müsli
Avslutat medlemskap
Typ A:
Lägger 100% av sin energi på att hitta de perfekta råvarorna.
Serverar gästen en tallrik med ett gäng fina råvaror snyggt sorterade i inköpsordning.
Hoppas att gästen ska uppskatta valet av råvaror och deras höga kvalitét.
Typ B:
Bestämmer sig först för vilken rätt som ska serveras.
Inhandlar råvaror av tillräckligt god kvalitét.
Tillagar rätten ungefär som det var tänkt från början, men med en viss anpassning för vilka råvaror som fanns tillängliga.
Försöker krydda balanserat.
Hoppas att gästen ska uppskatta kompositionen.
Typ C:
Går länge och samlar ihop bra-att-ha råvaror i butikerna runt hela stan.
Tillagar ett gäng olika varianter av samma rätt.
Serverar rätterna samtidigt och sätter sig med gästen för att diskutera vilken rätt som är bäst, och försöker analysera om mängden salt verkligan var optimal, och kanske att man skulle haft lite ingefära i såsen, men det glömde ju kocken att köpa, så det fick duga med lite citron.
Typ D:
Går länge och funderar och bestämmer sig till slut för en riktig kanon-rätt som ska serveras gästerna och som ska slå världen med häpnad.
Ger sig ut för att inhandla råvarorna.
Hittar ingen av de råvaror som behövs.
Går hem och serverar en burk bönor.
Typ E:
Känner sig sugen på en viss rätt.
Går ut och köper lite råvaror.
Går hem och lagar till rätten och äter upp den själv med ett leende på läpparna.
Typ F:
Rusar in på seven-eleven nere på hörnet och köper vad som råkar ligga framme i butiken.
Rör snabbt ihop varorna till en jämn smet och slevar upp den på tjusiga tallrikar.
Serverar med silverbestick i en elegant miljö.
Typ G:
Tillagar något av de råvaror som råkar finnas hemma.
Serverar rätten och sätter sig nyfiket tillsammans med gästen för att diskutera de råvaror som använts.
Typ H:
Får order från kökschefen om vad som ska tillagas, och vad det får kosta.
Går ut för att hitta råvaror som passar budgeten.
Lagar rutinmässigt ihop rätten så gott det går.
Kryddar med allroundkryddan.
Låter gästen hämta tallriken själv vid kassan.
Typ I:
Gör långresor för att samla intryck och råvaror.
Bjuder hem vännerna för att bjuda på några spännande och exotiska rätter.
Typ J:
Inhandlar de råvaror som eventuellt saknas.
Har normalt ett välfyllt skafferi.
Lägger stort arbete på att balansera rättens kryddning och komposition med noggrann justering av detaljer, och är inte rädd för att använda ovanliga men balanserade kombinationer av ingredienser.
Serverar vid rätt temperatur och med något gott att dricka till.
Ställer sig nyfiket i köket och kikar ut på gästen för att se hur rätten tas emot.
Lägger 100% av sin energi på att hitta de perfekta råvarorna.
Serverar gästen en tallrik med ett gäng fina råvaror snyggt sorterade i inköpsordning.
Hoppas att gästen ska uppskatta valet av råvaror och deras höga kvalitét.
Typ B:
Bestämmer sig först för vilken rätt som ska serveras.
Inhandlar råvaror av tillräckligt god kvalitét.
Tillagar rätten ungefär som det var tänkt från början, men med en viss anpassning för vilka råvaror som fanns tillängliga.
Försöker krydda balanserat.
Hoppas att gästen ska uppskatta kompositionen.
Typ C:
Går länge och samlar ihop bra-att-ha råvaror i butikerna runt hela stan.
Tillagar ett gäng olika varianter av samma rätt.
Serverar rätterna samtidigt och sätter sig med gästen för att diskutera vilken rätt som är bäst, och försöker analysera om mängden salt verkligan var optimal, och kanske att man skulle haft lite ingefära i såsen, men det glömde ju kocken att köpa, så det fick duga med lite citron.
Typ D:
Går länge och funderar och bestämmer sig till slut för en riktig kanon-rätt som ska serveras gästerna och som ska slå världen med häpnad.
Ger sig ut för att inhandla råvarorna.
Hittar ingen av de råvaror som behövs.
Går hem och serverar en burk bönor.
Typ E:
Känner sig sugen på en viss rätt.
Går ut och köper lite råvaror.
Går hem och lagar till rätten och äter upp den själv med ett leende på läpparna.
Typ F:
Rusar in på seven-eleven nere på hörnet och köper vad som råkar ligga framme i butiken.
Rör snabbt ihop varorna till en jämn smet och slevar upp den på tjusiga tallrikar.
Serverar med silverbestick i en elegant miljö.
Typ G:
Tillagar något av de råvaror som råkar finnas hemma.
Serverar rätten och sätter sig nyfiket tillsammans med gästen för att diskutera de råvaror som använts.
Typ H:
Får order från kökschefen om vad som ska tillagas, och vad det får kosta.
Går ut för att hitta råvaror som passar budgeten.
Lagar rutinmässigt ihop rätten så gott det går.
Kryddar med allroundkryddan.
Låter gästen hämta tallriken själv vid kassan.
Typ I:
Gör långresor för att samla intryck och råvaror.
Bjuder hem vännerna för att bjuda på några spännande och exotiska rätter.
Typ J:
Inhandlar de råvaror som eventuellt saknas.
Har normalt ett välfyllt skafferi.
Lägger stort arbete på att balansera rättens kryddning och komposition med noggrann justering av detaljer, och är inte rädd för att använda ovanliga men balanserade kombinationer av ingredienser.
Serverar vid rätt temperatur och med något gott att dricka till.
Ställer sig nyfiket i köket och kikar ut på gästen för att se hur rätten tas emot.