Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Hur förstora en liten bild?

Produkter
(logga in för att koppla)
Atena skrev:
Menade att utskriftsbilderna och skärmenbilderna stämmer ganska bra. Men vad som inte stämmer är att labbets profil gör, speciellt grönt, ljusare och detajer mindre synliga.
Andra bilder med samma profil kan däremot bli bra. verkar som om det är grön färg som får problem.

Eventuella färgproblem kan uppkomma eftersom det är olika på olika profiler vilken färgrymd de har. Har för mig att just grön och även blå är de färger som man brukar kunna märka mest skillnad på. Vill man ha kontroll på detta kan man använda soft-proof i PS. Vet inte vad det heter på svenska. Du använder då labbets profil och förhandsgranskar medan du arbetar med bilder. Då kan du justera färgerna så att de ryms inom labbets profils färgrymd.

Det är svårt att avgöra hur väl pappersbilderna stämmer överens med skärmen, det är helt avgörande vilket betraktningsljus man har när man tittar på detta. Men är du nöjd så är ju allt fridens!
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.