Tätt inpå
Så var då allt nedplockat!
Hur trevligt det än är att göra utställningar så kommer den dagen när allt skall ner och nu när det är gjort så är det nog på sin plats att göra en sammafattning av månaden. Trevligt var det och man hann t. o. m. hålla ett par anföranden. Min vän Freddy Persson, som är en kunnig entomolog, svarade en dag på frågor som rörde själva motivens liv och leverne och jag försökte veckan efter demonstrera själva fototekniken bakom bilderna.
Det har varit många besökare på Botaniska denna månad och kanske har småkrypen dragit fördel av detta. Ju fler som upptäcker hur fantastiska de ser ut desto fler kommer nog tänka sig för innan något smått slås ihjäl...
Det var lite spännande att se om några skulle dyka upp till informationen om fototekniken bakom bilderna.
Jag hade laddat upp redan klockan 11:00 trots att vi skulle börja först 13:00
Bland de vanliga besökarna fanns det även några som ville ha lite info långt innan vi officiellt hade börjat så det var bra att grejerna var framme tidigt.
Så det var bara att snacka på...
Bland besökarna sågs ibland lite kameror så jag funderade på vilka som skulle vara med när det slutligen blev dags för den "riktiga" demonstrationen.
Det visade sig var en hel del som tänkte vara åhörare, både stora och små, även långväga gäster ända från Varberg!
Man kunde naturligtvis prova och kolla grejerna. Här testas det Raynoxlinser.
Ville också visa exempel på stackning i Zerene Stacker, gick väl så där trots förberedelser...
Liten bärbar dator med högblank skärm i ett solbelyst växthus är inte optimalt precis!
Men knôdde man ihop sig så gick det någorlunda...
Utställningen blev en publik framgång, kanske tack vare att växthusen har många besökare fram på vårkanten. De dagar jag var på plats tyckte jag att nästan alla som passerade utställningen stannade till och tittade runt. Det var mycket frågor om både krypen och fototekniken och det var verkligen kul att träffa så många intresserade.
Totalt hade växthusen 11 100 betalande besökare den tid utställningen hängde och det får man vara nöjd med!
Så vad skall man fotografera i fortsättningen nu när detta är avklarat? Fortsätter nog med krypen, det finns oändligt många vackra och häftiga arter kvar. Som denna representant för jordlöparna.
Grön sandjägare (Cicindela campestris), en jordlöpare som lever där det finns, ja just det, sand!