Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Skärpa i fs-bilder

Produkter
(logga in för att koppla)
BosseJonsson skrev:
Tack snälla för svaren.

Kan man redigera sina bilder på ett vettigt sätt eller måste man ta bort den för att sätta in en helt ny, omarbetad, bild och i så fall, räknas detta som en ny bild?

Mvh

Bosse

Nej, det går utmärkt att ladda upp en ny omarbetad bild, gå in i din ursprungsbild, och välj redigera, därefter laddar du bara upp din nya bild, du behåller tidigare kommentarer, därför kan det vara en idé att skriva att bilden blivit uppdaterad, lämpligtvis genom en egen kommentar

Brukar för övrigt lägga upp mina bilder med 1000 pixlar på längsta kanten

// Anders
 
Oj oj

Tips för skärpning för skärmbilder =)

Om du förminskar bilder är teoretiskt bilinjär (heter det så på svenska?) förminskning bättre än bikubisk. Bikubisk skärper nämligen i sig självt och då förlorar du detaljer, även om bilden ser relativt skarp ut.

Sen avvänd USM med så liten radie som möjligt, tex 500%, 0.2, 0.
 

Bilagor

  • bilinear.png
    bilinear.png
    1.5 KB · Visningar: 147
bra råd här, tack. Jag har tagit 72 dpi som varande det man ska använda och oskarp mask, blev mkt bättre. Nu gäller det bara att gå igenom och ändra om de tidigare bilderna, så får vi se om det blir bättre!

Återigen, tack för respons!

Mvh

Bosse
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.