Att spegla det jag gillar.

Sett vid sidan om kärret..

Cyklade en runda på Djurgården härom dagen, och då blir det gärna ett besök vid och kring Isbladskärret också. Kikade först efter 'skuggornas fåglar' utefter den skuggiga västsidan av kärret, här brukar finnas en del trevliga 'skugg och buskage' älskande arter.. och jodå, dom fanns här även denna gång! Den enda som jag inte lyckades få en bild på var Gärdsmyg, men den sjöng ändå flera gånger så jag trodde att jag skulle få syn på den, men det ville den inte den här dagen.. Fotat med 80-400 mm.

Först så visade sig en större Hackspett extra fint.. även om den kanske inte tillhör 'skuggfåglarna'..

En gammal stubbe är alltid intressant..

Här uppe i lövverket hade det varit fint med en fågel..

Men det blev här nere i riset som en ung Rödhake visade sig..

Inte så långt därifrån fanns en vuxen individ..

Sen fanns ju också Taltrastar här, bland skuggorna så klart.. Den undrar fortfarande varför den så sällan blir fotad.. Kan bara hålla med, den syns ju aldrig bland bloggarna här på FS.. Förutom den vuxna individen så ses även en ungfågel till vänster här..

Syns bättre här..

Tack för mig!

Inlagt 2018-07-06 19:11 | Läst 1001 ggr. | Permalink
Tack själv för fina bilder du bjuder på! Stilig hackspett!
Svar från ehrsa 2018-07-07 12:51
Hej! Visst är det fint med dessa arter! Det behöver inte vara så spektakulära fåglar, även en Taltrast är väldigt trevlig att få se, och dessutom kunna fota! Det är en art man sällan ser bilder på, däremot ser man ofta mycket bilder på örnar och annat spektakulärt.. Tack Christer.
Hälsn!
Hackspetten är ju tjusig. VI såg taltrast på Öland men jag minns inte om jag visade den på bild.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-07-07 12:56
Hej! Det här var en ovanligt 'bjussig' Hackpett, sånt är ju roligt! Fåglar är ju individer och ibland möter man ett exemplar som inte är så rädd av sig.. Taltrasten tycker jag är fin, känns som den ofta håller till i samma miljöer som Rödhakar, på håll kan man även förväxla den med en Rödhake om man inte ser det röda bröstet förstås, den är ju också lite större men på håll är detta svårt att se, känns som Taltrasten sitter lite mer still dessutom.. Tack! Lena.
Hälsn!
Fina bilder på den unga hackspetten. Längs min promenadväg finns det 3, 4 revir vilket behövs även när det gäller större hackspett. Inte alla överlever. Hittade en död en bit bort och en flög in i grannens fönster. Försökte rädda den men förmodligen hade den invärtes skador.
Sten
Svar från ehrsa 2018-07-07 13:04
Hej! Det är alltid trevligt att få möta en Hackspett, den här individen var också extra bra på att bjuda på sig själv, sånt är roligt! Gissar att Hackspettar ändå är lite extra rustade vad gäller smällar mot huvudet, om jag minns rätt så är väl deras hjärnor extra rustade mot stötar. Som tonåring räddade jag en avsvimmad Spillkråka som hade flugit in i ett fönster där jag bodde, la den i en stängd kartong nån timme och den kvicknade till och kunde sedan flygande ge sig iväg, så det gick nog bra för den! Kul också med Rödhake och Taltrasten här! Gärdsmygen sjöng fortfarande lite 'vårsång' men den satt inte och exponerade sig som tidigare i våras.. Tack! Sten.
Hälsn!
Mycket fina bilder och är som vanligt imponerad att du hittar så rätt med skärpan, särskilt i de sista bilderna med taltrasten inne i snåren. Den unga rödhaken hade jag nog inte känt igen som rödhake, den har nästan inget rött alls på bröstet, men när du talar om att det är en rödhake kan jag känna igen huvudet och den pillmariga eller pigga blicken. Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-07-07 13:20
Hej! Björn. Ett par av 'buskbilderna' var nog för svåra för kameran vad gäller skärpan.. men på mina Nikonobjektiv så blir det 'manuell skärpa' så fort som jag rör fokusringen på objektivet det allra minsta, kameran slutar direkt att fokusera då! Och så skedde nog på ett par av bilderna vad jag minns nu.. Men sen gör även min efterskärpning i PS en hel del också! I PS markerar jag ofta bara det som jag vill ska vara extra skarpt och inte resten av bilden, då känns motivet extra skarpt eftersom inte resten i bilden är 'uppskärpt'! Det här är alltså något som jag gör efter att jag lämnat Lightroom. Jag skärper så bra det går och minskar eventuellt brus i Lightroom, det är Lightroom bra på men sen blir bilden ännu bättre/skarpare med hjälp av Photoshop! Du borde kanske gå en kurs i Photoshop framöver, det finns mycket att göra där i 'normal' bildredigering! Du har ju redan en väldigt bra kamera och objektiv, det tekniska! Däremot kanske det går att göra ytterligare rejäla förbättringar i redigerandet av en bild när bilden väl är tagen! Har man inga kvällskurser i Photoshop i Finspång i vinter, eller nån annanstans.. Det här säger jag inte för att jag tycker att dina bilder behöver redigeras bättre, absolut inte! Men om man har bland det bästa i kameraväg och ändå vill bli ännu bättre så är det nog redigeringen man ska ta tag i, där kan finnas mycket att förbättra istället för att köpa ett nytt dyrt objektiv eller kamera.. Tack! Björn.
Hälsn!
Här sticker bilderna på hackspetten ut särskilt mycket, fantastiskt fina! Nära och i miljö i fint mjukt skuggljus.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-07-07 13:25
Hej! Håller med om hackspetten, det var ett ovanligt 'bjussigt' exemplar jag stötte på här! Trodde inte att bilderna blev så pass bra 'där och då', inte förrän hemma i datorn såg jag att det troligen är de bästa jag tagit på en Större Hackspett.. men så är det ofta, naturen överraskar positivt! Tack! Bjarne.
Hälsn!
Härlig bildserie du bjuder oss på och porträttserien på Hackspetten är magnifik, det är svårt att välja ut en vinnare men första bilden gillar jag.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-07-07 17:59
Hej! Ja, den blev fin hackspetten, bättre än jag trodde 'där och då'! Det var ett sånt där tillfälle när naturen bjuder lite extra på sig.. Fåglar är ju individer och en del är inte lika skygga, medans andra är det! Roligt är det i alla fall! Tack så mycket Stig! Ha det så bra nu!
Hälsn!