Annons

kvinnosyn

Produkter
(logga in för att koppla)
Erik, 25, vet bättre än någon annan hur saker ligger till...

Du kanske skulle ta och orka upp bakom öronen först, Erik?

Kom igen om ett äktenskap, nån skilsmässa och ett antal förlossningar så kan vi snacka sen.

;-)
 
Jag lovar inte att lyssna jätteintresserat på svaret.

Jag har iaf verkligen inte pratat någonting om vad som gör att ett förhållande fungerar eller vad som skapar trygghet och kärlek som varar mellan två människor på sikt. Jag är dock jätteöppen att ha den diskussionen också eftersom jag tycker det är spännande.

Tråden handlade ursprunglien om det som är vackert hos en kvinna och varför det är intressant och varför detta är mycket mer intressant och konkret än det som är intressant hos män.

Sen visst självklart mitt påstående:

Attratktionen mellan tjejer och killar är inte alls linjär, en kille med en tillräckligt vacker och självsäker personlighet...

En överdrift och en förenkling men ändå inte bullshit enligt mig, betydligt större skillnader än man först kan föreställa sig i hur olika män o kvinnor attraheras av varandra. Tar man exemplet en klubb (ställe man är på kvällstid där folk har rätt att ragga på varandra), så är det ytterst få killar som inte är extremt förvirrade, väldigt få killar vågar helt 100% ogenerat ragga på den allra snyggaste tjejen på stället eftersom de tror att hon ska tänka på samma sätt som honom och i den tanken är han inte den snyggaste på stället. De flesta killar som då raggar på den allra vackraste tjejen är mycket framgångsrika killar som fått sitt ego boostat till den nivå att de tror sig vara coolast på stället. Men de är fortfarande lika förvirrade som de flesta andra..


Jag har verkligen ägnat en jättestor del av min vakna tid rätt länge åt och hur det funkar, finns inte mycket klassisk forskning inom social dynamik (mycket bättre ord och form av genusvetenskap) och det lilla intressanta (och väldigt bra) kommer från killar (väldigt få) som börjat med det för att de från början inte fått ligga med tjejer och sen dragit det 100 steg längre av rent intresse för HUR samspelet mellan människor faktiskt fungerar (på ett bredare plan, inte bara tjej/kille/ytligattraktion) och inte VAD som fungerar.

Det ÄR mycket större skillnader i hur män och kvinnor reagerar mot varandra än vad man kan tänka sig,
Real Social Dynamics av Tyler Durden är väl det tillgängliga material jag kan rekommendera om ni ville ha någon form av referenser.


Nedlåtande att dra torka-dig-bakom-öronen-argumentet istället för att ha en saklig diskussion bara för att jag råkar vara 20 år yngre än någon annan.


Har jag missuppfattat vad någon vill argumentera om eller om någon vill argumentera tillbaka är jag beredd att bemöta alla följd-frågor eller sido-frågor eller byta inriktning på ämnet om så önskas.

mvh Erik
 
Senast ändrad:
Nedlåtande att dra torka-dig-bakom-öronen-argumentet istället för att ha en saklig diskussion bara för att jag råkar vara 20 år yngre än någon annan.

Erik, jag påminner dig om att du skrev så här: "Jag har gjort mycket omfattande studier i hur tjejer/kvinnor generellt interagerar med män, att påstå att det inte är skillnader mellan könen gör man bara när man inte alls förstår/ser/kan hantera skillnaderna..."

Ett kategoriskt svar där du särskilt framhöll värdet av dina egna studier. Med all respekt, men din ålder och ringa livserfarenhet ligger dig i fatet för att bli tagen på allvar som en särskilt framstående expert på ämnet. Mitt svar blev därefter.

Vad jag kan förstå handlar dina studier uteslutande om en mycket specifik förförelsesituation. Det kan väl ha sitt intresse, men jag tycker inte att det är värt att dra särskilt långtgående växlar på. Samspelet mellan män och kvinnor innehåller så oändligt mycket mer, och inte ens inledningen till de flesta förhållanden ser ut så. (Även om mitt nuvarande faktiskt började på dansgolvet och fortsatte över en drink - tänka sig.)
 
Även jag tycker att Erik Sjöberg sammanfattade detta fenomenet oerhört bra. Anledningen till att jag postar i denna tråden är eftersom jag har tröttnat på nutidens "syner" på allting.

Jag vet inte om det bara är jag, men alla män här inne som känner sig attraherad av en ful kvinna (observera att jag menar fysisk attraktion) är de som är "annorlunda". De som känner en "dragningskraft" till attraktiva kvinnor är de som är "normala".

Det Erik sedan skrev om hur tjejer och killar beter sig olika förstår jag heller inte riktigt varför alla blir så oerhört gnälliga över. Varför är det inte accepterat att det är skillnad på män och kvinnor i dagens samhälle?
Alla ska vara likadana, och man ska inte prata generellt om något eller någon, för det finns faktiskt personer som inte faller inom dessa ramarna.

Det är en enorm skillnad på dålig kvinnosyn och en helt normal syn. Jag till exempel kan bli förbannad bara jag ser någon som misshandlar sin tjej eller fru på en film, när jag å andra sidan inte ser något fel i att två män spöar varandra på tv. Detta är inget som jag har valt att tänka, utan detta är något som sitter djupare än uppfostran. Det kommer alltid att finnas för och nackdelar för båda könen, så om vi för en gångs skull kan inse detta och sluta lipa över varje sak som någon självutnämnd feminist irriterar sig på.

Om det sen inte är någon som förstår vad jag menar med att olika kön har olika fördelar så tycker jag otroligt synd om er, men jag kan gärna utveckla det.
 
Jag vet inte om det bara är jag, men alla män här inne som känner sig attraherad av en ful kvinna (observera att jag menar fysisk attraktion) är de som är "annorlunda". De som känner en "dragningskraft" till attraktiva kvinnor är de som är "normala".

.
Vad ÄR en ful kvinna?
Vad ÄR en attraktiv kvinna?
Tror du verkligen att du o jag o alla andra suktar efter samma attraktiva kvinna?
Är det inte just detta som är "problemet"?
Vad är normalt?
Vem är annorlunda?
Är det den som gillar kvinnor med porslinshy o pattar av inplanterad typ som är normal?
Är jag onormal om jag gillar en skogsmullekvinna med konken o snus under läppen och utan torskläppar?
Problemet för mig är "män" som försöker intala andra om att det finns en sorts kvinnor som är fina, en sorts kvinnor som skall ha bekräftelse.

Försök inse att vi människor är olika, vi gillar olika. Och att det ÄR OK.
Stereotyper finns det nog av.
 
Jag tror att kvinnor har lika bra syn, som män, vid en viss ålderm, iaf nära nog så bra!
Variationer rent genetiskt lär förekomma, skall kolla med min polare som är ögonläkare.
Min granne, optikern, har säkert en bra statestik över sålda glasögon för män alt kvinnor,
Återkommer med en rapport, i detta synnerligen delikata ämne!
 
I den här tråden finns det bara en av kvinnligt kön som skrivit en kommentar. Dessutom en av de vettigaste. Hennes syn på saken kanske inte hör till majoriteten av hennes kön fast den har mer höjd än vad de flesta herrar lyckas åstadkomma.
Jag är så trött på att Sverige börjar vridas mot en moraluppfattning som är lika snedvriden som Amerikas.
Att kvinnliga kroppar alltid varit av intresse för testeronstinna män mellan 15-30 lär inte ändra på sig. Det lär ju gå över med stigande ålder för oss alla.
Om nu det finns finns bilder av lättklädda damer på fotosidan som får många kommentarer så vad är problemet? Det är väl bara att själv att börja fotografera lättklädda damer om man nu vill ha många kommentarer eller fotografera det man gillar och acceptera att kommentarerna är färre.
 
Jag köper argumentet med reptilhjärnan. Det betyder inte att det är lite sorgligt dock. Den som påstår att det inte finns några problem med att kvinnor i hög grad blir objektifierade måste ju vara totalt bakom flötet.


OT;

Jag tycker också att Erik och några andra i den här tråden ska akta sig för att ge män och kvinnor olika egenskaper baserat på deras kön. Hela den här tråden motsäger ju det argumentet. Många män som skriver här håller inte med om verklighetsbeskrivningen.

Det ena inlägget påminde väldigt mycket om något jag har hört när jag läste om de här "raggningsexperterna" med The Game-killen i spetsen. Och de har ju en fantastiskt dålig kvinnosyn i regel. Det handlar om självförtroende såklart, men det får man inte genom att bete sig som någon annan.


Slut OT


Sedan att de flesta män finner den kvinnliga kroppen mer intressant än den manliga och att det här forumet är dominerat av män, det är en annan sak.
 
Det där med reptilhjärna köper jag inte för en sekund. Eller snarare så accepterar jag det inte!
Var på en fotbollsmatch för nåt år sen, en match mellan IFK o ÖIS här i GBG, 40 000 på läktarna.
Öis hade på något sätt fått in "attraktiva" kvinnor som reklambärare, detta var fjortisar (max 15 år) med tröjor som det stod " I LOVE DICK" på. Syftandes då tydligen på ÖIS målvakt som hette Dick. Dom flickor som gick omkring med dessa tröjor såg ut precis som dom tjejer som finns i Slitz-magasinen. Är detta en slump? Självklart inte. Det finns en, som vad det verkar, syn på hur flickor skall se ut som blivit en norm. Och som "reptilhjärnorna" skall tråna efter. Och som flickor som suktar efter uppmärksamhet rättar sig efter.
Har vi verkligen inte kommit längre?
 
För att det är fler män på forumet än kvinnor så ökar förstås intresset för "tjejbilder" rent statistiskt. Naturligt helt enkelt eftersom sexualdriften är väldigt stark hos människan.

Däremot så tycker jag att en en fint ljussatt bild på en människa: tjej, kille, barn, ungdommar etc kan vara otroligt fin. Även avklätt. Missförstå mig inte!

Är det däremot dåligt gjort, billigt gjort, utan känsla, utan kunskap osv så kan det bli helt fel och uppfattas som pornografi.

Sen används förstås nakenhet som lockmedel i all marknadsföring och känns då - tror jag hos de flesta - som billigt, även om det är ofta tilltalande. Sexualdriften igen!
 
Det där med reptilhjärna köper jag inte för en sekund. Eller snarare så accepterar jag det inte!
Var på en fotbollsmatch för nåt år sen, en match mellan IFK o ÖIS här i GBG, 40 000 på läktarna.
Öis hade på något sätt fått in "attraktiva" kvinnor som reklambärare, detta var fjortisar (max 15 år) med tröjor som det stod " I LOVE DICK" på. Syftandes då tydligen på ÖIS målvakt som hette Dick. Dom flickor som gick omkring med dessa tröjor såg ut precis som dom tjejer som finns i Slitz-magasinen. Är detta en slump? Självklart inte. Det finns en, som vad det verkar, syn på hur flickor skall se ut som blivit en norm. Och som "reptilhjärnorna" skall tråna efter. Och som flickor som suktar efter uppmärksamhet rättar sig efter.
Har vi verkligen inte kommit längre?

Reptilhjärnan på gott och ont.

Det gjordes ett svenskt försök på 60-talet (tror jag det var, länge sen jag läste det här) på Gädda, man använde större och större betesatrapp och fick kraftigare och kraftigare nyckelretning (huggreflex).
Men det fungerade bara till en viss nivå, sen fick man ett flyktbetende.

Slitzflickorna får åtminstone mig att reagera med flykt.

Micke.
 
Vad ÄR en ful kvinna?
Vad ÄR en attraktiv kvinna?
Tror du verkligen att du o jag o alla andra suktar efter samma attraktiva kvinna?
Är det inte just detta som är "problemet"?
Vad är normalt?
Vem är annorlunda?
Är det den som gillar kvinnor med porslinshy o pattar av inplanterad typ som är normal?
Är jag onormal om jag gillar en skogsmullekvinna med konken o snus under läppen och utan torskläppar?
Problemet för mig är "män" som försöker intala andra om att det finns en sorts kvinnor som är fina, en sorts kvinnor som skall ha bekräftelse.

Försök inse att vi människor är olika, vi gillar olika. Och att det ÄR OK.
Stereotyper finns det nog av.


Och på samma sätt så måste du med inse att det finns folk som trivs med att se porslinshy och implantat som du pratar om.
Vad gör att du måste komma med saker som "män" och att man söker bekräftelse för det ?

Många har lätt på att gnälla så fort det är åt ena hållet men inser inte att dom gör exakt samma sak själva men åt från en annan synvinkel.
 
Det där med reptilhjärna ... så accepterar jag det inte!
Var på en fotbollsmatch för nåt år sen, en match mellan IFK o ÖIS här i GBG, 40 000 på läktarna.
Öis hade på något sätt fått in "attraktiva" kvinnor som reklambärare, detta var fjortisar (max 15 år) med tröjor som det stod " I LOVE DICK" på. Syftandes då tydligen på ÖIS målvakt som hette Dick. Dom flickor som gick omkring med dessa tröjor såg ut precis som dom tjejer som finns i Slitz-magasinen....

Aaaaah! Satan, va unket! Och så oerhört beklämmande för dig som stod där på läktaren. Själv kan jag bli lite kränkt över t ex Gilette-reklamen på TV. Tror dom att män får ett habegär om det är F1-bilar, MC eller jaktplan i bild? För en satans rakhyvel... Det finns andra saker som definierar min manlighet... Själv tycker jag att (i många fall även på de bilder som postas på FS) att det inte finns något samband mellan snygga tjejer* och snygga bilder, Visst sammanfaller dessa, men mer ofta att slentrianmässiga bilder utförs på "dussinmodeller", dvs snygg, ung och ointressant... Ungefär som småflickor med "I LOVE DICK" på tröjan. Kanske funkar på Magnus Hedman, men fan inte på mej...

/petsan

*märk väl, jag avstår från uttrycket "vackra kvinnor", eftersom jag inte anser att dessa slentrianmässigt ljussatta bilder på tonåringar uppflugna på motorhuvar, etc. handlar om riktiga kvinnor överhuvud taget, lika lite som finniga tonårskillars tuppighet har något med män och manlighet att göra (antar att proteststorm lär utbryta efter detta, men OK, jag vädrar min generalisering om vägen in i vuxenvärlden. Från behovet av att hävda sig och söka bekräftelse, till ett mer självsäkert, distanserat tillstånd...)
 
Håller med dig Peter, det är unket och i min mening lite fånigt att skylla på reptilhjärnan när vi har ett högre intellekt att ta till också. Delvis har det väl med ålder och hormoner att göra.

När det gäller reklam som spelar på dom här klichéerna blir jag nästan förolämpad, det är en så genomskinlig manipulation och det är sorgligt att folk går på det så lätt.
 
Vet inget om din läggning, men jag kan respektera även om den inte sammanfaller med min. Det som initialt förbryllar mig är varför det alltid kommer fler kommentarer på bilder med lättklädda flickor?

Kanske för att de har fler visningar och därmed är sannolikheten för fler kommentarer också större?
 
Det Erik sedan skrev om hur tjejer och killar beter sig olika förstår jag heller inte riktigt varför alla blir så oerhört gnälliga över. Varför är det inte accepterat att det är skillnad på män och kvinnor i dagens samhälle?

Det finns risk att jag är en av de vars svar du uppfattar som gnälligt.

Jag har aldrig sagt att det inte skulle vara skillnad på män och kvinnor. Men skillnaderna behöver inte därför vara varken absoluta eller särskilt enkla att sätta på formel. Man gör det lätt för sig om man tar fasta på de skillnader som lyser i ögonen på en nattklubb. Vilka i stor utsträckning kommer sig av just kulturella förväntningar. Förväntningar i retur så att säga.

Men skillnader - klart att det finns!

Jag ser att du är 17 år. I den åldern är vi särskilt präglade av de roller kulturen förser oss med, vågar jag påstå. Vänta och var med så lär du få se hur de liksom löses upp med åren. Jag säger inte att skillnaderna upphör, men de tar sig andra uttryck.
 
Det finns risk att jag är en av de vars svar du uppfattar som gnälligt.

Jag har aldrig sagt att det inte skulle vara skillnad på män och kvinnor. Men skillnaderna behöver inte därför vara varken absoluta eller särskilt enkla att sätta på formel. Man gör det lätt för sig om man tar fasta på de skillnader som lyser i ögonen på en nattklubb. Vilka i stor utsträckning kommer sig av just kulturella förväntningar. Förväntningar i retur så att säga.

Men skillnader - klart att det finns!

Jag ser att du är 17 år. I den åldern är vi särskilt präglade av de roller kulturen förser oss med, vågar jag påstå. Vänta och var med så lär du få se hur de liksom löses upp med åren. Jag säger inte att skillnaderna upphör, men de tar sig andra uttryck.

Det kan även helt enkelt vara så att man när man blir mer vuxen blir mer rädd för att visa dom sidorna, och att man måste vara så "bror duktig" att man helt enkelt säger en sak men tycker en annan.

Visst det finns alltid några som säger annat men den stora massan säger annat.
 
Det kan även helt enkelt vara så att man när man blir mer vuxen blir mer rädd för att visa dom sidorna, och att man måste vara så "bror duktig" att man helt enkelt säger en sak men tycker en annan.

Visst det finns alltid några som säger annat men den stora massan säger annat.

Bror duktig? Vad pratar vi om, Mathias?

Är det duktigt att tycka att folk inte går att sätta på en enkel formel? Att vi inte är gjutna i en djävligt enkel form?

Att en fjortisuppfattning inte håller livet ut?

Kan det vara så att du själv har svårt att stå för dina tankar och åsikter? Det brukar nästan alltid vara så att det handlar om en själv, när man misstänkliggör folk man inte alls känner. Och så kryper du ju bakom "massan". Den bryr jag mig inte mycket om; föredrar att tänka själv.
 
Senast ändrad:
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.