Att spegla det jag gillar.

Ibland blir man alldeles yr..

När naturen är som vackrast, som nu.. kan jag känna mig alldeles yr.. antagligen blir det för mycket.. av allt.. mattor av Vitsippor.. allt det skirt gröna.. inte ett enda blad eller blomma har börjat se visset ut, inte än men det händer så klart.. inom kort!

Cyklade en sväng på norra Djurgården när dessa bilder togs från min cykel, med 'rörlig' handled, och med  14 mm  f/22  1/5 sek.  ISO 100.

Naturyrsel..

Tack för mig!

Inlagt 2015-05-01 22:33 | Läst 1063 ggr. | Permalink
Lekfullt och effektfullt. Som en naturens egen karusell, i ett vårlikt uppvaknande.
Svar från ehrsa 2015-05-01 23:50
Hej! Tack! Ingemar. Ja, jag blev själv förvånad över det här 'skruvade' sudd-resultatet! Istället för att ta suddbilder på andra cyklister som passerar förbi, så satt jag själv på cykeln i måttlig fart och tog bilderna i farten, från höften med axelremmen över axeln. Siktade med fokus mot t.ex. Vitsipporna och vred samtidigt kameran mot sipporna när bilden togs, samtidigt som min cykel rörde sig framåt.. :-) Inte så svårt som det låter! Då blev det den här 'skruvade' effekten! Det behöver utforskas mer.. t.ex. på en människa.. likaväl som på sipporna eller ett träd som i bilderna ovan! Fin beskrivning av dig på det hela, tack för den!
Hälsn!
Nu blev jag också yr så det är bäst jag lägger mig.
Läckra bilder är det allt.
ha fin lördag
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2015-05-02 10:16
Hej! Det var faktiskt min första känsla när jag själv tittade på bilderna, jag blev faktiskt lite yr.. Tack! Gun-Inger, önskar dig detsamma!
Hälsn!
Lite förvridet, nu behöver man inte skaffa sig något sånt där
photoshop program,bara att tanka upp cykeldäcken med lite ny luft;)

Kenneth
Svar från ehrsa 2015-05-02 10:23
He he, ja så är det! Blev själv överraskad av att det blev den här snurreffekten med en vidvinkel och lång slutartid, och samtidigt cyklande, ihop med ett riktande mot något fokuserat objekt, samtidigt som bilden tas! Här behövdes inga effekter via Photoshop alls, resultatet fanns redan på minneskortet.. Tack! Kenneth.
Hälsn!
Härligt och lekfullt inlägg från dig idag! Extra krydda med skuggbilderna av dig själv! Gillas!
Ha en skön helg!
Eva
Svar från ehrsa 2015-05-02 12:13
Hej! Tack! Eva. Visste inte att det kunde bli en sådan här virveleffekt när man bara tar en höftbild från cykeln i måttlig fart, med ett vidvinkelobjektiv. Det var kul! Ska prova det hela även på andra motiv framöver, tror det kan bli lite spännande! Ja, skuggbilderna när jag sitter på cykeln kan nog vara bra som referens, så man inte tror att bilden är Photoshoppad..
Hälsn!