Att spegla det jag gillar.

Steglits i mitt närområde..

Har haft turen att se några Steglitser de senaste två gångerna jag har tagit en liten promenad i Tantolunden här i Stockholm. Dessa fåglar har dessutom hållit till på exakt samma ställe vid de här besöken.. så det är bara att 'tacka och ta emot'.. Känns som jag fick lite extra fina bilder på dom..

Här är en del bilder från senaste besöket där för ett par dagar sen.. Det var här dom satt..

Tack för mig!

Inlagt 2016-10-23 23:47 | Läst 1300 ggr. | Permalink
Hm..vissa har dessa vackra fåglar i överflöd och jag kan inte minnas att jag någonsin sett dom i verkligheten ;)
Härliga rutor..
Mv/G
Svar från ehrsa 2016-10-24 17:30
Ha ha.. Överflöd vet jag inte :-) Hade tre ex. vid detta tillfälle och två ex. några dagar tidigare.. Det är allt, på ganska så lång tid.. men dom finns nog mestadels här, nästan året runt! Jag kan höra dom lite då och då, men det är inte så ofta dom visar upp sig så här pass bra.. Känns som dom är lite 'nerviga' ibland, och nästa tillfälle man möter dom så kommer man riktigt nära istället.. Fina är dom i alla fall! Tack! Gunte.
Hälsn!
Du har verkligen fått fina bilder på steglitsen. Förvånar mig att dom inte sticker sig i ögat av alla dessa taggar.
Sten
Svar från ehrsa 2016-10-24 17:35
Hej! Ja, det blev verkligen bra tycker jag också.. det är inte alltid man lyckas se det ute i fält, men desto roligare när man kommer hem och får titta i datorn! De här 'höga Tistlarna' verkar vara stora favoriter hos Steglitser, jag har sett detta även tidigare år, på hösten! Vill man ha Steglitser ska man antagligen odla sådana.. vet inte vad just den sorten heter, men dom kan lätt bli 2 meter höga! Tack! Sten.
Hälsn!
En snygg svit på steglitserna,imponerad
Mvh Tommy
Svar från ehrsa 2016-10-24 17:39
Hej! Ibland blir man lite extra nöjd, även när man själv fotat.. Det kändes lite så, just den här gången! Tror inte att jag kan få till det bättre framöver heller.. men gärna annorlunda.. kanske lite snö.. och sol.. Vi får se! Tack! Tommy.
Hälsn!
Fina bilder, en av dem porträttlik. Gillar ändå den sista bäst, berättar mest om hur jag brukar se fågeln. Man blir glad varje gång man ser en steglits! Har själv regn och nermörkt ute, ner till 6400 iso vid 600 mm mitt på dagen.....och 27 mm regn senaste dygnet. Har fågelmataren utanför sovrumsfönstret, det dök just upp 2 nötväckor! Glädjande.
Svar från ehrsa 2016-10-24 17:49
Hej! Ja, den här gången kändes det som jag själv också blev väldigt nöjd! Det är inte alltid man känner så.. Dom är lite 'nerviga' dessa fåglar.. men så ibland så är dom inte det, har jag märkt! Det känns som att när det verkligen finns bra med mat/frön så vill dom fortsätta att äta och inte bara fly iväg! Här regnade det mest hela dagen igår, men idag har det mest varit mulet bara även om man anade solen bakom molnen under nån halvtimme.. men sen tjocknade molnen igen.. Bilderna ovan togs med 'autoISO' brukar oftast ha det så, men manuell bländare och slutartid. Bilderna ovan hamnade på ett ISO på mellan 600-800. Nötveckor ser jag ganska ofta här i Tantolunden också, en ganska 'tuff' fågel! Tack! Stefan.
Hälsn!
Fantastiskt fina närbilder på en för mig ganska sällsynt fågel. Vet inte hur utbredningen är i Sverige, men under mina snart 6 år i Lindesberg så har jag inte stött på någon Steglits.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2016-10-24 17:55
Hej! Tack! Stig. Den här gången kan jag inte klaga på hur bilderna blev, Steglitserna bjöd lite extra på sig känns det som! Det får man en lite extra 'kick' av.. Det är väldigt trevligt när man öppnar upp bilderna i datorn och ser att det lyckades.. Jag kan tänka mig att Steglitser finns lite mer söderut i Sverige än norrut, och dom gillar ofta folks trädgårdar eller parker där det finns gott om fröväxter. Så det är nog lite av en förorts och stadsparksfågel tror jag.. Så verkar det vara här i Stockholm! Ha det bra!
Hälsn!
Väldigt fina bilder av en för mig främmande fågel. Den tycks vara trendigt maskerad för Halloween, men busar nog mer än den skräms?
Svar från ehrsa 2016-10-24 17:58
He he, så sant! Den är nog mer 'busig' eller lite 'nervig', mer än skrämmande.. :-) Men den är väldigt fin och gör sig bra på foto! Tack! Sture.
Hälsn!
Verkligen urtjusiga bilder !
Var och en på sitt sätt, en härlig blandning.
Har inte sett en enda hemma hos mig på hela året, jo, kanske en snabb skymt bara.
ing-marie
Svar från ehrsa 2016-10-24 18:09
Hej! Tack! Ing-Marie. Den här gången kände jag mig också väldigt nöjd med bilderna, men det ser jag oftast först hemma vid datorn.. Jag har ingen mängd med Steglitser, tre stycken var dom vid detta tillfälle.. mer än så har jag inte haft tidigare i höst heller. Oftast så hör jag dom bara, dom hörs även när dom flyger mellan träden, men det är bara nån enstaka då också. Bilderna är tagna med mitt Nikkor 80-400 mm och D800E. autoISO på mellan c:a 600-800. Två dagar i rad nu har jag sett mycket med siskor (mest Grön) här vid Årstaviken, dom verkar vara på gång mycket här nu.. Igår i regnväder var dom så nära som 1 meter.. men det regnade tyvärr för mycket för mina 'riktiga' kameror..
Hälsn!