Annons

Konica Minolta Dynax 5 D vs Canon EOS 350D

Produkter
(logga in för att koppla)

JörgenL

Medlem
Jag ska nu köpa min första systemkamera och har under en tid funderat på att köpa en Canon EOS 350D vilken fått goda recensioner och verkar ge bra och skarpa bilder utan brus. Ett hus kostar 6.690 kronor på Cyberphoto.

http://www.cyberphoto.se/info.php?article=350D

Min morbror http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=1118 har dock hittat en Konica Minolta Dynax 5 D i en butik för 5200 kronor med 18-70-objektiv. 5200 är ett grymt bra pris för en systemkamera och den har dessutom bildstabilisering.

Nu vill jag ha smakråd av Er. Oavsett kamera lär jag byta ut originaloptiken mot Sigmas 18-125 och Sigmas teleobjektiv 70-300 vilka finns till båda kamerahusen och verkar uppskattade. Jag lär ta allroundbilder från macro till tele till familjebilder inomhus.

Ska jag välja Dynaxen eftersom den har bildistabilisering? Dynaxen har förvisso "bara" 6 Mpixlar men det lär nog räcka. Den har även en större bildskärm men överföringen till datorn lär å andra sidan vara slö då den inte stöder USB2 Highspeed och jag har ingen kortläsare, så vinsten jag gör på en billigare kamera kanske jag delvis måste lägga på en kortläsare. Lite diskussionspunkter.


- Jag vill ha en kamera som tar bra bilder. Dynaxen tar bra bilder inomhus utan blixt, men Canon ger väldigt bra bilder utomhus har jag sett på exempelbilder på nätet.
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos350d/page29.asp
http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=350D
Testbilder för Dynax: http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=d5d

- Jag kommer att ta telebilder, men lär väl införskaffa ett stativ också. Kan man lämna stativet hemma om man ska ta telebilder med antiskakfunktion inkopplad?

- Framtid. Konica har sålt sin tillverkning till Sony. Kommer det att finnas utrustning och reservdelar t.ex. ett nytt batteri etc.?

- USB 2.0 VS USB 2.0 High Speed?


... och övriga synpunkter emottages tacksamt.

Tack på förhand/ Jörgen
 
En 5D ger alldeles utmärka bilder utomhus med, allt handlar om vad du gör med kameran.

Kortläsare föredrar jag oavsett kamera, det är smidigare än att hålla på o koppla in kameran i datorn hela tiden.
Sigma 18-135 låter onödigt om du köper Minolta 18-70, tvivlar på att sigman är bättre.
Självklart kan man använda teleobjektiv utan stativ, det kan du med en 350D med.

Enligt amerikanska lagar är en tillverkare skyldig att erbjuda reservdelar i 7 år efter att de slutade tillverka modellen, så det lär nog finnas.

Fullspeed är mycket slöare än Highspeed, men det är inget som stör mig, jag kör alltid kortläsare iaf (har kameror med både fullspeed och highspeed).
 
Har du möjlighet så åk och känn/klämm på båda och välj den som verkar passa dina händer bäst.

Själv tycker jag båda två av dom är för små, KM är väl kanske någon millimeter större på alla håll men inte så det räcker för mig.

Till Canon kan du visserligen få ett vertikalgrepp, men det hjälpte inte tykte jag : (

Men var jag tvungen att välja en av dom hade det nog blivit KM, den ligger bäst i mina händer av dom två, trots att den är lite för liten.

Mvh.
 
Ascona75 skrev:
Till Canon kan du visserligen få ett vertikalgrepp, men det hjälpte inte tykte jag : (
Just sådant oroar jag mig för att det inte ens finns batterigrepp att tillgå till Minoltan. Till Canonkameran finns ett batterigrepp till ett bra pris

Men var jag tvungen att välja en av dom hade det nog blivit KM, den ligger bäst i mina händer av dom två, trots att den är lite för liten.

Mvh. [/B]
Hur stora händer har du? ;)

Själv har jag nog kanske något större händer än genomsnittet och då skulle ett batterigrepp kunna vara räddningen om kameran inte känns bra.
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.