Att spegla det jag gillar.

Isbladskärret igen, med sina 'vårfåglar'..

Det var i fredags jag var där och fotade bl.a. ett par Gärdsmygar (Här) men det finns fler fina vårfåglar där nu! Här är några av dom..

Redan på landbacken är vårkänslan påtaglig..

Sångsvanarna har varit här i mer än en månad nu..

Grågässen är relativt nyanlända..

Nyanlända är också Tofsviporna..

Som irriterade sig på Kniporna..

Sothönorna finns ju alltid här..

Sen finns ju 'grabbarna i frack' här, sedan mer än en månad tillbaks.. Här är nog de som tänkt sig stå i vassen i sommar..

Och här är de som har en 'bostad'..

Tack för mig!

Inlagt 2020-03-08 22:54 | Läst 1431 ggr. | Permalink
Underbara vårbilder!

Daniel
Svar från ehrsa 2020-03-08 23:08
Hej! Ja, det är väl nu det börjar hända mycket i naturen.. nu är det ju i alla fall mars, som brukar kunna vara en 'riktig' vårmånad.. en härlig tid! Tack! Daniel.
Hälsn!
Kul med alla bloggar från olika hörn av landet..Får en uppfattning hur årstiderna växlar och vad som händer i skog och sjö. Verkar som det börjar bli trångt på vissa ställen i bostadsköerna..Kanske förlängs säsongen för en del så det kanske hinns med med både nya gäster och flera kullar..Fabulöst fina bilder och dom senare känns nästan lite osvenskt..
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-03-09 10:37
Hej! Ja, visst är det fint med aktuella naturbilder som visas här på fotosidan, och våren är ju alltid speciell.. det händer så mycket och väldigt snabbt dessutom! Hägrarna här upplever jag att dom är klart fler än tidigare år! Kanske fler Hägrar har överlevt den här vintern eftersom den varit så mild, och med minimal isläggning dessutom.. Dom står ju gärna i nån strandkant och försöker spetsa nån firre! Tror också att många fåglar kan få till flera kullar om säsongen med fint väder och frånvaro av vinter förlängs, okänt dock om Hägrar har den förmågan.. vi får se! Håller med att det är rätt så exotiskt att se de stora hägrarna sitta som en större flock i träden där.. det känns inte Svenskt! Tack! Gunte.
Hälsn!
Fint med snödropparna, det skiljer sig något i landet, våra är överblommade nu.

För en 7-8 år sedan såg jag min första tofsvipa, jag stannade bilen vid en åker och skulle fotografera denna vipa ute på ett helt öppet fält, hade då en 300mm. Det var ju inte helt enkelt då den flyttade sig längre bort för varje steg jag gick närmare, men det blev iaf några bilder så jag kunde leta upp att det var en tofsvipa för jag hade ingen aning om vilken denna vackra fågel var. På den tiden såg jag kanske någon enstaka per år, nu är det ju tusentals här nere i Skåne. Fina bilder på viporna och det är ju ett fint vårtecken

Gillar hägrarna balanserande uppe i träden. Inte så ofta jag ser dem så, de brukar mest stå i vasskanten. De ser ju inte som några gymnaster, men de ser ju ut att klara av det fint att stå där
Svar från ehrsa 2020-03-09 10:45
Hej! Fin berättelse om din första Tofsvipa! För mig var det nog nere på Ölands södra delar i slutet på 70-talet som jag såg dom första gången, eller åtminstone är det där minnet kommer ihåg.. Sen är ju lätet väldigt speciellt, dom låter ju som ingen annan fågel.. Hägrarna i träden här är ju väldigt häftiga, man tror ju inte att dessa stora fåglar håller till i regelrätta kolonier så här! Balansen verkar dom inte ha några problem med alls, även när det blåser.. bilderna här togs med 80-400 mm. på D750. Tack! Peter.
Hälsn!

PS. Såg du 'Guldbron' till Slussen passera: https://mitti.se/nyheter/slussens-guldbro-borjat/?omrade=sodermalm Scrolla ner lite!
Det ser verkligen vårlikt ut på de första bilderna. Kul att se så mycket hägrar som ordnar med bostad vid kärret. Jag var förbi Råstasjön en kort sväng förra helgen och där var det ca 15 stycken som vaktade fisklådorna. FIna färger på tofsviporna, i synnerhet puffbilden.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2020-03-09 10:55
Hej! Ja, känslan av vår var påtaglig speciellt när Grågässen och Tofsviporna nu hade anlänt! Dessutom hördes de båda arterna en hel del.. det är extra trevligt! Min känsla är att det nästan är dubbelt så mycket Hägrar här nu än vad det brukar vara.. kanske den extremt milda vintern har gjort att fler Hägrar har överlevt i år, och som nu vill börja häcka..? Det är i alla fall 'sevärt' vid Isbladskärret nu i år! Sen brukar ju kärret torka ut när växtligheten sätter igång här, och om våren är torr.. Tack! Lena.
Hälsn!
Superbilder. Hägrarna å vad många de var i träden ( sina bon) var ju riktigt kul att få se :)
Tofsviporna såg jag med i lördags men på tok för långt ut för att få bra foton som du fick :)

Kul med vårtider!
Svar från ehrsa 2020-03-09 11:02
Hej! Ja, det händer mycket i fågelvärlden nu! En härlig tid.. De stora Hägrarna förväntar man sig inte sitta så här högst uppe i träden, känns nästan som bilderna är från 'tropikerna' någonstans.. Men nej, de är från Stockholm i mars.. hmm.. :-) Tofsviporna är härliga, de har så fantastiskt läte! som hördes frekvent när dessa bilder togs! Tack! Joakim.
Hälsn!
Trevliga bilder Jan :)
Börjar bli mer och mer aktivitet vid Isbladskärret ser det ut som, kul :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2020-03-10 12:02
Hej! Ja, det är fint vid Isbladskärret nu! Det är mycket vatten och mer Hägrar en någonsin tror jag.. kanske den milda vintern gjort att fler Hägrar har överlevt, därmed fler individer.. gissar att avkommor från tidigare års häckningar också gör att det är många Hägrar här, dom återvänder till födelseplatsen som fåglar så ofta gör! Tack! Fredrik.
Hälsn!