En skånings funderingar i fotograferingens snåriga skog free counters

Vad ska jag ta betalt???

I morgon ska jag fota ett bröllopspar, bara porträttbilderna men ändå. Se http://www.fotosidan.se/blogs/kroon/49837.htm

Pratade med brudparet i morse och då undrade de hur mycket jag ville ha betalt. Jag hade inte funderat så mycket över det, visste inte riktigt hur de ville ha bilderna levererade.

Men eftersom jag själv är osäker på min förmåga så vill jag ju inte ta för mycket betalt. Och dessutom så är de ju bekanta och inte någon jag inte känner (även om jag inte känner de så bra, min fru gör).

De ville inte ha några förstoringar, utan bara bilder på en CD så att de själv kunde välja vilka de ville och när de ville. Det är OK för min del.

Jag är ju albsolut inte något proffs och har aldrig tidigare fått betalt för att jag tagit en bild. Jag kan tänka mig att själva fotograferingen kommer att ta 30-45 minuter. Är 350 kr att sälja sig för billigt? Jag ser det som ett sätt att få referenser till eventuella framtida uppdrag och vill inte att de ska tycka att det blir för dyrt. Jag förstod på dem att de tyckte att etablerade fotografer var aldeles för dyra.

Vad tycker ni???

 

PS. Jag var och rekade vid kyrkan och hittade några mysiga träddungar, lite åker och en bit av muren som kan funka bra. Vill ju inte ha för mycket sol, gärna i bakgrunden, men inte på brudparet.

Inlagt 2010-07-02 12:49 | Läst 3603 ggr. | Permalink
Gör det pro bono för din portfolios skull.
Svar från AndyK 2010-07-02 12:58
Det är ju ett alternativ, men om de vill betala kan jag ju gott ta lite betalt.
500 eller 1000 är inte för dyrt. Dessutom jämna fina tal som folk kan relatera till. 10 000 är i o f s också ett jämnt tal som ett profs skulle vilja ha för samma jobb. Eller så gör du det gratis och dricker lite extra vin på festen. Då kan du slappna av mer och brudparet blir glada :)
Svar från AndyK 2010-07-02 20:17
Tyvärr blir det ingen fest, inte för mig iaf, bröllopet är hemligt. Så jag vet inte ens vad som är planerat efter vigseln.
Efter en snabbtitt på dina bilder lutar jag mer åt 1000 :) Du har potential att göra ett bra jobb. Lugn och fin, hitta bra ljus, använd en reflexskärm och ha fokus på att paret ska känna sig trygga. Ge intryck av att du är ett fullfjädrat profs och att bilderna kommer att bli bäst i världen.

Lycka till!
Svar från AndyK 2010-07-02 20:20
Tack för din uppmuntran.
Tror nog jag ska begära 500:-. Vill inte ta för mycket om bilderna inte blir så bra som jag/brudparet hoppas.
Jag tycker också en 1000:-!! Det är absolut inte för mycket! Slängde ett öga på dina bilder och precis som Björn skriver så kommer du fixa detta alldeles galant! Man måste sätta gränserna någonstans. Jag själv har varit lite i samma sits.
Lycka till!!
/// Jessica
Svar från AndyK 2010-07-02 20:21
Tack för dina uppmuntrande ord.
Ska nog ro detta i hamn.
Nå, hur gick det????
Svar från AndyK 2010-07-13 21:46
Jag fick till några bilder iaf. :-)
Har inte hunnit redigera dem än. Hade tänkt fråga brudparet om det är OK att jag lägger upp några bilder här på bloggen.
Vi har faktiskt inte pratat så mycket om betalningen, men jag hade tänkt att begära 500:-.
Lägg upp så ska vi se om de inte är värda tusingen trots allt :)