Att spegla det jag gillar.

Sett i lunden..

Och då är det i Tantolunden i Stockholm som avses. Bilder tagna för ett par dagar sedan när det var helmulet och lätt regn i luften hela dagen, men inte värre än att det gick att ta sig ut med kameran ändå..

Rödhakar hörs allmänt sjungande nu, men inte just denna Rödhake..

Även den här 'gamla' kompisen sågs, på samma plats som i höstas..

Tror den kommer ihåg mig.. därav 'orädslan'..

Och Trädkrypare finns ju här, så som det brukar vara..

Här med bomaterial..

Och här bakom barken häckar den..  Det gjorde den förra året med..  men då såg jag det efter att häckningen var klar..

Så fanns ju även dessa fina vårfåglar, som anlänt för nån vecka sedan..

Tack för mig!

Inlagt 2016-04-10 22:31 | Läst 706 ggr. | Permalink
Fantastiskt fina bilder Jan! Dom första på rödhaken är bara så fina! Men jag tycker om varenda en och bofinkn är också en höjdare!/ Björn T
Svar från ehrsa 2016-04-11 20:38
Hej! Tack! Björn. Det är ju så man oftast ser en Rödhake, som hastigast dessutom.. Även om dom just nu kan sitta i en trädtopp och sjunga för fullt på morgnarna! Alla vårfåglar är extra efterlängtade, dom känns alltid lie extra trevligt att få se!
Hälsn!
Nu har jag sett vad du har sett nöjd är jag säkerligen du också¨.
God natt sov gott
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2016-04-11 20:43
Hej! Gun-Inger. Visst blir man nöjd när man får se det här, hade inte trott att det en mulen och lite regnig dag skulle finnas så mycket fint! Tack!
Hälsn!
Trevlig blandning djur från det riksbekanta Tanto. Extra kul att få till bra bilder på Trädkryparen, den är snabb och lite svårflörtad.
Svar från ehrsa 2016-04-11 20:45
Hej! He he, ja den där 'lunden' kanske börjar bli lite 'riksbekant'.. :-) Trädkryparen var kul, håller med! Nu fick jag också bekräftat var den häckar, eller i alla fall tänkt sig häcka.. och det var den plats jag råkade se efter häckningen förra året! Den gången såg jag bomaterial hänga ut bakom en större barkbit och gissade på Trädkrypare, och det tycktes ju stämma! Tack! Ingemar.
Hälsn!
Jag var i Tantolunden i lördags, innan Avtryckets utställning, men hittade mest bofinkar och björktrastar. Bofinkarna var hur orädda som helst. Jag spanade efter trädkrypare men man behöver gå många gånger på ett och samma ställe innan man verkligen "börjar hitta". Det var väldigt fint i många trädgårdar.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-04-11 20:50
Hej! Ok, själv så jobbade jag hela helgen.. 'Min' Trädkrypare här, håller till väldigt nära sista delen av den asfalterade uppfarten till konstgräsplanen, och det var där den verkade häcka även förra året! Det kan säkert finnas fler Trädkrypare dessutom.. Det har annars känts lite 'dött' i lunden senaste veckorna, men nu hör och ser jag t.ex. Stenknäck nästan varje gång jag är där.. så nu och framöver får jag nog gå upp dit lite oftare! Tack! Lena.
Hälsn!
Tänk vilken stad Stockholm är - där finns ta mej sjutton allt!!!
Mycket fina bilder på rödhaken.
Svar från ehrsa 2016-04-11 20:55
Hej! Om man 'spanar' lite extra och ger det hela lite extra tid, så känns det som man kan hitta mycket här.. motiv alltså! Vad man än vill fota nästan, så finns motiven där.. så känns det ibland! Det är mest tiden som saknas bara.. så känner jag! Tack! Lena.
Hälsn!