Att spegla det jag gillar.

December, då ska det väl vara lite Julmarknad..

Jag brukar försöka tajma in ett besök på Skansens Julmarknad varje år, men det är inte alltid det fungerar, beroende på ledighet, väder, och att det endast är tre söndagar i december som den här Julmarknaden finns.. För mig är det den senare delen av eftermiddagen som känns bäst att vara där, när det håller på att mörkna.. då blir det som vackrast om det dessutom finns lite snö! Och det gjorde det i år, vädret kunde inte ha varit bättre kändes det som.. Dessutom 'toppades' den här söndagens Julmarknad med en Lucia och tillhörande kör som sjöng vacker traditionsenlig sång.. Visst, två dagar för tidigt.. men fint och stämningsfullt var det!

Det är ju det här man gärna vill se och känna.. stämning!

Vägen mot Skansen..

Immigt..

En 'berättarbod'.. hmm..

Bollnästorget

Menyn..

Här stod dom, den fina kören med sina vackra gamla kläder..

Själv siktade jag in mig på en hård 'Strömmingsmacka' eller två.. det är tradition för mig.. brukar finnas runt hörnet här!

Även detta år..

Så kom plötsligt den vackra kören förbi där..

Och visst stämde dom upp till fin sång, även här..

Själv brukar jag smyga mig bort mot de gamla gårdarna och fäbodarna till höger, de är väldigt vackra i skymningen.. eller som här, egentligen väldigt mörkt.. även om det inte framgår av bilderna.. ISO 12800.. här..

Kvinnan med lyktan.. eller är det en tomte..

Så kom det plötsligt en Lucia förbi..

Som ihop med en kör bjöd på alla de vackra Luciasångerna.. visst två dagar för tidigt.. men är det Julmarknad så är det..

Sen gick jag till Karlaplan och tog tunnelbanan hem..     Tack för mig!

Inlagt 2016-12-12 19:51 | Läst 762 ggr. | Permalink
Snyggt, och jag tycker bilderna blir bättre ju mer mörkret faller.
Svar från ehrsa 2016-12-14 09:43
Hej! Precis så upplever jag det även i verkligheten! Allt blir vackrare och mer stämningsfullt när det skymmer! Jag går alltid dit på sena eftermiddagen, då är det bäst! Även om det blir svårare att fota.. man får ta det som en utmaning.. det går! Tack! Stefan.
Hälsn!
Fina bilder och jag gillar bäst de som är lite mer i mörkret det blev en härlig myskänsla!
Svar från ehrsa 2016-12-14 09:45
Hej! Det är så det känns, ju mörkare desto mer stämningsfullt! Det blir riktigt vackert i Skansens lite äldre 'byggnadsmiljöer'! Tack! Dan.
Hälsn!
Besökte faktiskt skansens julmarknad nån gång I första halvan av 80-talet..minns bäst att det var jäkligt kallt och en hel del snö. Stämmningsfyllda bilder..
Mv/G
Svar från ehrsa 2016-12-14 09:51
Hej! Det här med snön vet man aldrig.. känns som det är 'vinst' varannan gång ungefär.. Men det här året var det ovanligt fint tycker jag, och det får gärna vara sena eftermiddagen också då är det som finast! Tycker Skansens Julmarknad alltid bjuder på fin stämningsfullhet, det finns också så mycket annat att kika på där.. Det är lätt att komma i lite 'Julstämning' i den här miljön! Tack! Gunte.
Hälsn!
Härliga bilder, stämningsfullt och bra att att det kommit lite snö.
//GöranR
Svar från ehrsa 2016-12-14 09:54
Hej! I år upplevde jag Skansens Julmarknad som extra fin och stämningsfull. Kanske det mest beror på någon inre känsla, men jag tyckte 'inramningen' i år var lite extra bra, där vädret spelar en ganska stor roll i sammanhanget.. Tack! Göran.
Hälsn!
Fint att få se och med rejält med bilder att bläddra bland. Det gillar jag.
Mycket att titta på och för mig hade det nog blivit souvas, fast godasr är den med renkött.
Tur det blev snö till julmarknaden också.
Skansen söker någon som vill lära upp sig till Iskarl, du kanske är intresserad.
Svar från ehrsa 2016-12-16 13:00
Hej! Måste nog prova 'souvas' någon gång jag också, det låter gott! När det är så fint som detta års Julmarknad så känns det lite som man är med i en gammal vacker Julkalender på något sätt! En Julkalender så som dom såg ut när man var barn, och det är ju rätt längesedan nu.. :-) Själv skulle jag nog vilja bli pensionär nu.. så man får lite tid.. Tack! Margareta.
Hälsn!