Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Skugges "utvik"

Produkter
(logga in för att koppla)
"Skåningen" skrev:

Linda Skugge är,har alltid varit och kommer alltid att förbli en sur brud , som blivit dumpad för många gånger av killar för snyggare tjejer än henne själv (vilket inte säger lite det), och tar ut sin ilska på unga attraktiva kvinnor som hon upplever som ett hot mot henne och hennes orakade jämlika.

Du som verkar veta - hur många gånger har Linda Skugge blivit dumpad för snyggare tjejer än hon själv?
 
Jag tror att Linda gjorde sig "ful" (fast jag tyckte inte hon var ful på bilden utan en helt vanlig tjej) som en riktig kontrast till alla tjejer som görs "snygga", och vad är det för fel med det?

Kanske hon vill förtydliga hur vi vanliga dödliga tjejer känner oss när vi ser en superthin dollfacad brud med 12 meters ben?

Visste ni att det mest vanliga svaret på vad en vanlig kvinna mest är nöjd med på sig själv är ofast "ögonen". Hmm.. öh, nu tror jag inte att killar som tittar på tjejer på reklampelare går och tänker "fan villka schyssta ögon, hon ska jag gifta mig med!". Bara det säger ju ganska mkt om hur rädda vi är för våra egna kroppar. Trötta ögon går alltid att sminka bort, men inte ex store fötter eller breda höfter.


Som någon det sades tidigare i tråden, att ni grabbar har det faktiskt lite lättare. Visst, calvin klein visar sina smått homoerotiska män med tvättbrädemage, men inte lika mkt som snajsiga brudar.

Förstår inte alla dessa starka reaktioner. Jag reagerar då mer när jag ser en tjej som opererat ditten å dattern, sugit ut och satt in grejjer.
Det om något är väl överdrivet?

Självklart vill väl inte många tjejer bli framställda som Skugge valde, eftersom vi kanske känner oss som just objekt som bedömms på en skala, ungf som den patetiska sidan snyggast.nu eller vad det nu är. Och var kvinna är mkt väl medveten om sina fel och brister. Men få skulle våga stå för dem.

Jag tycker kanske inte alltid att Skugge har rätt i det hon säger, men fan hon är modig som vågar göra en sådan grej tycker jag!

Många killar/män har nog svårt att förstå varför hon gjorde som hon gjort efteresom ni aldrig behövt känna sådan press på er.

Ta bara p-rullar exempelvis, hur ofta är killen en riktig hunk? det enda han behöver är en stor dolme, medan brudarna är uppsnoffsade till max och gärna utfört div hemska ingrepp. Sådana filmer har de flesta killar i landet vuxit upp med och därutefter skapat omedvetna ideal i sina partnerkrav.

Jag skulle vilja se den värld där standard p-rullen är sådan att bruden är skitful och har gigantiska blygdläppar, och killarna är jättesnygga och skall vara jättetända på henne.
(Nu finns det väl säkert sådana filmer också, men nu menar jag som the standard porno).

Linda Skugge är då dagens idol för mig!

Jag har läst Skugges "saker under huden", och visst där tas det upp en hel del om taskiga killar, men jag tycker den boken ger en bra bild av vår ytliga skitvärld.

Tack för ordet.
 
Senast ändrad:
Jim: Berätta vad som var bra med det inlägget du gillar så kan jag iaf försöka föra en vettig diskussion. Och nej, jag ser det inte som positivt att någon "vågar" framföra sina åsikter så länge de är sexistiska/rasistiska/nazistiska/whatever... Same shit different name.

Och håller du fortfarande med om de grejjer han skrev vidhåller jag fortfarande att du är sorglig och borde växa upp...
 
Ska förklara

chisel skrev:
Jim: Berätta vad som var bra med det inlägget du gillar så kan jag iaf försöka föra en vettig diskussion. Och nej, jag ser det inte som positivt att någon "vågar" framföra sina åsikter så länge de är sexistiska/rasistiska/nazistiska/whatever... Same shit different name.

Och håller du fortfarande med om de grejjer han skrev vidhåller jag fortfarande att du är sorglig och borde växa upp...



Allt det Niclas skrev tycker jag är bra,.. för det kan mkt väl vara så som han skriver.
Jag tycker Skugge borde rikta sin energi åt mer seriösa problem vi har i denna värld istället för att gnälla som en klimakterie kärring över nakna tjejer. Gillar hon det inte, så behöver hon inte bläddra i dom, ingen tvingar henne.

Hennes version om hur tjejer ser ut på stranden är ju grotesk. Löjlig! Ett skämt!
Varför kunde hon inte tagit bilderna på stranden en solig dag istället för att stå i ett dåligt belyst trist rum med maximal blixt rakt på?
Vart vill hon komma med detta?
Och sen ett leende skadar inte! Måste hon vara så förbannat dyster hela tiden?
Och varför är hon det?
Kan det vara som Niclas säger?
ja kanske, vem vet?

och du skrev: jag ser det inte som positivt att någon "vågar" framföra sina åsikter så länge de är sexistiska/rasistiska/nazistiska/whatever... Same shit different name.

Skugges åsikter om män vad kallar du dom?
Hon får gärna ha sin åsikt, d lungt!
Men kan hon inte ens försöka vara lite seriös.
Bara lite?

/ Jim
 
Vad jag tyckte om hans inlägg kan du läsa i några inlägg tidigare, och det är i mina ögon allt annat än bra. Bara massa påhitt med jävligt töntiga påhopp om varför hon Skugge är den hon är. Varför skulle det mycket väl kunna vara så som han skriver? Tycker det snarare visar på väldigt konstig verklighetsuppfattning...

Fotona i sig har jag inte speciellt mycket att säga om. Men i och med att de verkar sticka i ögonen på många har hon väl lyckats. Hon visar den nakna sanningen, så ser en vanlig kvinna ut när hon stiger upp på morgonen. Så skulle de även se ut på stranden om de inte genomgick "den stora omvandlingen" varje morgon.

Skugges åsikter/texter är ofta väldigt intressanta och provocerande. Tar man dem inte ur sitt sammnhang finns det dessutom ofta en stor mängd sanning bakom dem. Folk väljer att haka upp sig på hennes provocerande skrivsätt istället på vad hon verkligen har att säga, vilket dock hör hemma i en helt annan debatt...
 
Tycker det snarare visar på väldigt konstig verklighetsuppfattning...

Käre Herr Persson.

Min verklighetsuppfattning är det inget fel på.Men vad som sticker dig i ögonen är väl mina rättframa åsikter.Jag är uppväxt i en väldigt liberal familj, där vi hela tiden har slagits för rätten att fritt säga vad vi vill och vad vi tycker. Min mor har lärt mig att kvinnan har lika stora rättigheter som mannen och att det är en självklarhet.

I mina inlägg har jag klart och tydligt sagt att jag INTE är motståndare mot kvinnans lika rättigheter i samhället.Jag ser INTE kvinnan som ett svagare kön utan påpekar att hon kan ta makten i samhället, OM hon lär sig samarbeta och hålla sams med andra kvinnor.

Men vad som gör mig KRÄKFÄRDIG är Linda Skugges ständiga hackande[] på andra kvinnor.Ett vanligt beteende från kvinnor som själva blivit ratade .

När det gäller hennes "utvik" så har jag inte mycket att säga förutom att bilderna är usla.Jag tycker inte att hon nått ut med sitt budskap om kvinnors kroppar utan tycker mer hon skämmer ut sig själv, för hon gick inte "linan ut". Om nu Linda Skugge ville visa hur en "normal kvinnokropp" såg ut, borde hon klätt av sig helt. Detta utviket ser jag bara som ett reklambaserat försök till att ge sig själv mer uppmärksamhet för att i slutändan kunna tjäna mer pengar på sina manshatande och kvinnoförnedrande krönikor.

Min idol för dagen är Elin marklund. En kvinna som jag respekterar för dels att hon är modell och fotograf, men dessutom kvinna som kan se "bägge sidorna" av ämnet och ge konstruktiv kritik.


Länge Leve kvinnan, mannen och yttrandefriheten !!!
 
Det här blir ju nån slags motsats till vad det mesta foto av människor handlar om (undantag finns naturligtvis) - att avbilda människor på ett så förskönande sätt som möjligt.

De flesta porträtt är också dåliga, och jag hävdar att om man koncentrerar sig på att få det att se så "bra" ut som möjligt (ytligt sett) så är det lätt att missa det som gör ett fantastiskt porträtt.

Hötorgskonst är oftast fina bilder ...
 
Har nu följt debatten under tiden den pågått och vill säga min menning!

Linda skugge är och kommer alltid vara i mina ögon en rasist som inte är mer värd för mig än en nazist/nationalsocialist eller vad dom vill kalla sig. Linda skugge pratar om hälften av befolkningen som att dom var dumma i huvudet! Det fungerar inte.

Feminismen är en ideologi som bör skrotas, den är föråldrad, den stjälper mer än den hjälper idag. Under franska revulotionen när kvinnorörelsen var som starkast behövdes feminismen och då gjorde den nytta, den skapade dom grundföresättningarna så kvinnor fick rösträtt osv. Men idag när vi har kommit till den nivån, så att om man jämför med den dagens förtryck ligger vi på en väldigt bra nivå, tror jag att feminismen inte längre passar in i vårt samhälle den baktalar och förlöjligar nämligen männen!

Utan männen kommer vi inte komma längre i jämställdheten, vi kommer stå still här, med lägre löner, mindre chefsjobb och en allmän nedvärdering.

Feminismen är inte längre ett vettigt sätt att arbeta för jämställdhet!

Kalla mig gärna mansgris eller vad ni vill, men tänk på att det faktiskt gör människor sura människor som behövs!

//Mvh Viktor
 
Det är väldigt trevligt att bli rätt citerad! "Men idag när vi har kommit till den nivån, så att om man jämför med den dagens förtryck ligger vi på en väldigt bra nivå, tror jag att feminismen inte längre passar in i vårt samhälle den baktalar och förlöjligar nämligen männen! " Det är den rätta menningen!
 
skåningen: nej, det sticker mig inte i ögonen att du säger vad du tycker. Däremot sticker det mig i ögonen att du tycker som du tycker =)

viktor: vad baserar du egentligen din uppfattning av feminism på? Låter som en beskrivning från info14 eller nåt...

göran: instämmer!
 
Att jämställa feminism med nazism och rasism är att inte förstå sig på vare sig femenism eller nazism, plus att man bagatelliserar nazismen dåd och detta i sig är nära på ett steg mot förnekelse.

På samma sätt som det finns extrem höger och extrem vänster så finns extrem feminister, men man skall inte dra alla över en kam för att det finns extremister. Feminismen har lika stor plats i vårt samhälle så som höger, vänstern och miljö ideologierna.
 
Re: YEp

JimSlim skrev:
Kunde inte sagt det bättre själv.
/ JIM

Instämmer helt, jag delar alla åsikter med Niklas som han har framför hittills i tråden.

Göran: Är det inte meningen med forum att folk skall få säga vad de tycker? Så länge vi alla är olika kommer det att finnas olika åsikter och det är bara att acceptera.
 
Re: Re: YEp

Aviator skrev:
Göran: Är det inte meningen med forum att folk skall få säga vad de tycker?

Absolut. Vilket var precis vad jag gjorde.

Niklas amatörpsykologiska antaganden om Linda Skugges motiv tycker jag är löjliga och ogrundade. Dessutom gränsar de till förtal.

Jag tycker också att det är löjligt av Viktor att försöka göra Skugge till rasist. Är det nu plötsligt en rasfråga som diskuteras?

Aviator skrev:
Så länge vi alla är olika kommer det att finnas olika åsikter och det är bara att acceptera.

Amen. Men måste man acceptera smutskastning också?
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.