Annons

Vilken bil fotograferar du med?

Produkter
(logga in för att koppla)
Mina gamla Canon kameror är tillverkade i Japan så vad vore mer logiskt än att transportera dem i fordon med dito ursprung (Mazda 626 och Honda VFR 750)
 
Min Canon EOS 10D och Hasselblad 503C får åka antingen Pontiac Firebird 92'a Cab eller Cheverolet S10 Tahoe 91'a eller Nissan Sunny Diesel 94'a.

Största problemet med pontiacen är att den skrämmer iväg både fåglar och älgar...:(
Bagageutrymmet rymmer precis min Kamerarygga :D

Nästa år blir det antagligen nånting med lite mer kusar i. Troligen en Cheverolet Camaro SS från mitten av 90'talet.
 
Walle skrev:
Största problemet med pontiacen är att den skrämmer iväg både fåglar och älgar...:(
Bagageutrymmet rymmer precis min Kamerarygga :D

Å så ekonomiskt det måste va när bensinen kostar 12 spänn :)

//Larsa som tycker att Yaris Verson är för dyr i drift...
 
den drar faktiskt inte mer än ca 1.3 liter milen. På motorväg...med farthållaren inkopplad och ställd på 120 km/h. :)

men visst, nissan-dieseln drar precis hälften, 0.65 liter milen. Men hur kul är det att köra runt med 69 trötta åsnor under huven? :D

Det roligaste när jag kör pontiacen är ändå alla avundsjuka blickar. Jag menar, när jag ligger jämnsides med en volvo S-70 och ser lirarens lite smått avundsjuka blickar...Straxt efter vid ett rödljus: -Den där var ju inte helt fel! En sån skulle man haft istället. Vad kostade den?
-Du skulle ha kunnat köpt 5 stycken istället för din bil...

DET var kul :)
 
Walle skrev:men visst, nissan-dieseln drar precis hälften, 0.65 liter milen. Men hur kul är det att köra runt med 69 trötta åsnor under huven? :D
[/B]

Måste säga att jag nog mest tycker synd om åsnorna under huven, du matar dom väl emellanåt? ;-)

//Larsa
 
Re: Re: VOLVO

jimh skrev:
De där gamla trehundringarna är mycket bra fotomobiler. Jag har haft två 343 och de var de i särklass bästa terrängbilar jag har haft innan jag skaffade min nuvarande. Kort hjulbas, hyffsad markfrigång och låg "var rädd om-faktor" är ett suveränt recept i skogen. Allra trevligast är den förstås med remjohanlådan :)

Kan inte göra annat än att hålla med. *garvar* Som fotomobil är de oövervinnerliga! Tack vare den låga "vara rädd om faktorn" har jag tagit mig till platser jag inte trodde var möjliga. Efter fruktansvärda, leriga och sönderkörda vårvägar på jakt efter den för årstiden aktuella fågeln eller över stock och sten till något naturskönt område. Men 360:n´s goda egenskaper slutar inte där! Framkomligheten i stadstrafik är superb. Som en oljad blixt susar jag mellan rödljusen i Örebro på väg till o från studion eller de lokala foto-handlarna.

Tack vare det väl tilltagna lastutrymmet får det gott och väl plats både fotoutrustning och en 5l reservdunk. Sedan ska vi ju inte ens nämna det sportiga utseendet...tvådörrars och racingröd (eller ja, det var väl i alla fall någon form av röd färg någon gång i tiden...). Både modeller och fotografer får något vått i blicken när jag kommer glidande. Kan det bli bättre!? ...Nej, jag tror inte det!

Hyffsat god körekonomi beroende på hur hårt man pressar den i skogen...har starkt funderat på att montera vinch, "has-plåt", GPS samt höja den 20cm...Då är det bara att backa ut den i kärret, plåta från bakluckan och sedan vincha in sig och köra hem.

...ska sätta mig en stund och tänka på 360:n nu, det gör mig så glad!

;-)
 
growingart.se skrev:
yavisst, jag menade att Magnus ska inte filma, han ska koncentrera sig på att klappa handen och säga "såja, såja" :)
jaha.. ja, då hänger jag med.
jag tolkade "Ta inte med den in på förlossningssalen..." som om du menade att själva videokameran inte skulle få komma innanför dörrarna på förlossningen... ;o)
 
Jorek skrev:
Då det i en annan tråd nosades på ämnet bilar och bilval blev jag nyfiken på om det finns något samband mellan kamera- och bilval. Båda har ju en tendens att i slutändan styras mer av tycke, smak och känsla än rationella argument, eller?
Vad står det på era hus resp skuffluckor?



Här står det Nikon FM2, årsmodell -94 resp MB 300E -90.

Silverfärgad Honda CRV -03, silerfärgad Canon 300D -04...
 

Bilagor

  • 413596e96e702.jpg
    413596e96e702.jpg
    5.3 KB · Visningar: 515
Ibland kan jag känna att bagaget är lite för litet...men uppdragsgivaren uppskattar istället att jag alltid är i tid.
 

Bilagor

  • namnlöst-1.jpg
    namnlöst-1.jpg
    51 KB · Visningar: 511
Estethia skrev:
jaha.. ja, då hänger jag med.
jag tolkade "Ta inte med den in på förlossningssalen..." som om du menade att själva videokameran inte skulle få komma innanför dörrarna på förlossningen... ;o)

När min lille grabb kom så berättade barnmorskan om en fotointresserad kille som släpade med sig stativ, lampor etc som han ställde upp... pappan till barnet bör nog fokusera på vad han ska (kan) göra.
 
Som nybliven körkortsinnehavare (5:e juli) är jag mäkta stolt att kunna svara i denna diskussion:) Mina båda 20D:er åker antingen i familjens V70 (2003:a) eller i en Ford escort från 97 som tillhör flickvännens pappa -hoppas på att kunna skaffa egen kameraväska, jag menar bil, om nåt år -antagligen ford eller saab.

Kamerorna ska få ut och åka i morgon bitti, tyvärr bara till Canon i Upplands Väsby...batterigreppen måste fixas...men det är ju alltid kul att få ta en liten tripp:)
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.