Att spegla det jag gillar.

Solig men kylig Söndagspromenad..

***

Som så ofta när solen skiner den här årstiden, så lockar det med en eftermiddagspromenad runt Riddarfjärden i Stockholm! I stort sett inget skuggar promenaden under det medsols varvet, utan det är oftast solens nedgång som sätter antalet soltimmar..

Västerbron över till Kungsholmen..

**

Takstrukturer sett norrut..

           

**

Utanför Gamla Stans tunnelbanestations uppgång mot Riddarfjärden så stänkte det en hel del av de friska västliga vindarna, som i sin tur formade en del isskulpturer likt 'ljusstöpning' i minusgraderna..

             

Fotat med Z50 + F 300 mm. PF = 450 mm.     Tack för mig!

Inlagt 2023-02-20 19:45 | Läst 862 ggr. | Permalink
Ser ut som en fin promenad men jag antar att det blåste rätt kallt på sina ställen. De två höghusen på andra bilden sticker verkligen ut. Vackra isformationer, i synnerhet puffbilden som blev som ett litet landskap med en lågt stående sol i bakgrunden.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2023-02-21 11:16
Hej! Ja, ett varv runt Riddarfjärden är härligt den här årstiden, numera är det ljust under 'hela varvet' dessutom.. 'Norra tornen' sticker ut.. viss skillnad mot fastigheterna framför.. Men jag störs inte så mycket, det är ändå en massa konstiga byggnader där borta vid Norra Stations gatan, och bort mot Solna/Karolinska till.. Klar is i motljus, gärna solnedgång som här sticker ut lite extra.. Även Norr Mälarstrand kan bjuda på fin sån här 'klaris' som bildas på grenar som 'doppar' sig i små vågor med jämna mellanrum! Det brukar bli fin lyster i sån is! Tack! Lena.
Hälsn!
Har nog samma läge idag, strålande sol men det blåser av bara den, men man får nog ofta sig och ge sig ut. Trevlig serie från Stockholm. Håller de på att bygga de hus som sticker ut (upp)? Ser ut som någon kran längst upp
Svar från ehrsa 2023-02-21 11:32
Hej! Blötsnö fick vi lite igår men som nästan försvann redan under gårdagen! Men nu är det vitt igen med lite nysnö.. Det växlar kan man säga, inga mängder dock, bara så att det gör marken vit.. Och just nu skiner solen, men moln finns också, Så solcellsladdaren får göra sitt igen, den kan leverera laddning även när det är 'halvmulet' och man bara 'anar' lite av solen genom molnen, men självklart laddar den betydligt mindre än när himlen bara är blå!

'Norra tornen' här är nog färdigbyggda sedan ett par år tillbaks, och visst är det en sorts kranar på taken där, de ingår nog i 'underhållsplanerna' för fastigheterna där, kanske används dom mest vid 'fönsterputsning'.. 🪟 Tack! Peter.
Hälsn!
begust 2023-02-21 11:52
Kranarna är för fönsterputs har jag förstått.
Mvh Bengt
Fin samling bilder du fick med hem på promenaden.
Särskilt isbilderna
Idag är det ju snöfall igen... och halt.
Jag var ute med hunden på morgonen och tog på spikskorna.
Det var halt ändå på några ställen.
Hunden är bara till låns, de hämtar henne ikväll
Mvh Bengt
Svar från ehrsa 2023-02-21 18:15
Hej! Det brukar alltid finnas lite trevliga motiv på den här rundan, den är bra! Och jag går den bara när solen skiner.. det är bra för 'D-vitaminerna'.. Kajen utanför tunnelbanan (Gamla Stan) bjuder ibland på lite väder och isdramatik den här årstiden vid västliga vindar, där finns också 'eftermiddagssolen' som i bilderna här.. Har sett också att man 'nyligen' har gjort det ganska grunt utefter hela kajen där med större stenar, ramlar man i så är det bara att ställa sig upp.. vattnet når max till bröstnivå! Bra med Icebug, hade dom utefter den här rundan.. De känns bra helt klart! Tack! Bengt.
Hälsn!
Finfina Stockholmsbilder där! Inte minst takbilden är häftig tycker jag, men egentligen alla bilder. Också isbildningar är lyckade och jag säger precis som Lena om puffbilden, trodde det var en stadshorisont i månsken. Härligt väder! Många hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2023-02-21 18:34
Hej! 'Takstrukturerna' är fascinerande när man ser alla tak hoptryckta så här.. Inget tak är det andra likt, det gör sig bra på bild och blir snyggt med ett tele! Fotat från Västerbron där man ser alla dessa tak och fler, medans 'Norra tornen' står längst bort på Torsgatan nära gränsen till Solna.. Bildandet av 'is' så här som spolas upp och fryser till av Mälarens vatten som stänker är lite av ett skådespel, och händer inte så ofta, hade tur med flera väderparametrar där! Fick också en känsla av sol/måne och mörk himmel i bakgrunden på 'puffbilden'.. Tack! Björn.
Hälsn!
Vilka jättefina guldiga isbilder, här fångade du det i "rätt" tid, snyggt !
Lite vårkänslor fanns det också här bland bilderna.
Ing-Marie
Svar från ehrsa 2023-02-22 21:47
Hej! Ing-Marie. Ja, det blev lite olika bilder med ändå en viss liten vårkänsla i.. och hela tiden påmindes man om närheten till vintern! Men just den här dagen kändes det ändå som att våren vann, även om vintern ville ha sista ordet, som i de sista bilderna här.. Det är trevligt att fota solnedgången så här, i motljus 'klar-is', det blir så väldigt fin lyster i isen! Tack!
Hälsn!
Solljus genom vattnets aggregationstillstånd är oupphörligt fascinerande och oftast lika vackert. Kunde varit jag på sista bilden. Det är ju runt denna tid det brukar bli lite mer sol som t.o.m. i rätt läge kan kännas svaaagt värmande. Väldigt skiftande arkitektur på bilderna, och herrarna i kajak känner jag för, men tiden är förbi för egen del. Härliga bilder Jan!
Svar från ehrsa 2023-02-24 19:09
Hej! Riddarfjärden kan överraska den här årstiden när vädret är soligt och inte allt för vintrigt.. På Kungsholmssidan så skiner solen alltid i ett fint motljus mot vattnet, de strandnära träden där brukar 'doppa' sina grenar i vattnet/vågorna lite och stöpa extra vackra och 'klara' isbitar på sina grenar, det har jag sett förut! Men nu var det Gamla Stans lilla kaj här som överraskade mig med sin is som bildades av stänk i den friska vinden.. Det var ren tur med dessa förhållanden där, men nu vet jag det för 'framtiden'! Går man där på eftermiddagen så blir det ett fint 'solnedgångsljus' som hamnar i isen.. Möjligen skulle jag behövt lite kortare brännvidd..? Takstrukturerna här är rätt fascinerande och blir extra bra med tele så här! Fin dag i alla fall, och även kommande söndag ser ut att bjuda på fint väder här! Tack! Stefan.
Hälsn!
Det var en fin söndagspromenad. Härliga bilder,
Hälsningar Halina
Svar från ehrsa 2023-03-09 11:56
Hej! Det här är en omtyckt promenadrunda den här årstiden, mycket beroende på ljuset som återspeglar sig från det 'nära' vattnet (eller is ibland..) , men i vinter har det inte varit mer än 'nattgammal' is som snabbt brutits upp efter bara nån dag.. Vintrarna är inte riktigt som förr, av för de flesta kända orsaker! Minns en vinter för drygt 20 år sen när jag promenerade på stabil is hela vägen härifrån Tantolunden, och klev sedan iland på Kungsgatan vid Kungsbron i city.. Kanske har det inte gått sedan dess..(?) Och motiv fanns det under hela promenadrundan här.. Överraskningen vad gäller motiv var väl den här 'överstänkta' isbildningen vid Gamla Stans tunnelbana! Tack! Halina.
Hälsn!