Annons

Köpa kamera från USA.

Produkter
(logga in för att koppla)

Peter S

Medlem
Är det någon som har råd och tips om att köpa kamera från USA via internet?

Funderar själv på en Nikon F100 och har sett den för ca 14.000 här i Sverige, men kollade för ett tag sen postorderannonser från flera företag i USA där en F100 ligger runt 7.000. Halva priset!

Tillkommer det mycket i frakt, tull etc? Lurar de skjortan av en? Finns det någon hake? Tacksam för alla tips!
 
Bh photo i NY är helt ok, jag har handlat av dom på plats och via nätet, Bra priser och god service.

Tull tillkommer (utom på kamerahuset) och moms lika så. Momsen beräknas på kostnaden INKLUSIVE frakt. Brukar komma i efterhand beroende på vilken budfirma du väljer vid köpet.
 
Har handlat från B&H Photo flera gånger (www.bhphoto.com). De är seriösa och snabba. De få gånger jag haft anledning att ringa har de varit trevliga och tillmötesgående.

Man ser när man beställer om grejorna är i lager och med UPS eller FedEx får man oftast paketet till dörren på mindre än en vecka. Hur mycket frakten kostar ser du när du beställer. Man får bra information om när paketet skickas och kan följa det på väg till sin dörr.

Tull/moms - ibland har man tur och slipper det, ibland inte. Verkar lite slumpmässigt, kanske beroende på hur mycket de har att göra? Räkna med 30% på inköpspriset (exkl. frakten) och har du tur så blir det mindre.

Obs att första gången du använder ett kreditkort kräver de ett fax - det står när man beställer men är lätt att missa.

mvh

/Erik
 
Det finns väldigt många som har frågat om detta tidigare. Och fått fina svar. Använd sökfunktionen.....

H
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.