Att spegla det jag gillar.

En favorit i lunden..

Började nyligen spana efter Steglitserna här i Tantolunden i Stockholm igen. Har väl hört och sett dom då och då under sommaren, men det brukar vara nu på hösten som man ser dom bäst! Jag har noterat under några år att det är dom höga Tistlarna som jag oftast ser dom sitta och plocka frön ifrån. Just den här sorten av Tistel tycks vara en favorit! Så vill ni ha Steglitser, plantera dessa Tistlar..

Ser ni Steglitsen här..

Tack för mig!

Inlagt 2017-11-04 18:15 | Läst 799 ggr. | Permalink
Vackert! Åkertisteln är deras favorit i dessa trakter, mina prydnadstistlar rör de inte.
Svar från ehrsa 2017-11-04 21:53
Hej! Tack! Stefan. Tror också att Åkertistel står högt upp på deras matsedel.. Och faktum är att när jag gick ner på andra sidan 'Tantoberget' efter att de här bilderna tagits så satt det två Steglits där och käkade frön från några Åkertistlar! Men dom titlarna är inte så vanliga just här, och bland kolonilotterna så finns det en hel del av dom här 'prydnadstistlarna', och jag har en del höstar sett dom nästan varje dag i flera veckor söka föda just bland dom här prydnadstistlarna!
Hälsn!
Väldigt många läckra bilder. Ser inte helt lätt ut. Snyggt fångat!
//GöranR
Svar från ehrsa 2017-11-04 21:57
Hej! Det är fina fåglar dessa Steglitser, dom känns så exklusiva med sina vackra färger! Nu när jag upptäckt att dessa tistlar är populära bland dessa fåglar så här på hösten, så har man nästan varje dag kunnat titta bland dessa tistlar, så finns dom där.. Och dom är inte speciellt rädda heller, så vill man fota fåglar så har det varit ganska enkelt! Tack! Göran.
Hälsn!
Superfina bilder! Jag gillar verkligen första och sista bilden. Den första har en riktigt behaglig komposition tycker jag. Och skärpan på fågeln på sista bilden är knivskarp!
Svar från ehrsa 2017-11-04 22:01
Hej! Tack Henrik. Dom var väldigt 'bjussiga' dessa vackra fåglar, man blir glad när man lyckas få bilder man t.o.m. själv är nöjd med! Bilderna togs med min FF-kamera Nikon D800E och Nikkor 200-500 mm.
Hälsn!
Oh, vilket gäng vackra bilder !
Men oj så vasst det ser ut.
7:e bilden nerifrån var väl för skön, vilken ögonkontakt !
ing-marie
Svar från ehrsa 2017-11-04 22:10
Hej! Tack! Ing-Marie. Om man känner på dessa tistlar så är dom ändå inte så väldigt stickiga, och Steglitserna verkar inte alls bry sig.. Visst har den fin blick, den där Steglitsen! Dessutom burrade den upp sig, fast det inte var kallt.. Det är i alla fall vackra fåglar, och jag tror dom finns kvar vid dessa tistlar ytterligare ett par veckor! I år är det mer av dessa tistlar än någon annan höst, av någon anledning..
Hälsn!
Jeg elsker den fugl - med dens farvepragt. Flot serie Jan.
Mvh. Erik.
Svar från ehrsa 2017-11-04 22:13
Hej! Tack! Erik. Jag kan bara hålla med, det är en vacker fågel! Den känns så exotisk jämfört med många andra fåglar! Det blir nog fler bilder på den..
Hilsen!
Märkligt att dom inte skadar ögonen på dessa vassa tistlar.
Sten
Svar från ehrsa 2017-11-04 22:16
Hej! Sten. Känner man på dessa tistlar så känns dom ändå inte så 'stickiga' som dom ser ut.. men Steglitserna är väl proffs på detta.. Fina är dom i alla fall!
Hälsn!
Så fina bilder på steglisten. Började välja ut en favorit men det var Så många bra att jag gav upp.
Svar från ehrsa 2017-11-05 19:31
Hej! Visst är den fin! En fågel man blir lite extra glad att få se.. Kul att dom också finns kvar här även denna höst! Tack! Margareta.
Hälsn!
Tack Jan för en serie fina bilder på Steglitserna miljön , som är så fina i den miljön med tistlar, och sista bilden blev ett fint porträtt på en vacker fågel.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-11-05 19:34
Hej! Stig. Visst blir man glad när man får se dessa vackra fåglar så nära, det är ett tag sen även för mig! Men det verkar som dom är 'stabila' med att besöka dessa tistlar varje höst.. Tack!
Hälsn!
Fantastiska bilder på steglitsarna och även tistlarna i sej är ju vackra. Tredje och fjärde bilden blir nog favorite. Några bilder verkar ha havererat. Jag tycker det händer ganska ofta nu.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-11-06 17:44
Hej! Visst är dom fina Steglitserna! Det är en sån där fågel som man gärna fotar om och om igen.. Kul att dom är rätt så stabila här, och dessutom verkar hålla till på samma platser år efter år.. Jag har inga problem med bilderna sett på min dator just nu, och även på en liten 7 tums surfplatta som jag har. Men jag har ibland noterat när jag laddar upp en bild och klickar på 'OK' fliken lite för snabbt, så tycks en uppladdad bild kunna bli 'korrupt' på något sätt.. Bilden kanske bara visas halva på höjden, resten av bilden visas i ett olikfärgat mönster.. Då har jag raderat den bilden helt, och börjat om med att ladda in samma bild och så väntar jag kanske 10 sekunder innan jag klickar på OK-fliken, då har bilden alltid visats rätt! Det här är någonting som ibland har råkat hända under de senaste månaderna, men det verkar vara ett 'Fotosidan-problem' tror jag. Men varför du inte får bilderna med rätt utseende nu, när jag får det, det har jag ingen aning om..! Jag har nästan 1000 Mb. snabbt bredband när jag laddar 'upp', det kanske är för snabbt för Fotosidan..? Tack! Lena.
Hälsn!
Fina bilder på steglitserna, dom verkar gilla tistlarna :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2017-11-12 21:19
Hej! Tistlar är det som gäller.. :-) Även våra 'vanliga' Tistlar har jag sett dom sitta i, det är fascinerande att dom är så extra intresserade av just dessa växter! Man kan ju se dom även på andra växter här i Tantolunden, men det känns som Tistlar alltid är deras 'förstaval'.. Näe, nu börjar det bli dags för en och annan Sidensvans tycker jag! Tack! Fredrik. Ha det bra!
Hälsn!