Möllehässle tur 2-4 del 5, lite blandat

Den sista bloggen från dessa turer, blir blandade bilder från reservatet. Är osäker på artbestämningen av blommorna, det är vad appen har angivit 


med trift

Ängsbräsma 

drillsnäppa 

stenskvätta 

knölsvan 

Mandelblomma 

hämpling 

ladusvala 

hussvala 

Humleblomst 

odefinierad 

Mandelblomma

här en vy från Kullaberg med Mölle och med Möllehässle naturreservatet i bakgrunden 

Inlagt 2021-06-12 05:42 | Läst 425 ggr. | Permalink
Ser ut som ett trevligt reservat med lite olika motiv. Kanske skulle man stanna till nästa gång när man har vägen förbi..
HaD/Gunte..
Svar från pdahlen 2021-06-13 11:47
Tackar, ja här finns mycket från fina kustlinjer, klockgrodor och Orkidéer. Jag har vid de senaste turerna startat mitt i vid Vattenmöllan, då kommer man snabbast till det gottigaste
Fin kavalkad av vackra vyer över sjöängar och blomsterängar fint fångat av flygande Svalor och närbilden på Mandelblommorna gillar jag.
Ha det gott/Stig
Svar från pdahlen 2021-06-13 11:48
Tackar, besökte detta reservat för första gången för en månad sedan, men har redan blivit en favorit
Sagolikt vackert, och jättefina fågelbilder! Trift är ju bara så fint strandnära, och ängens alla blommor ett nytt underverk varje år. Fint det finns dessa reservat och inte allt exploateras för att fylla några fickor.
Svar från pdahlen 2021-06-15 19:19
Detta är verkligen ett sevärt reservat, har en stor bredd så det är mycket intressant att se inom reservatet. Med denna placering så hade det nog snabbt kunnat bli bostäder istället
Här var det verkligen vackert med triften och du har lyckats fånga mängden blommor på ett sätt som framhäver just hur mycket blommor det är. Stenskvättan gör sej mycket bra på ett par bilder och det blir en fin kombination med landskap, blomster och fåglar.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2021-06-15 19:20
Det är ett riktigt sevärt reservat med mycket intressant, har varit där fyra gånger i år men aldrig tidigare
Häpnadsväckande vyer och bilder.... Det är mycket vackert vid hela kusten. Många fina naturreservat som är ganska lättillgängliga. Det är skönt att vandra runt och man kan hitta som fotograf otroligt många olika motiv.
Som jag skrev tidigare din blogg ger en underbar avkoppling och inspirerar.
Jag är så glad att jag kom tillbaka till Fotosidan och fick möjlighet att njuta av många vackra bilder och fick fotoglädje tillbaka!
Bästa hälsningar
Halina
Svar från pdahlen 2021-06-17 06:43
Tackar, en kamera kan göra mycket, inte alls säkert att man hade besökt alla dessa platser utan kamera, iaf inte så många gånger. Nu har jag på två veckor varit här i detta reservat fyra gånger och det hade jag säkert inte varit utan kamera