Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Ugglor (igen) vid Trosa & Tullgarn

Produkter
(logga in för att koppla)

Vikentij

Aktiv medlem
Har läst en del om ugglor, här på FS och vill också hitta några att fota =)

Undrar om någon känner till om det finns ugglor runt Trosa eller Tullgarn (Södermanland)? Det finns en hel del gamla träd, typ ek runt Tullgarn och så är det naturreservuat för fåglar bland annat... Men jag har aldrig sett någon uggla där. Hur hittar man de?
Tidiga morgonen, sena kvällar, natten eller mitt på dagen?

Tacksam för alla tips!
 
Under perioden som kommer, slutet av maj-juni, är det ganska enkelt att lokalisera var ugglorna håller till. Ungarna hoppar ur boet och tigger mat när skymningen kommer. Åtminstone kattuggla och hornuggla är relativt enkla att hitta. Uggleungarna tigger med ett arttypiskt gnisslande läte. Naturligtvis ska man bete sig så att man inte stör ungarna eller föräldrarnas matning, både för fåglarnas och sin egen säkerhet. Kattugglor kan försvara sina ungar med klor och vingar och man kan få sig rejäla smällar och skråmor. Väljer man en öppen plats i närheten av de tiggande ungarna kan man få fina bilder av jagande och mattransporterande ugglor under ljusa kvällar.
 
Japp, det finns ugglor även i våra trakter...

Det var just läten som hjälpte oss att lokalisera dessa ugglor.

Någon som kan säga vilken uggla det är och hur många ungar får en normal ugglefamilj?
 

Bilagor

  • uggla3.jpg
    uggla3.jpg
    44.2 KB · Visningar: 566
Tack!!

Var dit imorse och hittade ett par till...

Lite tufft att endast ha en 50mm glugg och jaga fågel med... Väntar nu i över en månad på 200mm glugg som tyskarna verkar aldrig få in.

Uppskattar om någon kan identifiera ugglan och dra till med någon ungefärlig ålder...
 

Bilagor

  • uggla4.jpg
    uggla4.jpg
    40 KB · Visningar: 655
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.