Annons

Markeringsverktyg?

Produkter
(logga in för att koppla)

Joel.S

Aktiv medlem
ca 45-60sek in den här videon markerar personen i fråga en del i bilden genom att "måla". Se det röda som dyker upp varpå det precis efter blir en markering? verkar väldigt lättarbetet, har kollat i mitt cs2 men verkar inte hitta det. Eller är det nått som bara finns i cs3?


http://www.youtube.com/watch?v=r42lKZtECyY


Tacksam om nån kunde förklara.
 
Han använder sig av Snabbmask, en fyrkant med en rund ring i mitten. Den finns i verktygspaletten. Eller tryck Q

1)Klicka på Snabbmask

2)Du markerar/målar med svart penselfärg, "målar" du för mycket suddar du med vit penselfärg.

3)När du markerat det önskade området klicka Snabbmasksymbolen igen. Men du får då invertera markeringen Shift+Ctrl+I eller i menyn Markera.

Det går även att göra tvärtom. Q eller klicka Snabbmask knappen. Välj Färgpyts (hinken som häller ut färg) välj svart och klicka i bilden. Då blir allt markerat rött och sudda/måla bort med vitt.
 
det kallas snabbmask och du har verktyget ganska långt ner i verktygspalletten ( det är det verktyget som består av en cirkel inuti en fyrkant ) om du klickar på verktyget till höger så hoppar du över i snabbmaskläge och kan måla med olika verktyg i en rosa halvt genomskinlig kulör tryck sedan på verktyget till vänster och du har din markering. Du kan även markera något först med vilket markeringsverktyg som helst sen hoppa över i snabbmaskläge och... voila markeringen blir rosa och kan editeras med penslar och suddgummi. MVH Christer
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.