Annons

Skyddsfolie ?

Produkter
(logga in för att koppla)
Nej, men väska :) Min gamla DS som varit med en del har fortfarande inte en repa på skärmen. Men jag kör ju utan UV-filter också. Man kan skydda sig i det oändliga, men till slut kostar skyddsåtgärderna mer än eventuella olyckor skulle gjort. Dessutom blir det en massa prylar extra att hålla reda på. Men springer man ofta runt med kameran löst, kanske det kan vara en god investering. Jag ser ändå skärmen som kostmetika, och en repa där förstör ju inte bildresultatet. Det minskar ju andrahandvärdet, men jag ser min kamera som en ren kostnad, inte en investering ;-)
 
Jag har redan fått skrapmärken på min nya K10D efter att den har hängt framför mig. Verkar ha varit knapparna på min jacka som skavde repor i skärmen. Helt usel kvalitet på täckplasten över skärmen, den är mycket repkänslig. Så jag kommer byta ut den mot en ny och då kommer jag också investera i en täckande plastfilm. Nu sitter lyckligtvis reporna i underkant av skärmen, så de stör inte bilden, men det ser fult ut...

Hälsar
R
 
När jag är ute o fotar så hänger kameran ofta över axeln aller fram på magen (som en riktig turist :) Så det blir en del märken i LCD:n från knappar mm.
Så ett skydd kommer att monteras (så småningom)
 
Jag har inga repor på min DS men
jag kände på mig att K10'ans skärm är
känslig!

Va tror ni om pentax skyddfolie 3 pack ? 115:-

///Kjelle
 
Kan inte vara sämre än den plasten man använder till kartor mm (finns på tex bookia, den är lätt randig i strukturen men ganska tjock o slitstark) Sen ska LCD skyddet som finns på Cleas ohlsson inte heller vara någon höjdare. Så 115:- var inte så farligt om de är bra vilket jag tror att de är.
 
Senast ändrad:
Nej, Clas Ohlsons displayskydd är inte riktigt klar! Den har en nästan småknottrig yta (eller snarare utseende). Gör bilden märkbart "luddig".

Tyvärr, för den var billig och lite plasfolie borde inte kosta mer.
 
Tycker det är en bra investering att använda ett
displayskydd i plast även om det kostar lite grann i orginal. Blir lätt repor annars från knappar och blixtlås.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.