Allt möjligt.

Regnskogen i Costa Rica

Vilka underbara miljöer och djurliv! Har haft möjligheten att spendera två veckor i regnskogarna i fantastiska Costa Rica. Blev väldigt många bilder och har inte hunnit gå igenom allt ännu men här kommer ett litet axplock i alla fall av de djur som finns där.

Fåglar fanns det gott om i alla varianter. Det var nog säkert cirka 40-50 arter som fastnade på bild. Här är några av dem. Praktquetzalen var jobbigast att hitta. Tog ett par timmar i höglands regnskogen på 2700m. Mycket jobbigt att vandra omkring med all kamerautrustning på den höjden. Men belöningen var fin. Otroligt ståtlig och vacker fågel!

.

En Collared aracari

.

Röd ara papegojor

.

Praktquetzalen. Den fina hanen med sina långa stjärtfjädrar.

.

Eldstrupekolibri

.

Det fanns ett stort djurliv utöver fåglar också. Massvis med olika däggdjur, reptiler, småkryp.

En basilisk ödla.

.

En rödögd trädgroda

.

Kinkajou

.

Vid ett tillfälle kom vi lite för nära med båten till en flock kapucinapor som satt och åt i en träddunge. Flockledaren var mycket arg och utmanade oss. Vi fick skyndsamt backa undan.

Väldigt arg kapucinapa

.

En nattskärra med sitt suveräna kamoflage.

.

Vår suveräna guide vid ett av alla områden vi besökte hittade åt denna fina glasögon uggla som även hade en partner. Det var en spännande dag då guiden fick hugga oss en väg fram i djungeln med sin machete för att nå fram till det område som ugglorna befanns sig i för stunden.

.

En av flera kungsfiskare vi fotade. Grön kungsfiskare.

.

Du ska nog inte stoppa ner handen och känna på vattnet sa vår båt chaufför...

.

Pygmy robber frog. Stor som sista leden på tummen ungefär. En av flertalet grodarter vi fotade under kvällarna vid våra boenden.

.

Bladskärar myror. Dessa är aktiva på natten och skär ut stora bitar av blad som de sedan tar hem till boet som ligger ett par meter under jorden. De äter inte dessa blad utan odlar en form av svamp som de sedan äter. Mycket speciella och ser väldigt roligt ut när de kommer hundratals på en rad bärande sina löv.

.

Writing spider. Stor men inte så giftig för oss människor.

.

En kramgo boa orm. Väldigt vanlig.

.

Leguan. Väldigt stora ödlor. Ett par meter i storlek. Är som tur är växtätare.

.

Green honeycreeper

.

Som sagt det blev mycket bilder från denna resa. Säkert 15000 st. Det finns så mycket att visa tex alla dessa fantastiskt fina och färggranna kolibris och den härliga regnskogen som var lite olika på hög höjd och på låglandet. Det får bli flera till blogginlägg om Costa Rica vid tillfälle när jag gått igenom fler bilder.

.

Inlagt 2018-04-02 10:24 | Läst 2519 ggr. | Permalink
Flera mycket fina bilder av denna mångfald och rikedom på alla dessa förunderliga skapelser!
Svar från sears 2018-04-02 20:07
Tack Ragnar! Verkligen en mångfald.

MvH
Johnny
Hej! Lätt att förstå att du har sett och även fotat massor av arter! Ja, du får delge oss lite vartefter.. Välkommen hem till den kalla våren i Sverige..! Snart dyker de första Sädesärlorna upp..
Hälsn!
Svar från sears 2018-04-02 20:08
Tack Jan! Ser fram emot en spännande fortsättning på våren.

MvH
Johnny
Fantastiskt fina och jag blir väldigt avundsjuk när jag ser dina bilder. Jag är väldigt svag för grodor och de två du visar här är ju helt underbara. Kolibrier vill jag absolut se mer av. Du måste absolut återkomma med fler bilder från denna resa.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2018-04-02 20:09
Tack Lena! Jag kanske får köra ett grod inlägg. Har flera skapliga bilder på pilgiftsgrodor som jag själv blev väldigt förtjust i. Det kommer mera.

MvH
Johnny
Väldigt fina bilder och kan tänka mig att det är en speciell upplevelse med den artrikedom och färgprakt
Svar från sears 2018-04-02 20:11
Tack så mycket Peter! Ett minne för livet helt klart.

MvH
Johnny
Vilken härlig rad bilder du visar, varierade motiv, mycket fina bilder och väldigt roligt att få ta del av!
Tycks vara bra möjligheter att se och komma nära djuren på den här resan.
Svar från sears 2018-04-03 07:53
Tack Anne-Sophie! Kul att du uppskattar bilderna. Vi kom väldigt ofta väldigt nära. Dock blev det långa avstånd ibland så det behövdes ändå upp till 600mm. Men en 300mm funkade alldeles utmärkt större delen av resan. Det var en speciell känsla att vara nära djuren. Vi fick smyga försiktigt på vissa för att inte skrämma dem. Underbar resa!

MvH
Johnny
Vilken upplevelse !
Fantastiska bilder, vilken färgprakt en del har !
En sak är säker, en skarp bild på den kramgoa boan hade aldrig jag fått :-)
ing-marie
Svar från sears 2018-04-10 20:13
Stort tack Ing-Marie! Haha boan gick bra men när vi vid flertal tillfällen både på dagen och natten stötte på giftormar så var jag inte heller alla gånger så stadig på handen kan jag säga :)

MvH
Johnny