Att spegla det jag gillar.

Finns någon färg i gråvädret..?

Idag är det tisdag, och med denna dag så har det kommit nederbörd här 5 dygn i rad.. först som regn, där  var tionde droppe var en flinga.. med sakta sjunkande temperatur så har det istället blivit mer och mer snö..

Igår måndag var jag ute med kameran i närområdet, Tanto, Årstaviken, men endast en kortare promenad. Går det att hitta något att fota under så grått och trist väder egentligen? Finns det ens några färger mer än den gråskala som funnits här så länge nu..?

Här är det jag hittade!

Vädret igår..

Aha! Det här var ju rätt fint.. Dropp från nya tågbron har kapslat in denna buske, medans det blev minusgrader!

Här fanns lite färg!! Av de c:a 40 Sidensvansar som fanns i det här äppelträdet under fredagen och lördagen, så var det bara en individ kvar.. Lite konstigt, dom är ju flockfåglar..

En tuffing ute även i detta ruskväder..

Årstaviken i grått..

Den enda färg man hittar här är den urlakade färgen från Alträdens kottar, när det regnat och droppat ner i snöslasket.. I alla fall en färg, annat än grått..

Annat märkligt kunde också ses..

Tack för mig!

Inlagt 2015-02-03 21:35 | Läst 1303 ggr. | Permalink
Lite nytta hade du av "färgfilmen" :-) I alla fall på svansarna och det terrakottafärgade i vattnet men på dom första i samlingen var det nästan slöseri
Väntar fortfarande på våra" Sidensvansar
ing-marie
Svar från ehrsa 2015-02-04 21:05
Hej! Ja, det blev i alla fall några nyanser mer än bara det gråa den här dagen.. Man får vara tacksam för det lilla! Fast Sidensvansen har ju sina starka färger även fast vädret är så trist.. det är bra! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Sidensvansar är fina, de lär nog inte komma till min trädgård för där gör tådjuren sitt bästa med att äta upp allt som de hittar. Sån nyss hur bocken var här och läsade under fågelbordet och gick sedan lös på murgrönan. Äpplena försvann redan i höstas. Mycket fint fann du denna gråvädersdag. Femte bilden liknar något som brukar finnas på hällristningar. Och droppet ner i snöslasket var ju riktigt fint.
Svar från ehrsa 2015-02-04 21:09
Hej! Den fågeln är faktiskt något extra tycker jag, den är trevlig också på så sätt att den är så pass orädd! Övermogna äpplen, eller rent av ruttna äpplen tycks dom gilla mycket. Men den här årstiden finns det inte så mycket såna frukter kvar längre, så som jag har sett på mina promenader. Kul att du nämner det där med hällristningar, för det är precis så som jag också kände när jag såg motivet! Tack! Margareta.
Hälsn!
Ser att du hittade fina motiv och lite färg. Jag tycker det är fint, nu när en del färgbilder känns som svartvita. Den sista sviten med träden sätter sig fint. En bra runda!! Hälsningar, Peter.
Svar från ehrsa 2015-02-04 21:11
Hej! Blev själv förvånad att trots det trista vädret så fanns det faktiskt en del motiv! Så det kändes ju bra! Tack! Peter.
Hälsn!
Det är inte lätt att hitta färger när det är gråväder. Naturens egna är få just nu. På mina promenader nu så har jag upptäckt att hus, oavsett om det är villor eller flerfamiljshus, har trevliga färger som man annars kanske inte lägger märke till. Är det grönt i naturen och kanske tom blommar så brukar ju ögonen dras dit. Men mönster och färger i fasader kommer fram på ett annat sätt nu när allt är vitt eller grått. Men du hittar ju lite färg bland dina sidensvansar:)
Svar från ehrsa 2015-02-04 21:19
Hej! Ingemar. Det är som du säger, världen byter på nått sätt skepnad den här årstiden jämfört med sommarhalvåret, även färger ser faktiskt annorlunda ut. Sidensvansarna är bra, dom har faktiskt riktigt starka färger även fast det är gråväder, bara man får se dom nära! Det tråkiga den här årstiden är att vädret ofta liksom fastnar i nått låst läge, där det är grått och snöar veckovis, i alla fall känns det så.. Man saknar variationen! Det är sällan vädret fastnar i "blå himmel och sol-läge" den här årstiden.. Tack!
Hälsn!
Läckra informationer du hittade där! Sidensvansarna är också mycket fina liksom träden i strandkanten. De känner jag igen. Jag var på tjänsteresa i Stockholm förra veckan och gick från Tanto till Skanstull längs vattnet. Då var det förstås mörkt.
Hälsningar, Bjarne