Skanör

Efter besöket vid biätarna den  25 juni så gick turen hemåt via Skanör. Det började med en vacker tur längs kustvägen mot Skanör, har aldrig kört den vägen tidigare men tack vare GPSen så fick jag en väldigt vacker sträckning. Tyvärr inga bilder därifrån. 


Här var det ju tänkt det skulle vara hundratals skärfläckor, som det var för några år sedan, men här var intet. 


De pittoreska badhusen som finns längs kusten i Falsterbo och Skanör. 


Bron fick också komma med 

En tornfalk

några  måsungar 

och en tornseglare, det var typ allt av intresse sett till fåglar 

Inlagt 2024-07-25 07:16 | Läst 361 ggr. | Permalink
Vackra bilder på land och hav samt ” seglaren”
Svar från pdahlen 2024-07-26 06:14
Tackar, tyckte det färgglada seglet gjorde sig fint ute på vattnet
Ja men en hel del fåglar blev det ju i alla fall och häftigt med tornfalken. Den där bron är ju riktigt pampig egentligen. -Fint!
Svar från pdahlen 2024-07-26 06:16
Tackar, det var underbart väder iaf det räcker långt
Den sträckan har jag kört några gånger och kan vara väldigt trevlig. Tyckte också det var mindre antal fåglar denna gång.
Bron åkte jag till utsikten.
Fint å njutbar dag ser det ut som
/N
Svar från pdahlen 2024-07-26 06:26
Tackar, det var ett underbart väder och det höjde såklart kustvägen en hel del jämfört med om det regnat och blåst. Jag hade trott att jag skulle tillbaka till den stora vägen och blev förvånad att GPSen tog mig österut från Maglarp när jag hade programmerat Skanör, men det var ju både närmare och vackrare med denna väg. Verkligen en sommaridyll där nere när vädret är rätt, fast det ser ut som tusentals fastigheter är i fara om vattennivån höjs
Snyggt! Mycket fina landskaps- och fågelbilder! Mvh Wolfgang
Svar från pdahlen 2024-07-26 06:30
Tackar, det var en helt underbar dag och kustvägen från Trelleborg var en fin upplevelse
Undrade på de första bildena vad det var för vita lådor som syntes i fjärran, men förstod sedan att det är tydligen basdhusen.
Synd på alla dessa vindsnurror som bryter utsikten mot bron.
Lite fåglar blev det, trots avsaknaden av skärfläckorna.
Svar från pdahlen 2024-07-26 06:38
Tackar, jo de där badhytterna är ganska typiska för orten, de ser ju också ganska välskötta ut, de är också vackrare än vindsnurrorna
Den här har jag missat. Gillar dina vyer på den två första bilderna, speciellt där man kan se badhusen som små kvadrater, vilket får sin förklaring på kommande bilder. Några skärfläckor hade inte varit så tokigt i den miljön t ex på andra bilden. Men det blir sällan som man tänkt.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2024-07-28 12:17
Tackar, nä fåglar kan man inte riktigt lita på, fast för några år sedan hade jag nästan inga skärfläckor i Utvälinge och nu kan det vara tjugotal, så det jämnar säkert ut sig. Biätare har jag ju länge haft som ett helt omöjligt objekt, men plötsligt händer det