Att spegla det jag gillar.

Nu drar dom söderut..

Gick längs med Gamla Brogatan i Stockholm igår.. även där märks det att det är hösttider.. även de röda svanarna ger sig nu iväg..

He he, nya formulär.. svårt att få bilderna i rätt ordning.. dom kommer inte dit jag vill förrän jag klipper och klistrar och håller på.. Tog nog en rejäl omväg i formuläret för att få detta rätt..     Tack för mig!

Inlagt 2018-08-24 19:52 | Läst 2572 ggr. | Permalink
Hej Jan,
nu kommer jag att ha ett visst motstånd inför nästa inlägg....jag är oftast väldigt trög när det gäller innovationer på nätet :-) Visst har höstflytten startat. I morse passerade flera stora plogar med gäss när jag kom till jobbet. Det känns lite vemodigt.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-08-24 21:33
Hej! Antar att du syftar på det 'nya' formuläret för bloggar.. annars får du rätta mig! Det som ställde till det för mig var att jag är van vid att när jag ställer 'markören' på ett visst ställe i förhållande till texten, så hamnar bilden just där, så är det inte nu.. Varje ny inmatad bild hamnar hela tiden överst i formuläret.. även ovanför den översta texten.. jätte-ologiskt! Bilden ska ju hamna där jag ställt markören och ingen annanstans.. Nu fick jag börja med att mata in min sista bild av de tre, och sedan bild två, och sedan bild ett.. Därefter kunde jag med 'piltangenterna' stega mig till vänsterkanten av bild ett, och där göra ett 'Enterslag', vilket i sin tur skapade ett utrymme för att skriva min text över den första bilden.. och sedan 'spara', då hamnade min text och bilderna rätt.. väldigt krångligt, men jag gör säkert fel någonstans.. det finns nog en mer användarvänlig metod, annars är det katastrof! Å, tusan så gässen är redan på gång, det förändras fort i naturen när årstiderna växlar.. Håller med om vemodet.. man hinner inte riktigt med! Tack så mycket Lena!
Hälsn!
Nog märker jag att det har blivit mer höstlikt inte minst på att det har regnat en hel del men det är ju bra för växtligheten. Men det blev stora kontraster mot högsommarvärmen nu har temperaturen legat på beskedliga 20 + grader. Häftiga bilder med de röda svanarna. Det nya formuläret är lite svårtolkat för jag kan inte lägga upp en viss bild från mina album, för jag kan bara välja på 10 bilder fast den bilden jag söker finns där längre bak i albumet.
ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-08-25 10:48
Hej! Tack! Stig. Det 'nya' formuläret för bloggarna verkar inte fungera ordentligt med alla webbläsare, det finns en del att ta del av här: https://www.fotosidan.se/blogs/flatljus/ny-bloggeditor-blogg-skrivar-verktyg.htm#9143260

Det verkar som 'Edge' kanske inte riktigt fungerar ihop med det nya formuläret.. Vi kanske ska prova 'Explorer' igen, så som både du och jag använde tidigare! Jag fick rekommendationen att prova med 'Chrome', men jag gillar inte riktigt den.. Nästa blogg som jag skriver så ska jag prova gamla hederliga Explorer igen, den fungerade inte tidigare när dom gjorde en förändring i formuläret som du säkert minns.. men den kanske fungerar åter igen..? Ha det så bra!
Hälsn!
Snygg utsmyckning och snyggt fotat! Visst har stora höstflyyten kommit igång. Var till Sunne i går och det var tusentals Tranor samlade på åkrarna innan staden. Har aldrig sett så många tranor på en och samma gång tidigare. Ingen kamera med förstås! Har förstått i bloggarna jag läst idag att det skett någon förändring vad gäller bloggandet här på sidan. Har något svårt för alla dessa förändringar i program jag lärt mig. Kan inte påstå att jag är speciellt teknisk. Får se hur nästa inlägg ter sig!? MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2018-08-25 18:14
Hej! Ja, nu händer det mycket i naturen.. Det är inte så längesedan det var sommar och riktigt varmt, och plötsligt nu så är det en tydlig höstkänsla.. förstärkt av fåglarnas flyttning, men det är nått fint med det också! Det är dom här förändringarna som gör att det aldrig blir tråkigt här i Sverige, naturen och vädret förändras ständigt.. Tur att vi inte har +30° jämt..

Man har förändrat formuläret en del, och man kan utnyttja en del nya funktioner med texten som man skriver, men det verkar inte fungera fullt ut med alla webbläsare. Jag använder oftast Microsoft Edge som webbläsare, den följer med i Windows 10, men den fungerar inte riktigt ihop med nya formuläret för bloggarna. Fotosidan tycker man ska använda Google 'Chrome', men jag vill egentligen inte byta webbläsare, har för mig att jag har testat Chrome, men att det fanns en del annat som kom med, som jag inte ville ha.. Jag gillar inte heller att programmen förändras för mycket, och åtminstone så borde man göra formuläret kompatibelt med alla vanliga webbläsare innan man gör en sån här förändring.. Men det är bara att testa, har du tur så fungerar allt direkt! Tack! Yvonne.
Hälsn!
De där svanarna håller man fast i allt vad man orkar!
Häftigt som installation!
Svar från ehrsa 2018-08-25 22:12
Hej! Har missat dom tidigare under sommaren, jag brukar alltid gå åt andra hållet.. upp till Hötorget.. Tror jag hörde om dessa röda fåglar på radion eller möjligen på TV någon dag innan.. Tycker också att dom var fina där dom flög en bit upp.. :-) Tack! Anne-Sophie.
Hälsn!
En helt ny art verkar det som du upptäckt, höstflytt även för de .
Nya formuläret gillar jag inte, fungerar inte som det ska och en massa onödigt klickande. Dessutom försvann ångrapilen.
Svar från ehrsa 2018-08-26 19:15
Hej! Ja, det är kul att det fortfarande går att hitta nya fågelarter.. :-) Jag gillar inte heller det nya formuläret, känner inte att det tillför någonting.. Jag har provat det med Edge, Explorer, och även nu Google Chrome som rekommenderats från 'redaktionen'.. Edge fungerar ju inte, bilderna lägger sig hela tiden överst.. Explorer fungerar, men bilderna blir konstiga i en färdig blogg, dom blir överdrivet stora och syns inte i sin helhet.. om man inte klickar upp dom till 'större' format.. då blir dom istället mindre och hela bilderna visas ändå i sin helhet.. väldigt ologiskt! Det fungerar också med 'Google Chrome' som webbläsare, har inte sett att något krånglar i den webbläsaren, men jag ser ingen vinst med det nya formatet för bloggar, det känns som det bara blir mer klickningar och därmed krångligare.. Att radera en bild tog mig lång tid att se hur man gör, trots instruktioner i Elmfeldts blogg.. ändå så blir det spår kvar av en raderad bild bland övriga bilder när man tittar på dom i större format.. 'Bildvisaren' står liksom och 'tuggar' utan att kunna visa nån bild.. den är ju raderad.. ändå står den och tuggar där den raderade bilden tidigare fanns.. och man kommer inte vidare förrän man trycker på 'nästa' bild eller på någon av piltangenterna.. Näe, det blev inte bra med nya 'formuläret'.. Inte än i alla fall! Tack! Margareta.
Hälsn!