Att spegla det jag gillar.

Näe, dags för lite cykelbilder igen..

Cykelbilder när det fortfarande var augusti och fortfarande riktigt somrigt! Taget från en parkbänk på Strandvägen i Stockholm. Många stilar och många olika cyklar.. Nästan lite 'Catwalk', kanske.. Eller kan det till och med vara 'gatufoto' kanske.. Ja, detta får eventuella betraktare själva avgöra..

Från en tisdag i mitten på augusti, när det fortfarande var varmt och fint..

.

En del kör elassisterat..

.

Även denna gick på el..

.

En del fuskade..

.

Andra cyklade lite extra tekniskt..

.

Vissa ser ut att vara väldigt långa..

.

Andra är kortare..

.

En del är bara stolta..

.

Ibland åks det dubbelt..

.

En hel del racrar också..

.

Men de flesta bara cyklar på..

Tack för mig!

Inlagt 2015-09-17 22:57 | Läst 1494 ggr. | Permalink
En del finåker, andra träningscyklar, andra kanske bara har som mål att förflytta sig från A till B. Jag har inte rört min cykel idag, det betyder abstinens. För någon månad sedan konstaterade jag att jag antagligen bara har en enda hjärncell kvar. Så den dagen inhandlade jag en hjälm, som skydd för det lilla som finns. Jag renoverade min cykel för några veckor sedan. En ny bakfälj byggdes runt det gamla navet, två nya däck och en ny ringklocka monterades också. Det var på vippen att jag köpte en ny cykel. Men nu får det rulla några år till. Kan inte bestämma mig för om bilderna som är panorerade passar bättre eller sämre, en blandning är antagligen det bästa. Vilket du också tydligen tyckte. Cykla lugnt Jan!
Svar från ehrsa 2015-09-18 10:52
Hej! Ingemar. Så är det, alla vi som cyklar har olika anledningar till det, själv så 'myscyklar' jag mest när jag tar en cykelrunda på stan. När de här bilderna togs var det sen eftermiddag och de flesta är nog cykelpendlare på väg hem från arbetet. Tycker också man får lite abstinens när man inte rört cykeln på ett tag, den är så smidig att förflytta sig med! Finns en stor frihet med den! Börjar allvarligt själv undra hur det är med antalet hjärnceller numera.. skulle faktiskt kunna tänka mig att göra en 'demenstest'.. om jag kommer ihåg.. :-) Trevligt med nyfixad cykel! Det är något som är nödvändigt ibland, gjorde själv en större insats med min cykel förra året, med byte av alla drev, vevlager och kedja bl.a. I år gick plötsligt returfjädern på en av armarna på V-bromsen av.. fick byta hela V-bromsen, men det var enkelt. Ekrar får jag också byta ibland, men allt detta fixar jag själv som tur är.. Tack! Ingemar.
Hälsn!
Fina bilder och en revy med cyklister i olika stilarter, cyklisten har blivit ett trevligt inslag i gatubilden.
Ha det gott
/H-Å
Svar från ehrsa 2015-09-18 10:58
Hej! Cykeln har verkligen blivit vanlig här, men jag märker också att ökningen har gjort det farligt i 'rusningstider', cykelbanorna är för smala när cyklister utan hänsyn kommer farande och bara 'ska fram'! En del tar sin cykeltur från jobbet inne i stan ut till boendet utanför stan som en 'tuff' daglig träningsdos för sitt ego, utan hänsyn till andra cyklister.. Ser ofta incidenter eller 'närapå-incidenter' när dessa egon kommer farande.. Riktigt farligt faktiskt! Men så här är det just bara vid 'rusningstid' i stan. Tack! Hans-Åke.
Hälsn!
Kul bilder! De flesta verkar cykla åt höger, in mot stan? En Pedersen-cykel skulle jag själv kunna tänka mig att ha!
Svar från ehrsa 2015-09-18 11:05
Hej! Ja, visst är det så. Bilderna är tagna på sena eftermiddagen, så många är nog på väg hem från sina arbeten, antagligen med en cykling genom stan till västra eller kanske södra förorter? Aha, Pedersen-cykel.. det är så dom heter.. tack för den upplysningen! Den ser 'skör' ut, men är antagligen väldigt lätt, gissar jag? Oj, första modellen gjordes redan 1893 ser jag på Wikipedia.. otroligt! Tack! Kjell.
Hälsn!
Vilken omväxlande och kul cykelkavalkad du plåtat!! Riktigt roligt att se alla olika genre och cyklister :-D. Gillar också de fartfyllda, panorerade bilderna mycket!

Hälsningar/Kirsten
Svar från ehrsa 2015-09-18 11:11
Hej! Det är faktiskt riktigt roligt att sitta och plåta dessa cyklister som kommer på 'parad' här! Och när vädret är fint som här så kommer det klungor av cyklister hela tiden, man hinner inte ens med alla.. Och jag märker också att det ofta inte är förrän hemma vid datorn som jag upptäcker hur fint och ofta vackert, och även ibland hur roligt det ser ut när 'vi' cyklar omkring! Det är verkligen personliga stilar på oss när vi utövar denna trevliga aktivitet! Tack Kirsten.
Hälsn!
Kul stilstudie, ser att det är 22-18 till hjälmens förmån. Resten är kanske försedda med korkskallar. ;)
Svar från ehrsa 2015-09-18 11:35
Hej! Så är det nog.. allmänt. Men det har också med årstid, temperatur, och väderlek att göra ang. hjälmanvändningen. Sommar och varmt, då är det väldigt skönt att 'slippa' en hjälm! Sagt från en 'korkskalle' som ingen frisyr har.. :-) I alla fall väldigt trevliga motiv att fota! Tack! Margareta.
Hälsn!
Wow, vilken serie! Jättefina bilder, dessutom roligt att se gatufoto (det är klart att det är!) med ett annat tema än vanligt! Fint!/ Björn T
Svar från ehrsa 2015-09-19 11:32
Hej! Det är väldigt lätt att ta såna här bilder när vädret är så fint, och man har möjligheten att sitta på en bänk vid Strandvägen! Cyklister kommer det på parad, ofta i klungor beroende på rödljusen.. 1/800 sek. för det mesta, upp till 1/10 är vad jag använt. Blir själv överraskad när jag kommer hem till datorn och ser att cykelbilderna blir riktigt vackra, med alla dess variationer.. Tack! Björn.
Hälsn!