Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

De fanns närmare än jag trodde


Japp, de små blå sötnosarna fanns ju nästan runt knuten utan att jag visste om det! Blev en liten fotorunda ikväll också...

Visst är det mycket roligare att fota macro när solen skiner och man får lite skuggor och reflexer! Tyvärr nådde inte solen de blå sipporna ikväll, men väl de vita. :)


Egentligen en misslyckad bild med skärpan på fel ställe, men tyckte ändå att strålarna blev rätt läckra!

Inlagt 2010-04-19 21:33 | Läst 1585 ggr. | Permalink
Sååå fina blåsippor. Jag har inte hittat några än. Och visst är det fint när solen lyser igenom så.
Jag får nog ut och jaga lite :-)

Kram
Svar från Ullis A 2010-04-19 22:53
Gör det, att fota blåsippor var jätteroligt. De vita är svårare tycker jag, blir lätt utfrätta. Skulle gärna testa de blå igen, i lite solljus.
Kram!
Detta blev ju hur bra som helst, trots att solen inte nådde fram till de blå. Alla var kanonfina, även den sista just då för solljuset som silar igenom, sedan blev jag mest förtjust i den första och den fjärde. (förutom den sista-:)
Då tar vi skogen i helgen med älg och svin och hela köret he-he
Svar från Ullis A 2010-04-19 22:55
Tackar så mycket och även för vägvisningen :)
Japp, ut i djurparken får det bli! Kan han med bössan följa med tror du, ifall någon gris går till attack... fast jag skulle tro att de blir skrämda långt innan vi sett skymten av dem... :))
Jag tycker att även den sista bilen är fin. Det korta skärpedjupet är ju ofrånkomligt när man plåtar makro, jag skulle inte svära på att bilden blivit bättre om fått skärpan på någon annan detalj.
Svar från Ullis A 2010-04-19 22:57
Tack snälla! :) Skulle lagt skärpan lite mer på blomman, men det är klurigt när man ligger med knän, armbågar och ena axeln ner i marken och fotar liksom på snedden... Tur att inte fotograferna fastnar på några bilder i sådana lägen! :)
Ooh, sicka vackra sippor du fångat på bild!
/Kajsa
Svar från Ullis A 2010-04-20 21:30
Tusen tack Kajsa, blir glaad :))
//Ulrika
Den sista blåsippan gillade jag, härligt med den gröna oskärpeinramningen :-)
Och nu vet du ju var dom finns, så då är det bara att pasa på när solen når dit :-)

/Jörgen
Svar från Ullis A 2010-04-20 21:33
Ja, här finns sippor för alla smaker... Med grön inramning, ensam och skarp, skarp och med diffus kompis osv... bara att välja! :))
Visst vet jag var de finns, grejen är att det var precis i kanten till en skogstomt och jag misstänker att ägarna funderar på hur jag är funtad om de ser någon kräla där på marken igen! Men lite får man ju bjuda på som macrofotograf! ;))
//Ulrika