Att spegla det jag gillar.

Att mässa..

Idag "mässade" jag, i Älvsjö. Det var faktiskt många år sen jag gjorde det senast, säkert 5 år sen.. då höll man till i en av de mindre hallarna, numera fyller man upp den stora "ursprungliga" hallen till och med.. Så fotointresset tycks ha ökat mycket. Trevligt är också att se att så många kvinnor numera tycks ägna sig åt denna trevliga aktivitet! I mitt minne så var det mer män och gubbar som ägnade sig åt detta "förr i tiden".. men jag kanske har fel?

Hur som helst, mycket prylar och mycket folk under denna fredagseftermiddag, trodde först att det var extremt många som skulle på Fotomässan, men det visade sig att det samtidigt var nån "Gymnasiemässa" som massor av skolungdomar skulle besöka, som tur var.. Puh! Annars hade jag vänt..

Här är en del bilder från eftermiddagen:

Var är pendeln..? Visst ja, det var nått signalfel i Flemingsberg tidigare.. men den kom straxt.

Årstaviken, med Södermalm till vänster. Årsta Holmar till höger.

Årsta Holmar till vänster, och Årstaskogen till höger.

Det tar endast 8 minuter till Älvsjö.. Väl där så vimlade det av folk, vad är detta? Men det visade sig vara nån Gymnasiemässa samtidigt, i en annan hall.. så det var lugnt!

Ingången mot fotomässan var riktigt öde..

Sen var det bara att börja spana på det mesta..

Kul att känna på det riktigt stora och dyra..

Det här objektivet kostade drygt 160 000:-

En hel del flygande plattformar kunde ses..

En del modellfoto utfördes live, i det här fallet bytte man solglasögon ofta på modellen, kan ses bakom henne på en skärm.

Sen fanns det också liiite mer vågat modellfoto..

 

Hallååå!! Tillbaks till kamerorna..

En del var infrusna i isblock..

Andra sågades fram med motorsåg..

En hel del föredrag hölls..

Somliga hade mystiska kameraupphängningar..

Annars så var det mest kameror av diverse sorter..

En del lite finare än andra..

Men inte alla drömde om kameror..

En hel del fina foton fanns att titta på..

Såg bl.a. ett foto som setts här på Fotosidan, taget av Ing-Marie Sjödin, det var ännu mycket finare i tryck än i datorn..!

Fint också var det "fontänljusspel" som fanns utanför entrén!

Tack för mig!

Inlagt 2014-11-21 23:08 | Läst 1442 ggr. | Permalink
Prylar och prylar och kameror, men ok, utan kamera inga bilder:) Ljusspelet utanför ser verkligen fint ut. Ing-MArie är en jäkel att få till det. Hon hämtar ofta motiv i naturen men väl inne i bostaden lyfter hon allt ytterligare ett snäpp. Jag var allt lite småsugen på en mässa denna helgen också. I Örebro har man denna helgen en Öl & Whisky mässa, den hade varit intressant att besöka. Men jag är nog ingen mässmänniska, och jag kan även skylla på att vi skall bort i helgen till goda vänner:)
Svar från ehrsa 2014-11-22 10:21
Hej! Ingemar. Jag är inte heller nån "mäss människa" numera, just nu råkade det passa in i dagsschemat, dessutom småregnade det mest hela dagen.. Ing-Marie har ett bildkoncept som ger i slutändan väldigt vackra bilder på ett sätt som borde vara ordentligt säljbart till och med! Öl & Whisky mässa låter också intressant :-) Dit borde du nog ha tagit dig, med tanke på din andra hobby..
Mvh!
Tack för mässbesöket. Några år på raken har jag missat mässan, antingen varit bortrest eller justerad i foten så det är kul att få n glimt av vad som händer där.
Svar från ehrsa 2014-11-22 10:25
Hej! Margareta. Ont i foten är inte roligt om man ska gå på en mässa.. där blir det ju trots allt en massa gående! Själv har jag problem med ett knä, men det gick ändå bra. Är man intresserad av foto och det inte är allt för bökigt att ta sig till Älvsjö, så är den värd ett besök tycker jag. Skulle jag bo långt från Stockholm så skulle besöket inte ha blivit av..
Mvh!
Kul med lite förhandsvisning. Vi hoppar på en buss i Gävle om några timmar för att ta oss dit.
Vad glad jag blev när jag läste det du skrev om min bild !
ing-marie
Svar från ehrsa 2014-11-22 10:36
Hej! Ing-Marie. Vad trevligt att ni åker dit idag, så får du se din fina bild "live" bland andra. Jag tycker den är så fin att den borde kunna köpas för att hängas upp som en tavla. Den skulle pryda vilket hem som helst! Den borde visas upp för nån inköpsansvarig på IKEA t.ex. Den är för bra för att endast finnas på en hårddisk..

Jag vågade inte lägga upp en bild jag tog på den, i min blogg. Blev osäker på att man kanske inte får fota av en annans bild och sedan lägga in den bilden i min egen blogg..? Men skriva om den ville jag göra, eftersom den är så väldigt fin! Tack för kommentaren!
Mvh!
Jag känner igen mej. Håller med om att den där fontänen utanför är kul. Du fick till fina bilder då det var lite mörkare än när jag stod där.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2014-11-22 19:04
Hej! Jag som tyckte din fontänbild var så fin! Du fick sånt lyster i vattnet, antar att du kunde ha en mycket snabbare slutartid så att du frös rörelsen mycket bättre! Och det röda i vattenpelaren blev också snyggt! Tack!
Mvh!