Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Hjälp! Rese Fotografi?

Produkter
(logga in för att koppla)

nalu

Medlem
Hej!
Undrar om det finns någon som har lite information om rese-foto branchen. Var börjar man, så att säga.....Tar man kontakt med resebolag/resebyråer direkt eller blir man istället anställd hos en bildbyrå? Någon som vet hur processen fungerar? Några tips??

Jätte tacksam för svar!!!
Gott Nytt År på er allihop!

// Katarina
 
Hej!
De första reportagen får du göra "på spekulation", du gör reportaget först och försöker sälja in det sedan. Bäst är att gå ihop med någon som kan skriva om du inte tänkte göra det själv.

Kolla alla gamla resetidningar från de senaste åren så att du inte gör ett reportage som redan gjorts i alla.

Ring upp redaktörerna på tidningarna och fråga ut de. Fråga vad de vill ha för reportage och varifrån. Ta all info du kan få!

Lycka till!

/Jens
 
Hej Jens!
Tack för ditt svar!
Vet du kanske om man betalar för sina resor själv om man jobbar för en rese-tidning t.ex? Eller blir man anställd?

Tack än en gång!

MVH,
Kataraina
 
Misstänker att du får en viss summa för reportaget och sedan får du betala dina utlägg själv. Självklart kan du bli anställd av en tidning oxå, men då får du förmodligen månadslön och resorna betalda. Fråga när du ringer.

Nummer finns på de första sidorna i varje tidning.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.