Stefans bilder
Blommor - 2
Blommor är bra att ta bilder på - de springer inte iväg eller gör grimaser. Det går att vänta tills ljuset är rätt, vända sig så bakgrunden blir bättre. Vinden är ett problem dock, när blomman far in och ut ur sökaren. Fina är de där de står, det är som en trippelnjutning, först dubbel när kameran är med, sedan att se dem vid framkallningen. På vintern kan jag stå och se på den till synes döda hårda jorden, och fundera på de under som snart skall sväva över den.
Lilja i regn denna också Kaprifol i regn Rudbeckia i regn...det brukar finnas mängder med insekter på rudbeckiorna, i år är det tomt. En fluga på toppen! Triften är nog helt överblommad nu. Pistillen på en ogräsblomma som är 15-20 mm bred, det är en rejäl förstoring i bilden. Tyvärr är färgen på blombladen helt åt skogen, det skulle varit rött. Nässlor är ganska svåra att få en bra bild på. Lusern, växer vilt i sydvästasien, är en ärtväxt som används i lantbruket och sprider sig gärna. Detta är blålusern. Här har den övergått i en något bisarr blå kulör.
Blommor - 1
Det får bli 2 blominlägg, startar med detta. Har ny virusinfektion sen i förrgår, tempen stiger hela tiden, men långsamt. Nämner det för att det är väldigt trögt med allt, inklusive verksamheten mellan öronen, fel kan uppstå.
Ibland kommer kornvallmon, papaver rhoeas, lite sent men det är kanske frön från de tidigaste som gror. Favoritdagliljan, stor, kraftig och riktigt röd. En clematis jag trodde dött efter plantering, men efter några år dök den plötsligt upp igen och trivdes storartat. Många bilder blir regnbilder, men så är det ju i år. Denna clematis är Georg, en eftersläntare. Han blommar egentligen på försommaren. Stockrosen, underbar i mängd. Mitt i hibiscusen ser det ut som en annan värld. Flox är tacksamt och väldoftande. Prydnadsvallmon är just det - en prydnad. Blir fina frökapslar sen. Växer på ängarna, liten, vanlig och för mig namnlös. Gräs gillar jag.
Blandade baggar
Lite ur sommarens bildlager igen, har just nu mycket med mor och far, och det är bekvämt att ta ur bildlagret.
Jag är en stolt bagge som ser ut över MITT rike..... ...men vem är du? Nåväl, bäst att äta pollen, energi behövs. En miljöbild. Det är ju så med makrofoto, det går ju både att ta miljöbilder och riktiga närbilder. Vad som är bäst, ja där är smaken som baken, både och föredrar jag. Denna orange bagge är den vanligaste synliga utanför byn, men jag har aldrig lyckats lista ut vad den heter. Sedan slank en gul bagge över kanten, helt ny för mig klättrade nedåt och försvann över nästa kant.
Blandade bilder
Ur mappen "överblivna bilder" sorterade jag ut dessa. Håller på med höstregnsbilder, men de är inte färdiga ännu, inte tagit några bilder ännu idag, kokat sylt i stället på blandningen plommon + äpplen. Och fångat sork, de kommer från fälten nu och invaderar, en sann utmaning att hålla dem tillbaka.
Stigen till fågeltornet i Åhus, finns inte så mycket fågel där så är stigen bra nog. Gustav Adolfs kyrka, nytt perspektiv. Där de små djuren trivs, men även stora braxar kan ligga och lura här. Nyckelpigan Lockespindeln Vinbären, känns redan som om det var länge sedan, men goda var de. Sockerärtor - en favorit. Bara att sätta sig ned och smaska i sig. Nu är de större, får sprita dem först.
I trädgården
Foto i närområdet, dit måste väl ens egen trädgård räknas in? Då och då får en kamera följa med på inspektionsrundan då ett och annat övervuxit ogräs rycks upp, och sorkfällan töms.
Kaprifolen - den underbara Dagliljorna blommar för fullt nu. De busiga temyntorna sticker upp här och var. Stella från Kanada, ett köldtåligt bär - säger - ät mig! Mesig färg på en lilja. Lövsångaren har häckat framgångsrikt i trädgården. Och grönfinkarna - de är lika många som sparvarna nu. Blåmesunge.