Änder mm

Några dagar innan jul så tog jag en promenad runt vattendammarna i Lund, där var som det brukar en hel del fågel, även de som man inte är med namn med, de flesta verkar det faktiskt som. Alla bilder med D7200 samt 200-500

Detta ser dock ut som en Vattenrall (Vandrikse), bra isf för den har jag inte fått på bild tidigare

Detta trodde jag först var samma fågel som ovan, men den ser ändå inte riktigt så ut med annan näbb. Kan vara en sumphöna, men också vara mycket annat? Är visst en Rörhöna.

Så var det ytterligare en fågel som inte ville identifiera sig, borde ändå vara lätta att hitta i boken med det ögat och näbben men icke. Kan det vara en Knipa hona, men näbbspeten är kanske inte rätt?

Detta borde ändå vara smådopping, liten och doppade sig hela tiden

Knipa ((Hvinand)

Vigg (Troldand)

Kanadagås (Canadagås), en ensam gås, den kanske blev kvar i Skåne när de andra drog iväg?

Detta är visst en Snatterand

En svan, men svårt att säga vilken eftersom hen inte ville identifiera sig

Inlagt 2019-01-04 09:44 | Läst 648 ggr. | Permalink
Nyfångad fisk fick du med på bild också..trevligt..och några av bilderna har en väldigt fin vattenyta..artbestämmningen var ju lite knepig, Rörhöna?
Mv/Gunte..
Svar från pdahlen 2019-01-04 13:45
Tackar. Det menar Rörhöna för bild 3o4, tycker den har fel näbb, borde varit röd o gul iaf, men man vet aldrig....
ehrsa 2019-01-05 10:47
Egentligen så har Rörhönan inte så färgrik näbb annat än under sommarhalvåret, tror även att årsungar har ännu mindre med färg, den kommer fram till våren..
Hälsn!
Oj, många fågelarter där! Vattenrall, Rörhöna, 'gula näbbspetsen' känner jag inte igen på rak arm.. kanske en 'hybrid'.. Sen har du en Snatterand i andra och tredje bilden från slutet.. Fint med så många arter!
Hälsn!
Svar från pdahlen 2019-01-05 07:59
Stort tack för hjälpen, kul att jag fick Vattenrallen på bild. Har hört den på flera platser och en gång såg jag den i några sekunder, men den har aldrig tidigare fastnat på bild.
ehrsa 2019-01-05 10:44
Vid Råstasjön i Solna så har det funnits två Vattenrallar i många år, dom vill gärna ha Falukorv eller leverpastej, ibland direkt ur handen på någon som råkar ha med sig.. ska nog ta mig dit framöver och se om dom finns där även denna vinter..?
Hälsn!
Svar från pdahlen 2019-01-05 14:01
Hm, det verkar nästan vara för lätt om man nu bjuder på leverpastej :). Kanske skulle försöka få Rördromen med leverpastej?
Hej Peter.
Jeg kan ikke hjælpe dig med artsbestemmelserne, men det er der sikkert andre der kan. Jeg nøjes med at beundre dine billeder.
Med venlige hilsener fra Erik.
Svar från pdahlen 2019-01-05 15:07
Tackar, Janne hjälpte fint till med arterna så det mesta är på plats
Härliga bilder! Lite konstigt att se så mycket grönt men det är ju långt nere i söder.
Kul med vattenrallen.

MvH
Johnny
Svar från pdahlen 2019-01-06 18:00
Vintern har inte börjat än här nere (om det nu blir någon i år). Jo Vattenrallen var kul att få, har försökt i över ett år att få den i bild