Att spegla det jag gillar.

Dagens "rödisar"..

sedda i Tantolunden idag. Det som stack ut mot de vanliga idag var Domherre, och Rödhake som gick att se idag, den senaste tiden har jag annars bara hört den. Gärdsmyg gick också att höra, och då ett par olika individer, men såg den bara som en liten skugga som hastade förbi mellan olika buskage.. Steglits gick också att se riktigt bra idag.

Här är "rödisarna" från idag..

Steglits

Och en "grönis" bland de röda.. Grönfink

Rödhake

Domherre

Tack för mig!

Inlagt 2014-12-13 23:33 | Läst 1211 ggr. | Permalink
Oj oj oj Jan, du vet vad jag tycker om fåglarna på de första bilderna:)
Svar från ehrsa 2014-12-13 23:49
He he.. Sorry Ingemar! Kunde inte låta bli att delge det hela :-) Din Steglitsdag måste komma framöver!
Tack! Ingemar
Mvh!
Väldigt vackra bilder på fina pippisar med så fina färger!
Svar från ehrsa 2014-12-14 16:57
Hej! Dan. Tack för din kommentar, ja det var väldigt trevligt att få lite närkontakt med dessa vackra småfåglar! Det ger mig väldigt mycket energi den här årstiden, när dagarna är så extremt korta..
Mvh!
Hej Jan,
trevligt att råkas idag. Vi kommer tillbaka till Tantolunden till våren skulle jag tro. Det nästan fåniga var att när vi gick från stationen i Knivsta och hem satt det steglitsar i träden (dock för högt upp). Jag gillar dina rödhake bilder, undrar om det inte är samma staket som jag fotograferade idag. Domherren och steglitsarna är också fina men det är något speciellt med rödhake. Gärdsmyg har vi bara sett en gång och det blev mest suddiga bilder.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2014-12-14 17:17
Hej! Lena. Ja, det var ju kul att vi råkade stöta ihop som hastigast! Tantolunden ska man ge lite tid, och gärna förflytta sig lite långsamt, med alla sinnen öppna.. det ger utdelning! Vad roligt att ni också fick Steglits på "dagslistan", på hemmaplan dessutom! Jag vet inte, men jag börjar tro att Steglitser har haft ett väldigt bra häckningsår detta år, de kanske har haft fler än en häckning dessutom, en del småfåglar gör ju så. Det vore roligt om det har gått bra för dom det här året!

Rödhakarna är väldigt trevliga, dom är liksom nyfikna men ändå skygga, och försvinner snabbt igen.. dom har gäckat mig senaste veckorna men igår äntligen så visade den upp sig! Jag hörde Gärdsmyg efter att jag mött er, och då var det så som ofta bland kolonilotterna på södersluttningen nedanför toppen på Tantolunden, men jag såg den aldrig.. den är ännu svårare än Rödhaken..

Men, en dryg halvtimme efter att jag mött er så fick jag ett fantastiskt fint möte med traktens Duvhök! Det bästa möte som jag har haft med en Duvhök! Jag hade den med i en blogg för kanske en månad sedan, där den just tagit en Skata straxt nedanför fågelmatningen, på norrsidan. Förmodligen är det här samma exemplar som tar sina dagliga rundor här. Den här gången kom den flygande med skränande Kråkor efter sig, och landade i en björk nära mig när jag var på väg ner mot Årstaviken via kolonilotterna. Jag kunde sedan följa den från träd till träd och fick fina bilder på den, både sittandes och flygandes.. Hörde den också "ropa" ett flertal gånger, det är inte så vanligt! Kunde följa den i säkert 45 minuter.. Får se om jag hinner redigera bilderna ikväll, i så fall kommer det en blogg om den, annars blir det imorgon.
Hälsn! Janne
Vilka härliga färgklickar du mötte och många fina bilder blev det.
Rödhaken ser så skön ut, den har ju lite speciell stil.
ing-marie
Svar från ehrsa 2014-12-14 17:37
Hej! Rödhaken är en favorit, den är charmig med sin nyfikenhet, men ändå skygga beteende! Tack! Ing-Marie.
Mvh!
Steglits är en vacker fågel,
Vi har ett par som visar sig i trädgården i bland :-)
Svar från ehrsa 2014-12-14 23:44
Hej! Grattis till den trädgårdsfågeln, måste vara trevligt att få ha den så nära! Den är ju väldigt vacker, så som du säger. Tack! Bengt.
Mvh!
Går och väntar på att vi ska få lite snö som kan pigga upp i mörkret. Blir helt tagen av de färgklickar du fångat på bild! Vilka små skönheter, vilka härliga färger naturen givit dem. Parveln på den fjärde bilden ser ut att ha fått syn på dig, gillar verkligen den bilden, känslan av den! Fantastiskt! Samtliga bilder förgyller verkligen!! Mvh.
Svar från ehrsa 2014-12-15 13:03
Hej! Håller med dig om snön, det skulle behövas nu när det ändå är som mörkast.. Skulle det sen råka komma en dag med blå himmel så blir det ju så gnistrande starkt ljus av snön, och just det skulle behövas nu när dagarna är så korta! Visst är dom fina våra fåglar, man förundras över hur naturen har kunnat forma dessa juveler, det är väldigt roligt att detta dessutom går att fånga på bild! Tack! Camilla.
Mvh!