Advertisement
En skånings funderingar i fotograferingens snåriga skog free counters

Bröllopsbilderna klara

Nu är bilderna från min första bröllopsporträttfotografering (puh, långt ord) levererade. Tänkte visa ett par av bilderna. Brudparet vill bara ha vanliga porträtt, inga utsvävningar, så här är några smakprov.

Malin & Peter

Denna bild är den jag blev mest nöjd med.

Malin & Peter 2

Det blev en hel del andra bilder också, men dessa två är bland de som blev bäst. Min fru kollade igenom bilderna och hade andra favoriter, så det kanske fanns några användbara.

Jag skrev i mitt förra blogginlägg (http://www.fotosidan.se/blogs/kroon/49981.htm) om hur mycket jag skulle ta betalt. Jag fick lite tips och input och till slut blev det 800:- , jag var nöjd och brudparet var nöjda.

Idag är det dags för nytt bröllop, men idag ska jag bara vara åskådare. Porträtten ska brudparets bror ta hand om. Här kan ni se några av hans bilder http://www.fotosidan.se/gallery/listpic.htm?authorID=126088.

 

Hoppas att sommaren fortsätter ett bra tag till.

Inlagt 2010-07-31 14:30 | Läst 2872 ggr. | Permalink
Hej! Kan inte låta bli att ge ett litet tips. Även om människor står nära varandra när dom ska fotograferas så ser det ofta ut på bild som att dom är ganska långt ifrån varandra.

Brudpar är inga problem. Dom gillar ju varandra och är vana att vara nära varandra. Betydligt svårare är det med kostymgubbar från näringslivet ... ;)
Peppa paret att stå ännu närmare. Placera dom lite exempelvis lite "omlott" (i översta bilden är han ju så pass mycket längre än henne så det passar perfekt) och ta en stående bild istället. Eller vänd dom lite lätt mot varandra (dom ska fortfarande kunna titta mot dig på ett naturligt sätt).
Svar från AndyK 2010-08-01 21:05
Det är när man ser bilderna och jämför med andra fotografer som man ser hur oerfarenheten lyser igenom. Är bara van att ta porträtt av en person i taget, men det är bara till att träna mer.
Men tack så mycket för tipsen, ska tänka på det nästa gång

/Andy.