Falsterbo

Efter Skanör så blev det också ett naturligt stopp i Falsterbo. I Falsterbo har jag varit många gånger många gånger, men Skanör var nytt för mig.

Någon sångare, kanske Rörsångare?

Skärfläcka (Klyde) fanns det några här också, men inte så många som vid Skanör 

Denna vet jag inte, kanske kornsparv, sävsparv, eller något helt annat :)

Hämpling (Tornirisk)

Gräsand (Gråand)

Inlagt 2019-06-27 10:35 | Läst 1999 ggr. | Permalink
Fina bilder, sångaren är nog en kärrsångare.
😁
Svar från pdahlen 2019-06-27 19:26
Tackar. Jag tittade på Artportalen och rör och Kärrsångare, rapporterades där den dagen, jag får forska vidare i vilken. Det är visst sången som skiljer dem mest, men den är ju svår att få på bild
Fina och skarpa bilder här! Sparvar har väl aldrig så där 'vassa' och spetsiga näbbar, och inte heller Kornsparvar, vet inte hur vanliga dom är numera, en sällsynt art generellt vad jag vet, så jag säger inte emot Hans-Åke ovan, dom är svåra 'sångarna'.. Gillar sista bilden extra, det blev fint med flocken i bakgrunden!
Hälsn!
Svar från pdahlen 2019-06-27 19:22
Tackar, sparven var en ängspiplärka den är jag ganska säker på. Dock osäker på rör eller Kärrsångare, båda rapporterades på Artportalen den dagen.
Håller med Jan, kan vara svårt med fåglar i fält. Nya gissningar : trastsångare, ängspiplärka längre ner. Får väl se om någon protesterar.
Sten
Svar från pdahlen 2019-06-27 19:17
Tack för hjälpen, det är inte lätt. Ängspiplärka ser ut att vara helt rätt. Min bild och en i fågelboken var nästan identiska så jag tror på den :). Jag gick också in och tittade på vad som var rapporterat på Artportalen i Falsterbo vid den tiden, och det var ängspiplärkan.

När det gäller sångaren så tittade jag också i Artportalen och rör och kärr var rapporterade den dagen, så det är troligen en av dessa. Tyckter också att trastsångaren har ett något längre ögonbrynstreck
Falsterbo står på önskelistan. Vill gärna se de där 10 000 ormvråkarna som ligger och skruvar i skyn på höstkanten.
Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från pdahlen 2019-06-27 19:21
Tackar. Det skulle jag också vilja se, det är rätt dag och vindförhållanden etc som gör det, men man får väl följa Artportalen på hösten och rapporteras det tidigt så kanske iaf jag hinner ner
Hej, med 99 % säkerhet säger jag törnsångare. När det gäller sångare är biotopen också avgörande; du borde beskriva den, liksom sången (kort, upprepande strof).

Av det lilla man ser på bilden, överensstämmer sångplatsen med törnsångare (förutom dräkten).

Ängspiplärka torde vara korrekt. Trädpiplärkan ser nästan exakt likadan ut, men här igen - biotopen avgör (och lätet), samt näbbens tjocklek (trädpip har kraftigare näbb).
- hawk
Svar från pdahlen 2019-06-28 19:00
Tack för hjälpen. Dina 99% är högre än min 1% för vilken sångare det är :). Det är också mera som tyder på det Törnsångare blev rapporterad på Artportalen. I liknade buske satt hämplingen som heter Tornirisk på dansk, viket kan översättas till törn.
Kan nog inte bidra med så mkt kloka synpunkter på fåglarna men fortfarande imponerad av skärfläckans eleganta utseende och av din förmåga att få fina fågelbilder! Hälsningar/ Björn T
Svar från pdahlen 2019-06-28 19:03
Tackar, tid, plats och utrustning gör mycket för bilden. Jo Skärfläckan är nog en av de vackraste fåglarna