Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Walimex/Samyang/Polar pro 85/1,4 IF

Aha, så det behövs alltså inte till Nikon D300 kameran då?

Det vet jag inte, men det känns som jag skulle ha beställt till mitt Nikon-hus. Är inte lite ambivalent nu. Jag beställde till den kamera jag tycker har bästa sökaren i min uppsättning och det jag tror jag skaffar i den närmaste framtiden.


Michael - Snabba beslut är kanske inte de bästa -
 
Alltså, skulle man tycker närgränsen på 1m vara otroligt irriterande jämfört med 0,85m på nikkor 85mm 1.8.. tex?

Hur länge fungerar bländare egentligen som den ska på ett sånt här billigt objektiv.. Jag vill nämligen inte att oskärpan ska börja bli "oktogonal" efter några månader..
 
Alltså, skulle man tycker närgränsen på 1m vara otroligt irriterande jämfört med 0,85m på nikkor 85mm 1.8.. tex?

..

Det är värre än så :)
Närgränsen är på Walimex 85mm är angiven från frontlinsen.
Så jämfört med 0,85m på din nikkor så är det c:a 1,15m för Walimex 85mm
 
Eller en försättslins. Jag har försökt få tag i en step down-ring från 72 till 62 mm filtergänga, men det tycks inte finnas. Jag har provat att hålla min Nikon 5T framför, och det vinjetterar inte så det skulle funka.
Tyska Heliopan tillverkar såna. http://www.heliopan.de/Preisliste.pdf (sidan 17, Best.-Nr 151).
Heliopan säljs i Sverige av bl a http://www.teknooptik.se/frames.html och http://www.dito.se/index-2.html
Det är inte säkert att den här prylen är lagervara, så var beredd på några veckors leveranstid.

Olle
 
Photax har också, artikelnr. HSD7262. De verkar ha den i lager dessutom.

Visserligen står det att de fortfarande har ett minsta ordervärde på 400 kr men det ska de väl kunna göra ett undantag för om du kontaktar dem direkt istället för att fylla i ordersedeln.
 
Jag har ett objektiv på väg till min brevlåda nu iaf. AF confirm gen4 adapter bara väntar.... De är kul de nya chip då de lurar kameran att köra i af-läge så att man kan få slutarblock till dess man får af-confirm. Går ju använda på saker som rör sig också!
 
Jag fick också mitt idag! Det blir att testa i helgen i studion. Trög fokusering kan jag hålla med om. Men den mjuknar kanske med tiden.
 
ANNONS