Tankar från Skånes sydkust

En skånings funderingar i fotograferingens snåriga skog free counters

Bröllopsbilderna klara

Nu är bilderna från min första bröllopsporträttfotografering (puh, långt ord) levererade. Tänkte visa ett par av bilderna. Brudparet vill bara ha vanliga porträtt, inga utsvävningar, så här är några smakprov.

Malin & Peter

Denna bild är den jag blev mest nöjd med.

Malin & Peter 2

Det blev en hel del andra bilder också, men dessa två är bland de som blev bäst. Min fru kollade igenom bilderna och hade andra favoriter, så det kanske fanns några användbara.

Jag skrev i mitt förra blogginlägg (http://www.fotosidan.se/blogs/kroon/49981.htm) om hur mycket jag skulle ta betalt. Jag fick lite tips och input och till slut blev det 800:- , jag var nöjd och brudparet var nöjda.

Idag är det dags för nytt bröllop, men idag ska jag bara vara åskådare. Porträtten ska brudparets bror ta hand om. Här kan ni se några av hans bilder http://www.fotosidan.se/gallery/listpic.htm?authorID=126088.

 

Hoppas att sommaren fortsätter ett bra tag till.

Postat 2010-07-31 14:30 | Läst 2871 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vad ska jag ta betalt???

I morgon ska jag fota ett bröllopspar, bara porträttbilderna men ändå. Se http://www.fotosidan.se/blogs/kroon/49837.htm

Pratade med brudparet i morse och då undrade de hur mycket jag ville ha betalt. Jag hade inte funderat så mycket över det, visste inte riktigt hur de ville ha bilderna levererade.

Men eftersom jag själv är osäker på min förmåga så vill jag ju inte ta för mycket betalt. Och dessutom så är de ju bekanta och inte någon jag inte känner (även om jag inte känner de så bra, min fru gör).

De ville inte ha några förstoringar, utan bara bilder på en CD så att de själv kunde välja vilka de ville och när de ville. Det är OK för min del.

Jag är ju albsolut inte något proffs och har aldrig tidigare fått betalt för att jag tagit en bild. Jag kan tänka mig att själva fotograferingen kommer att ta 30-45 minuter. Är 350 kr att sälja sig för billigt? Jag ser det som ett sätt att få referenser till eventuella framtida uppdrag och vill inte att de ska tycka att det blir för dyrt. Jag förstod på dem att de tyckte att etablerade fotografer var aldeles för dyra.

Vad tycker ni???

 

PS. Jag var och rekade vid kyrkan och hittade några mysiga träddungar, lite åker och en bit av muren som kan funka bra. Vill ju inte ha för mycket sol, gärna i bakgrunden, men inte på brudparet.

Postat 2010-07-02 12:49 | Läst 3602 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Fota bröllop

Min fru kom hem för några dagar sen och berättade att en av hennes kompisar ville att jag skulle ta deras bröllopsbild nu på lördag.

Jag kände mig väldigt smickrad, men fick även lite prestationsångest. Jag har bara fotat bröllop en gång tidigare och då gick det hyfsat, men inte super. Framförallt blev jag inte nöjd med porträtten. Brudparet sa att de var nöjda med bilderna, så jag får väl tro på det. Det bröllopet var i november och det kan ju klart ha påverkat, det känns som att förutsättningarna för bra ljus är bättre klockan tio på förmiddagen i juli, än halv fem på eftermiddagen i november.

 Förväntan

Bröllopet nu på lördag är hemligt, och eftersom jag inte känner brudparet speciellt väl så ska jag nog klara av att inte försäga mig (jag tror inte att ni som läser detta kan räkna ut vem det är).

Det verkar som att det bara är själva porträttbilderna de vill att jag ska fota, inte inne i kyrkan. Det gör det ju något mindre stressigt i alla fall. Jag ska ta mig ner till kyrkan en sväng innan lördag och ta en titt på hur ljuset beter sig. Någon som har några generella tips var runt kyrkan man får bra bilder? Vad jag kan komma ihåg så är där väldigt få träd söder om kyrkan, så att ta bilderna på norrsidan kanske är att föredra.

Jag har bara tillgång till ett hus, 18-55/3.5-5.6, 35/1.8 och ett polfilter, har inga andra tillbehör (jo, en fjärrutlösare, men den lär jag knappast ha någon nytta av). Tror att jag bara kommer att använda 35/1.8, men om ni har några andra tips så är jag idel öra. 

 

Äntligen verkar det som att sommaren kommit på ett längre besök!

 

Postat 2010-06-29 09:13 | Läst 4094 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera