Jesper Lindeblad skrev:
Tack igen.
Nu tror jag det börjar klarna.
Om man använder sig av fotolab vilket jag tänkt göra på kort sikt bör man inerpolera upp till den högsta tätheten som lasern i labbet klarar av at projisera, vanligtvis 300 ppi.
Det borde vad jag förstår aldrig kunna bli fel även om det inte är nödvändigt om man betraktar bilden på vissa avstånd med tanke på formeln i länken som gerhardp lagt upp.
Om du gör stora bilder och är angelågen om att få den allra bästa kvaliteten skulle jag prova att skicka in en bild som interpolerad och en ointerpolerad. Den interpolering som sker i samband med att man räknar fram hur lasern ska styras är ofta mycket bättre än den interpolering som sker i Photoshop. Du kanske får bättre resultat om du gör mindre jobb.
Besökte din hemsida stefol undrar om ni sålt någon bild i 110x300cm respektive 110x155cm och om ni testat att dra upp någon 8mpix bild till format i den här storleken?
MVH/Jesper
Den största vi har sålt hittills är 111 x 250 cm. De flesta bilder vi gör är i storleken 36 x 44 tum, vilket blir 91 x 111 cm.
Om din bild håller för att dras upp till 110 x 155 cm beror kanske framförallt på hur bra objektiv du använt, hur brusfri bilden är och om du lyckades hålla kameran stadigt och ställa in skärpan korrekt
Det är svårt att jämföra en bildfil från t ex en Canon EOS-1D Mk II, 20D eller PowerShot Pro1. Alla har 8 megapixelsensorer, men storleken på pixlarna varierar, vilket medför att du får mindre brus och större dynamiskt omfång med EOS-1D än med Pro-1:an.
Vi har printat bilder från EOS-1Ds, alltså en 11 megapixelkamera, vid flera tillfällen i 44 x 36 tum. Det blir bra om fotografen har ställt in skärpa och exponering bra.
Du får gärna sända mig en fil, så kan jag titta på den. Enklast är kanske om du sänder den på en cd till Projektor, Skinnarviksringen 6, 117 27 Stockholm. .tiff eller .psd är de enklaste formaten för oss.
MVH/Stefan