Annons

Objektiv för att filma med 550D

Produkter
(logga in för att koppla)

Henrik Y

Medlem
Hallå!

Jag är helt grön på systemkameror och inte minst objektiven. Har köpt ett EOS 550D kamerahus och ska nu skaffa ett objektiv. Jag köpte den kameran främst för filmegenskaperna och hade en Casio EX-F1 tidigare men nu vill jag ha lite bättre bildkvalite och även kunna filma HD med 60bps.

Det jag undrar över då är vilket objektiv som är bäst till att filma typ extremsport med? Hur funkar det här med fokus när man zoomar ut samtidigt som en t.ex. cykel kommer emot en? Har kameran stilla och ändrar fokus från förgrund till bakgrund?

Har funderat på ett fish eye men först och främst ett "vanligt" objektiv.

Bildstabilisering hit och dit etc. Jag kan inte mycket om sånt och ännu mindre när det kommer till film om det nu blir någon skillnad mot att bara fota.
 
1. Glöm i princip att använda autofokus. Det är manuell fokus som gäller. Då är det bra att objektivet har en bra ring att hålla i och ett fönster på objektivet med avståndsskala så att du kan se vilket avstånd du har ställt in. Canonobjektiv med USM i namnet har oftast avståndsskala.
2. Bildstabilisering är guld värt när du filmar.
3. Då skärpedjupet blir mycket kort med stora bländaröppningar är det lättare att få bra skärpa om du använder mellanbländare som f/5.6-8. Superdyra ljusstarka objektiv är alltså inte nödvändigt.
4. Vet inte vilka brännvidder/bildvinklar du är ute efter och kanske inte du heller så en normalzoom med rätt stort omfång är väl en bra start.
5. Bildupplösningen vid 720p60 är ca 1 megapixel och vid 1080p30 ca 2 megapixel så ett superskarpt objektiv är inte nödvändigt.

Här är ett vettigt alternativ för 3K. http://www.japanphoto.se/product/objektiv/canon/canon-17-85mm-f-4-5,6-is-usm/ och glöm inte att köpa till ett motljusskydd.

Vill du ha maximalt zoomomfång finns denna http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=18-200oscD som säkert gör jobbet.

Även denna kan funka men den saknar avståndsskala. http://www.fotokungen.com/canon-efs-181353556-is-bulkforpackad-p-4870.aspx
 
Senast ändrad:
Ok, har funderat på att ha en extra mic faktiskt men å andra sidan så brukar man oftast ha musik för att dölja vindbrus så det ska nog inte vara några problem. Det går nog att filtrera bort i efterhand också.
 
Använder en Canon 35/2 för filmning och det är ett utmärkt litet och smidigt objektiv med tillräckligt bra prestanda.
 
Ok, har funderat på att ha en extra mic faktiskt men å andra sidan så brukar man oftast ha musik för att dölja vindbrus så det ska nog inte vara några problem. Det går nog att filtrera bort i efterhand också.

Det som är bra med 550D är att det går att koppla in en extern mic i kameran.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.