Osquar
Aktiv medlem
Yepp!
Destillerat, avsaltat, avjoniserat mm mm avser endast salthalten i vattnet. Syrehalten är densamma (mättad) vid atmosfärstryck.
Vill man ha ett syrefritt vatten, så måste det avgasas. Detta kräver ett visst arrangemang, dock... Enkelt beskrivet så blir det kokande vattnet i kastrullen syrefritt vid 100 grader Celsius och atmosfärstryck. Men så fort det slutar att koka, så syresätts vattnet på nytt eftersom vattenytan står i direktkontakt med luften (syre).
Snacka om off-topic!!! :-D
Fridens
Oscar
Destillerat, avsaltat, avjoniserat mm mm avser endast salthalten i vattnet. Syrehalten är densamma (mättad) vid atmosfärstryck.
Vill man ha ett syrefritt vatten, så måste det avgasas. Detta kräver ett visst arrangemang, dock... Enkelt beskrivet så blir det kokande vattnet i kastrullen syrefritt vid 100 grader Celsius och atmosfärstryck. Men så fort det slutar att koka, så syresätts vattnet på nytt eftersom vattenytan står i direktkontakt med luften (syre).
Snacka om off-topic!!! :-D
Fridens
Oscar