Att spegla det jag gillar.

Promenaden hem var också fin..

Det är så här en dag ska spenderas! Först fina möten med både Strömstare och en Gärdsmyg vid bäcken nära Nacka Gård, ses här: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/nya-arten-lusia-lensis-eller-linslusen.htm och sedan en fin lite längre promenad via en lunch på Hellasgården, och sedan förbi Dammtorpssjön och Söderbysjön via grusvägar till Björkhagens T-bana för hemtransport, lagom när solen började gå ner..

Blandade bilder från promenaden hemåt..  Isen låg fortfarande på Dammtorpssjön, men vårpåverkad..

Källtorpssjön, där ser man hur isen börjar släppa..

Nära stranden till Källtorpssjön poserade denna Koltrast fint..

Vid bäcken hade jag nyss fotat vår näst minsta fågel Gärdsmyg, och här visade sig den minsta upp sig, Kungsfågel..

Vid Hellasgården bastades det, och badades..

Nära Hellasgården såg jag denna 'möjliga' Bivråk.. eller kanske det är en Ormvråk trots allt..

Vid Dammtorpssjöns södra ände finns detta 'Bäverbo'..

Fint ljus i skogen..

I en grantopp satt plötsligt en Domherre och sjöng sitt entoniga läte.. även om dom också har en fin annan sång, som brukar höras svagare..

Nästan framme vid Björkhagens T-bana..

En ovanligt lyckad 'foto och naturdag' var därmed till ända..     Tack för mig!

Inlagt 2017-04-02 12:29 | Läst 910 ggr. | Permalink
Sikke en flot tur, som du har været på her. Dejlig serie, som hænger godt sammen med intro-foto og et super slut-foto.
Mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2017-04-02 21:11
Hej! Erik. Tack så mycket! Det här var en sådan där dag när allting till och med blev mycket bättre än förväntat! En dag där man sedan somnar med ett leende.. :-)
Hilsen!
Ser ut som en härlig promenad, där du infångat diverse fåglar och en nymf. Vråkar är svårt, men är det en ormvråksprofil? Är tveksam. Hursomhelst, trevligt vårljus i sista bilden. Kungsfågeln har jag sett ganska mycket sista åren, men inte sista året, det varierar mycket. Har själv ägnat mig åt barnbarn idag.
Svar från ehrsa 2017-04-02 21:14
He he, nymf var rätt ord! Den här dagen så stämde allting kändes det som, den bjöd även på en del bonusar som jag inte räknat med.. Men så är det ibland, det händer ofta saker bara man beger sig ut! Ibland ställer vråkar till det vid artbestämningen, speciellt Ormvråkar verkar ha ett stort 'spann' vad gäller deras utseende.. Får se om artbestämningen klarnar framöver? Tack! Stefan.
Hälsn!
Vilken tur. Sett både folk och fä... :) En riktigt fin mångfald av fåglar och bra bilder!
Svar från ehrsa 2017-04-02 21:16
Hej! Det här blev verkligen en dag som bjöd på det mesta.. ibland blir det så även om det kan dröja mellan tillfällena.. Kändes bra att jag var 'rätt' bestyckad den här dagen! Tack! Mikael.
Hälsn!
Vilken underbar dag !
Fin blandning bilder. Solbelyst koltrast och den söta kungsfågeln är ju aldrig fel.
ing-marie
Svar från ehrsa 2017-04-02 23:04
Hej! Den här dagen blev extremt fin, med så mycket fina bilder på trevliga fåglar dessutom.. vad mer kan man begära egentligen.. inte mycket! Kul att få bilder på den minsta och den 'näst' minsta fågeln på samma dag.. Kändes som många 'bonusarter' den här dagen.. Tror jag hamnade på drygt 1600 bilder tagna igen.. Men det är ju bara att slösa.. det andra minneskortet i kameran användes inte ens.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!