant inomhus med taklamporna tända och 1/80 sekund, skarpt och vältecknande. Tog sedan stativ och 2 sekunder exponering i mycket svag belysning, inga problem. För riktigt bra mörkerresultat krävs ju fullformatskamera och lägga till väldigt mycket pengar, något jag är ovillig till eftersom sista betalningsdagen för en förfärlig skattesmäll snart är här.
Efter mat på sillabåten tog jag fram kameran, detta är ett typiskt Sölvesborgsmotiv. Kan också visas så här. Eller så här? Sölvesborgs gång och cykelbro, längst i Europa, 760 meter över havsviken. Äldre stadsdel vid vattnet. Det är en mycket mysig liten stad, med många lägenheter som har havsutsikt, och en stad som får mig att känna trivsel. Boulespelare vid kajen. Själv fördrar jag vildboule, har deltagit i ett lokalt vinnande lag i Frankrike. Fin skylt som ger tillfällen. Kärleken verkar blomstra i staden. Det är fritt fram att sätta ihop sin egen dikt, denna gjorde min fru.