Att spegla det jag gillar.

Högdagrarnas årstid..

En solig dag i skärgården ger ordet högdager en fin innebörd.. Med högdager menas 'de ljusaste områdena i ett solbelyst motiv', enligt en definition på nätet. Och det kan man väl hålla med om! Nu är väl i alla fall högdagrarnas högsäsong här.. eller hur? En fin tid tycker jag!

Lite högdagrar från i måndags, när jag besökte Sandhamn..

Sandhamns västra udde, där masten står

Fyren Revengegrundet

Fyren Almagrundet, som ett mörkt streck ligger nått tusental sjöfåglar straxt under horisonten.. brukar vara Ejder och Alfågel.

Fyren Sandhamns Stångskär, med en del Ejder och Alfågel hitom fyren.

Tack för mig!

Inlagt 2016-04-14 23:15 | Läst 887 ggr. | Permalink
Om du bara visste vad en inlandsbo som jag saknar vatten men framförallt kusten. Dina fyrbilder gillas mycket. De är både strama och okomplicerade med fina linjer och bra komp.
Svar från ehrsa 2016-04-15 09:56
Hej! Ja, så är det med mig också fast jag har det här ganska tillgängligt, för mig handlar det ofta om för lite tid och ork att göra större utflykter, mitt arbete tar nästan all min energi.. Men är man i Stockholm så är det enkelt att ta en av Värmdöbussarna ut till Stavsnäs och sedan Waxholmsbåt ut till Sandhamn, och två timmar senare räknat från Stockholm så står man på Sandhamn, och efter ett par kilometers promenad söderut så står man vid Trouvillé och kan njuta av fri horisont, med fyrarna i sikte! För mig är det avgörande att man kan nå 'fri horisont', annars kan det nästan kvitta.. Ut till Almagrundet är det 1,7 landmil från ön, har faktiskt varit iland på den fyren för länge sedan.. Annars så är det 'glittret' från vattnet av solens strålar som jag försökt få med på bilderna här, det är lite speciellt med det ljuset! Tack! Ingemar.
Hälsn!
Håller med Ingemar om avsaknaden av kustlandskapet, numera så är jag bosatt i Lindesberg(långt från hav), och där har jag en liten "pöl" som heter Lindesjön, där brukar jag ta lite bilder. Gillar alla dina bilder och kanske dina fyrbilder där man ser ut mot oändligheten.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2016-04-15 10:00
Hej! Det är något speciellt med hav, och helst då en fri horisont dessutom! För mig är det väldigt viktigt att kunna se den fria horisonten, det ger någon speciell känsla inombords.. Och i måndags var det extra fint med det väder som bjöds! I 'brist' på hav och fri horisont så är ändå en sjö ett fint 'substitut'! Själv lever jag mycket på 'mitt' Årstaviken här på Södermalm. Ha det gott du också Stig! Tack så mycket!
Hälsn!
Så fint du har fått fram högdagerglittret. Inte så lätt att få det lagom tycker jag.
Dessa bilder gör att man längtar ut !
Har ju nära till havet i Gävle men det blir sällan av, så mycket man vill göra då man är ledig.
Tur att jag har en lite tripp till Öland att se fram emot i början av Maj !
Ha de gott !
ing-marie
Svar från ehrsa 2016-04-15 21:00
Hej! Det var verkligen fint med det här extra starka glittret från solens strålar på vattenytan! Det var så svaga vindar att det bara blev små krusningar, en riktigt njutbar vårdag! Vad härligt att du åker till Öland! Det är absolut det bästa jag kan tänka mig att göra för att njuta av våren fullt ut! Har varit där under våren ett flertal gånger, senast var i mitten på maj 2008, och det var magiskt fint! Råkade pricka ett högtryck då med +25° på dagarna.. Väldiga mängder Vitkindade gäss sträckte norrut, på sin väg mot Ryska ishavskusten.. nere vid Ottenby. Hade cykeln med och kunde cyklandes njuta av mycket, hade 6 Biätare som faktiskt drog söderut från udden där.. med sitt vackra läte! Biätare häckade ute på Schäferiängarna vid södra lunden förra året.. Gissar att dom därmed kommer tillbaks även i år..? Att åka till Öland blir jag allt lite avundsjuk på.. Ha det gott du också!
Hälsn!
En härlig tid vi går till mötes! Riktigt fina bilder på fyren. Rent, och snyggt. Kusten är mitt favoritställe, både vår, vinter, sommar och höst!
Ha en bra fredagskväll!
Svar från ehrsa 2016-04-15 21:03
Hej! Jag hade verkligen en fin dag ute på Sandhamn, kan nog inte bli bättre egentligen! Och kan bara hålla med, kusten är ofta oslagbart! Tack! Mikael. Ha det bra du också!
Hälsn!
Suck det borde vara förbjudet att lägga in sådana här fina glittriga bilder från skärgården!!!! =) Genast får jag längtan...
Jag tillhör dem som gillar högdagrar, hellre gott om sådana än mörkt och trist vid mulet väder.
Fyr-bilderna är fin-fin minimalism!
Svar från ehrsa 2016-04-15 21:07
Hej! Den här dagen hade du gillat, det är jag säker på! Man får nog inte en finare dag i april tror jag..? Ljuset flödade verkligen, det var lägsta ISO som gällde.. Man märker verkligen extra mycket ute i skärgården att vintern är förbi.. Högdagrar är fint, även om dom tillåts att bli lite ur frätta t.o.m.. Tack! Lena.
Hälsn!