Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Jobba utomlands?

Produkter
(logga in för att koppla)
Intressant information. Tack Sara. Ja gräset är kanske inte grönare på andra sidan! :) Kanske är det rent av smartare att skaffa kunder i Sverige som kan generera utlandsuppdrag istället.

/Joakim
 
Samtidigt ar det ju absolut vart ett forsok!
om inte annat sa far du kul pa vagen, upptacker ett annat land och far experimentera med ett annat sprak.

Jag vet inte om det fortfarande galler, men for ett par ar sedan kunde man, om man varit arbetslos en langre tid, soka sig en praktikplats utomlands och fa lon fran svenska staten under en kortare period ( tror det var ett 6 manader eller kanske 12).

Hur som helst, lycka till!
 
Liax skrev:
Intressant information. Tack Sara. Ja gräset är kanske inte grönare på andra sidan! :) Kanske är det rent av smartare att skaffa kunder i Sverige som kan generera utlandsuppdrag istället.

/Joakim

Det finns andra länder, du kanske inte behöver ta ett land som har arbetsmarknadsproblem samtidigt som lönerna är låga.
 
iSolen.se skrev:
Intressant, Det verkar strida mot EU-reglerna för fri rörlighet av arbetskraft. Gäller det verkligen Svenskar? För utlänningar i Sverige, då skapas ett tillfälligt personnummer sen är det fritt fram. Åtminstone för de jag jobbat med. Arbetsgivaren kanske har hjälpt till med andra dokument?

Som sagt, det är ingen som kan stoppa dig, men myndigheterna vill ju veta vilka som är i landet och jobbar i landet. Därför måste man anmäla sig hos den myndighet där man skall bo/jobba. I Tyskland måste även personer som är tyskar anmäla sig/avanmäla sig hos staden. Ingen automatisk adressändring där inte..
För EU-medborgare så skaffar man ett "aufenhaltserlaubnis" :)(med reservation för stavning..) Uppehållstillstånd, precis som andra utlänningar, men det ser annorlunda ut än det vanliga, och dom kan aldrig hindra dig från att få det. Du behöver det sen när du skall skaffa bankkonton osv.
Fri rörlighet är det, men byråkratin är kvar..

Mvh, Stefan
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.