Erik Madsen/DK

Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 124/ Hobby 2 eller 1 ?

________________________________________________________________________

Ja det är frågan.

Som ni kanske lagt märke til i mitt tidigare blogginlägg, det fanns en annan tidskrift i öppningsbilden .

http://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-123-tva-hobbyer.htm

Som pojke var det till och med klart intressen för bilar som fyllde mest. Jag kom hem med en påse efter den andra med bil broschyrer. Alla stadens bilhandlare besöktes av mig när de nya modellerna kom. Det fanns bara en bilutställning i den lokala badmintonhallen medan jag var en pojke. Det fanns 150 kilometer till den stora bilutställning i Köpenhamn i "Forum". Där kom jag först när jag vid 18 års ålder  flyttade till Roskilde. Nu fanns det bara 30 km och broschyrer massan blev inte mindre av denna anledning :-) Jag lämnade hemmet eftersom det inte fanns några lärlingsplatser i bilbranschen i min hemstad! Vad sägs om det?

Den andra hobby eller intresse - var det inte råd med eller något som praktiserades i min familj. Det var inte förrän jag flyttade hemifrån och tjänade egna pengar. Sen gick det bärsärkagång och jag har fotograferat sedan dess.

Bildtext under bilderne.

En gåva från en av min svärsöner

Som några av er kanske redan vet, har svart vit bild inte varit aktuellt med mig. Jag fotograferade diabilden och det var i färg. Det är först efter jag blev medlem här på FS att jag har fått den intressen. Den kunskap jag har till s/v, är rent teoretisk och nu har jag fått ett svenskt magasin med 132 sidor enbart om Svartvitt! Mer teori - men nu kommer de att sättas i praktiken - bara digitalt.

...that is the question.

Det finns många frågor.

Det vimlar med goda råd och anvisningar.

Nu är det att komma igång, men jag har redan provat mig lite och har ett album med svartvita bilder på min profilsida och några blogginlägg.

Min åsikt i frågan som dyker upp med jämna mellanrum - svartvitt eller färg:
Jag fortsätter att fotografera veteranbilar i färger av dokumentära skäl och jag kommer inte att lägga upp samma bild i båda svartvitt och färg version

Jag vil växlar mellan att använda de inbyggda svart vit funktionerna i kamerorna (NIKON D700 och P7100) och at konvertera.

Hälsningar från Erik / DK
© emfoto43 / Roskilde

Postat 2014-11-17 16:18 | Läst 4790 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Danske Bloggen 119/ Arkivbild från papperskorgen.

________________________________________________________________________

Kunde det bli något? 

Kanske om man lekte lite med det och med lite Lars-Olov och Hans-Åke inspiration.

Nej det är fortfarande en lång väg. Men det är väldigt roligt att leka.

Nikon D700 och AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f / 2.8G IF-ED

Hälsningar från Erik / DK
© emfoto43 / Roskilde

Postat 2014-10-23 22:23 | Läst 8002 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Danske Bloggen 117/ Familje fotografier.

________________________________________________________________________

Lite tankar okmring fotografier och fotografering.
Jag är född 1943 och i mitt hem, det var bara en mycket kort tid en gammal lådkamera som min mamma tog väldigt få bilder med. Det fanns ingen annan i den närmaste familjen som fotograferade. Jag är därför något / mycket avundsjuk på er som har både farfar, pappa, bröder och systrar som har fotograferat familjen genom åren.

Här är några från min mors arkiv. Mina bildtexter är alltid under bilden.

Min farfar.

Ja det är skrivet vad och där det är.

Inlägget här inspirerades av Catherinas blog den 16 oktober och Margaretas kommentar om att komma till fotografen. Som barn och i nya kläder och  kammat håret - det var min bror och jag också. När vi hade fått nya kläder - så det var till den lokala fotografen.

Den här har jag konverterat till svartvitt från en gammal och sliten Serpia. (Jag till höger).

  Sedan en till. Och slut.

Vid stadens mest framstående fotograf. (Jag till vänster).

I början av 60-talet köpte jag min första kamera och sedan gick det bärsärkagång :-) Jag kan inte räkna hur många bilder det har blivit idag. För kanske stor överraskning för många, det är inte bara bilar som har blivit utsatta. Familjerna har också fått bära bördan.

Barn Porträtt.

 Yngsta barnbarn.


Porträtt av en man.

Brorson.

De två sista bilderna har tidigare varit publicerad här på FS 

och jag har tillåtelse att visa dem (lagen om integritetsskydd i Danmark kräver det).

Hälsningar från Erik / DK



Postat 2014-10-18 23:37 | Läst 6096 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Danske Bloggen/ Utan mening ...?

... Säkert.

Nikon D700 och AF-S Nikkor 50 mm f1,4 G  - 1/125 och f1,6 - ISO 200 - Silver Efex Pro 2.

Men jag har haft de mycket bra med foto hobbyn om den här bild.
Jag läste en annan blogginlägg tidigare i dag om hur fotoet var på väg och hur lika alla bilderna var. Om det efterliknas andra fotografer - det har nog alltid varit så. Man skulle också kunna kalla det inspiration! Det finns också många som framhäver de gamla mästarna och deras böcker mm ( jag har också en del). De gamla så kallade mästare experimenterade också och ble inspirerad av både konst och andra fotografer. En annan sak som också är sant idag, fotografer som hyllas och få priser - tar bilder hem från världens oroshärdar eller andra exotiska platser. För oss "vanliga" människor är motiven naturligtvis många gånger de samma och tricket då att visa dem på ett personligt sätt. Det är här det kan gå galet med alla de olika bildbehandlings alternativ.

Jag har fått en hel del inspiration här FS och speciellt här på bloggarne och nu kan man se om man kan gissa vem jag  "efterliknar" här :-)

Jag har inställningen att denna blogg är en fin blandning av både vackra och meningsfulla bilder och lika blandade och meningsfulla texter. Det är en social plats där man kan uttrycka sig på många olika sätt. Et dansk talesätt "Hver fugl synger med sit næb " - det är nog inte bara dansk?

Med många och mycket vänliga hälsningar från Erik / DK

Redigerad.
Det skulle naturligtvis ha varit: vem jag PROVER efterlikna. Jag är inte als i hans klass.


Postat 2014-09-26 18:34 | Läst 5692 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Danske Bloggen/ Blogginlägg nummer 100.

Jag satt nyligen i en solstol ute i koloniträdgården och tittade upp mot himlen medan jag undrade vad mitt inlägg # 100 borde handla om.

Moln.

Moln på den danska sommarhimlen 2014.

Något filosofiskt. Något om konst. Åtminstone inte något om politiska eller andra explosiv ämne. Jag har inte tillräckligt svenskt ordförråd för det. Men blandar mig i alla fall då och då här på FS.

Ämnen som: svart vit eller färg, regler för gatufotografi, konstfoto , utrustning etc. kommer att diskuteras och debatteras för alltid - och det är bra. Och här kommer jag förmodligen att blanda mig också - då och då.

Nä - så det är bäst att hålla mig till ett jubileums inlägg om min andra stora hobby - veteranfordon. Jag blev medlem i FS i december 2011 och blev gruppvärd för VETERANFORDON augusti 2013.

Jag gillar alla gamla veteranbilar, men har en förkärlek för originalitet. I Danmark kallas ett fordon som veteran när det är över 35 år gammal.
Jag tillåter att visa en liten kavalkad av mina tidigare bilder.

Fotostop

S1 i trafiken.

SAAB 96 1964

På väg ut i sommarkvällan.

Amazon i kvällssol

Oldies i skuggan.

Ford A.

Det borde räcka för nu, annars får man hänga med i gruppen :-) Du kommer att skonas för klick :-)
Slutligen vill jag tacka alla "vänner" här på FS - särskilt på bloggen. För kommentarer och mycket inspiration.
Hälsningar från Erik / DK
© emfoto43/Roskilde

Postat 2014-07-14 20:17 | Läst 7442 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 125 126 127 ... 130 Nästa