Melby Overdrev Danmark

Hade tidigare en blogg på de fåglar jag såg här, jag försökte också hitta lite fjärilar men det var inte så lätt. Även den dagen då det inte blåste så mycket så blåste det ändå en hel del. Några fjärilar lyckades jag ändå hitta, det var dock svårt att få några fina fotovinklar då de nästan alltid satte sig på marken, kanske var det också pga blåsten 


kamgräsfjäril 


med bonus

mindre guldvinge 


blåvinge 

pärlemorfjäril 

backsippa 

liten obekant blomma, kanske näva? 

Inlagt 2022-06-04 06:12 | Läst 182 ggr. | Permalink
Att få till dom perfekta fotovinklarna är inte så lätt ibland, men bilder blev det och bra porträtt på fjärilarna. -Bra jobbat tycker jag, det blev en bra start på dagen att se på dessa bilder. Jag ska ge mig ut lite med kameran om en stund, får se om jag får till några bilder. -Ha en fin dag!
Svar från pdahlen 2022-06-05 16:01
Tackar, nä det är lite svårt särskilt när de inte vill sätta sig i en blomma utan nere på marken. Troligen blåste det för mycket denna dag.
Trevligt att få till många olika arter och som det brukar på naturens villkor :)
Ha en fin helg
/N
Svar från pdahlen 2022-06-05 16:04
Tackar, jo det tar ju sin tid, särskilt de som inte har något mål utan flyger omkring och sällan sätter sig ner. Man kan behöva vänta ut en fjäril 5-10minuter för att få en bild.
Första bilden då den sitter på växten tycker jag är en höjdare. Där är nivån verkligen rätt och andra bilden med bonusen är ju också kul. Fjärilar är väldigt luriga men under vissa delar av sommaren är det lättare att fånga på bild men jag har dålig koll på när det inträffar och dålig koll på arterna också. Blåvingarna är oerhört fina.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2022-06-05 16:05
Tackar, jag gissar att de är lite mer avslappnade längre in på sommaren och inte flyger omkring utan mål hela tiden.
På den sista har ju kronbladen likhet med näva, och det finns ju många av dem, så det kan det kanske vara. Snygga fjärilar, spanade efter dem idag på flera platser till ingen nytta, bara enstaka syns, men trollsländorna ökar lite, det är lite ont om större insekter i min hemtrakt.
Svar från pdahlen 2022-06-05 16:07
Tycker generellt att det har varit dåligt med fjärilar än så länge, men nu börjar det komma något och har även sett den första trollsländan igår